HF Field day & VHF Contest 2020

Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (Ε.Ε.Ρ.)
18 Αυγούστου
  · 
IARU VHF CΟNTEST 144MHz
HF FIELD DAY
Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020
Προσκαλούμε όλους τους ραδιοερασιτέχνες στην Ελλάδα να συμμετάσχουν κι εφέτος στους διαγωνισμούς VHF CΟNTEST 144MHz και HF FIELD DAY, που θα πραγματοποιηθούν παραδοσιακά το πρώτο πλήρες Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. 
 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού και των σχετικών υγειονομικών διατάξεων ΔΕΝ θα ισχύσει εφέτος για την Ελλάδα η κατηγορία Multi Operators.
Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες διευκρινίσεις στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!
 
 

HF FIELD DAY 2019

Ανακοίνωση προς τα μέλη τις Ραδιολέσχης από την επιτροπή QSL.
Η επιτροπή QSL προτίθεται να οργανώσει την συμμετοχή του συλλόγου μας στον φετινό διαγωνισμό HF Field Day 2019 το οποίο η διεξαγωγή του είναι στις 07 έως 8 Σεπτεμβρίου (από 1300 UTC του Σαββάτου 07/09/2018 μέχρι 12:59 UTC της Κυριακής 08/09/2018).
Τα μέλη του συλλόγου που επιθυμούν να λάβουν μέρος σαν χειριστές παρακαλώ να επικοινωνήσουν (έως τις 1 Σεπτεμβρίου) με τους: Αδάμος Ιωάννη (6987774119) Αδάμος Κωνσταντίνο (6944352612), Γαλάνη Παναγιώτη(6982301511) έτσι ώστε να διαμορφώσουμε από κοινού όλη την προετοιμασία του αγώνα καθώς και το πρόγραμμα με τις ώρες και τους αντίστοιχους χειριστές. Μέλη τα οποία δεν θα μας δηλώσουν την συμμετοχή τους θα μπορούν μόνο να παρακολουθήσουν την προσπάθεια των συναδέλφων που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.
Οι χειριστές οι οποίοι θα λάβουν μέρος θα αποφασίσουν το μέρος στο οποίο θα εγκαταστήσουμε τον εξοπλισμό μας. Μέχρι στιγμής υπάρχει η πρόταση για την περσινή μας τοποθεσία στην ακτή της λίμνης Πλαστήρα και συγκεκριμένα στην πλαζ Λαμπερού.
====
Η  διεξαγωγής του αγώνα έγινε στην ακτή της λίμνης Πλαστήρα και συγκεκριμένα στην πλαζ Λαμπερού.
Χειριστές του SZ4KRD:
SV4RRK: Αδάμος Ιωάννης, SV4RXA: Γαλάνης Παναγιώτης, SV4SLP: Τσουκνίδας Ηλίας.
 
 
====
 
 Der Deutscher Amateur Radio Club e.V. beglückwünscht Sie zu diesem Erfolg!
SZ4KRD/P
(OPs: SV4RRK SV4RXA SV4SLP SV4DDM)
...
 Το Γερμανικό  Ραδιοερασιτεχνικό  κλαμπ  e.V. σας συγχαίρει για αυτή την επιτυχία!
SZ4KRD/P
(Χειριστές: SV4RRK SV4RXA SV4SLP SV4DDM)
 
 2019-09-07-DARC
 
 

sigjrr

 
 

HF FIELD DAY 2018 - Award

 

R.A.A.G. HF Field Day
1-2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
 
Ο σύλλογος μας θα συμμετάσχει στο HF Field Day. Η τοποθεσία μας θα είναι στην ακτή της λίμνης Πλαστήρα και συγκεκριμένα στην πλαζ Λαμπερού. Τα μέλη του συλλόγου που επιθυμούν να λάβουν μέρος σαν χειριστές παρακαλώ να επικοινωνήσουν με τους: Αδάμος Ιωάννη (6987774119) Αδάμος Κωνσταντίνο (6944352612), Γαλάνη Παναγιώτη(6982301511) έτσι ώστε να διαμορφώσουμε από κοινού όλη την προετοιμασία του αγώνα καθώς και το πρόγραμμα με τις ώρες και τους αντίστοιχους χειριστές. Μέλη τα οποία δεν θα μας δηλώσουν την συμμετοχή τους μπορούν να παρακολουθήσουν την προσπάθεια των συναδέλφων που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.
 
Ο θεσμός του Field Day εδραιώθηκε για την εξάσκηση - εκπαίδευση σε καταστάσεις εκστρατείας - ανάγκης, δηλαδή σε πρόχειρη - αυτοσχέδια εγκατάσταση σταθμού ασυρμάτου ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ με παροχή ενέργειας εκτός δικτύου και 24ωρη λειτουργία με βάρδιες… όπως ακριβώς θα γίνει στην πραγματικότητα αν κάποτε χρειαστεί.”
Σκοπός του Field Day είναι η επαφή των διαγωνιζομένων με σταθμούς εντός ή εκτός Ελλάδας, σε όλες τις μπάντες από τα 160M μέχρι και τα 10M, με τροφοδοσία εκτός δικτύου ΔΕΗ, με απώτερο στόχο την εκπαίδευσή τους στη λειτουργία και το χειρισμό του ραδιοερασιτεχνικού τους σταθμού κάτω από συνθήκες φορητής ή κινητής εγκατάστασης. 
Κανονισμοί: 
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μόνο Έλληνες ραδιοερασιτέχνες. Ξένοι ραδιοερασιτέχνες μπορούν να επικοινωνούν με ελληνικούς σταθμούς, για να δίνουν βαθμούς, αλλά δεν μπορούν να διαγωνιστούν. Στόχος είναι η επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους σταθμούς εντός ή εκτός Ελλάδος, σε όλες τις μπάντες από 160 m μέχρι και 10 m (εξαιρούνται οι μπάντες WARC 30, 17, 12 m), με φορητό ή κινητό ραδιοερασιτεχνικό σταθμό, με τροφοδοσία εκτός δικτύου ΔΕΗ και σε απόσταση τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου από τη μόνιμη ή εναλλακτική θέση του σταθμού τους. 
Ημερομηνίες / Ώρες διεξαγωγής
HF: Από 1300 GMT του Σαββάτου 01/09/2018 μέχρι 12:59 GMT της Κυριακής 02/09/2018. 
*** Προσοχή: Να χρησιμοποιούνται μόνο οι προτεινόμενες από την IARU περιοχές για contest σε κάθε μπάντα! ***
 
Τύποι εκπομπής:
 SSB μόνο (160-10 εκτός WARC)
Ισχύς Έως 100W
Κατηγορίες Συμμετοχής: 
Οι μπάντες HF εκτός από τις μπάντες WARC 
Α1 Ένας σταθμός - Ένας χειριστής 
Α2 Ένας σταθμός - Πολλοί χειριστές
 
Κλήση: 
“CQ FIELD DAY” 
Ανταλλαγή: 
RS και αύξων αριθμός QSO. 
Βαθμολογία: 
α) Βαθμοί:       Για QSO με χώρες στην Ευρώπη 2 βαθμοί 
                 Για QSO με χώρες σε άλλη ήπειρο 3 βαθμοί
                 Για QSO με φορητό / κινητό σταθμό στην Ευρώπη 4 βαθμοί (/P /M)
                 Για QSO με φορητό / κινητό σταθμό σε άλλη ήπειρο 6 βαθμοί (/P /M)
β) Multiplier:   Κάθε επαφή ανά DXCC χώρα ανά μπάντα = 1 multiplier 
                 π.χ. 3 Γερμανικοί σταθμοί σε τρεις μπάντες = 3 multiplier 
                      2 Γερμανικοί σταθμοί στα 15 m = 1 multiplier 
Το τελικό σύνολο υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας το σύνολο των βαθμών επί το σύνολο των multiplier.
Υποβολή Δήλωσης Συμμετοχής και Αποτελεσμάτων :
Δηλώσεις συμμετοχής δεν απαιτούνται. 
Οι Δηλώσεις Αποτελεσμάτων γίνονται μέσω των συμβατών προγραμμάτων σε format CABRILO.
Τα log σας μπορείτε να τα αποστείλετε μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2018 μέσω e-mail στην ηλ. διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Παρακαλούμε όσους αποστείλουν την συμμετοχή τους, να ζητήσουν επιβεβαίωση λήψης ή ανάγνωσης. Σε περίπτωση που δεν πάρουν επιβεβαίωση μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής συμμετοχής, να επαναλάβουν την ανωτέρω διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Έφορο της Επιτροπής Διαγωνισμών και Βραβείων SV1BDO Σωτήρη ή με τη Γραμματεία της Ένωσης.
 
Έπαθλα: 
Στους πρώτους κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν πλακέτες και διπλώματα. 
Στους δεύτερους και τρίτους θα απονεμηθούν διπλώματα.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: 
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ FIELD DAY ΤΗΣ ΕΕΡ ΤΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (LOGBOOK) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ CABRILO.
 
 
 
 ==============================================================
 
Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα 25 Φεβρουαρίου 2019 παραλάβαμε από την Επιτροπή Διαγωνισμών και Βραβείων της Ε.Ε.Ρ μία πλακέτα καθώς και ένα αναμνηστικό δίπλωμα της συμμετοχής μας τα οποία αφορούν την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κατηγορία Α2 HF SSB του Field Day 2018.
Οι χειριστές οι οποίοι έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό από τον σύλλογο μας είναι:
SV4DDM Αυγέρης Σπυρίδων
SV4DDK Παπούλιας Δημήτριος 
SV4RRK Αδάμος Ιωάννης
SV4RTG Αδάμος Κωνσταντίνος
SV4RXA Γαλάνης Παναγιώτη                     ( Τα βραβεία παρακάτω στις φωτό ... !!! )
 
 
 

sigjrr

 
 

HF FIELD DAY 2017-Πρόσκληση-Πέρας

.
Το Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί το FIELD DAY. 
Ο σύλλογος μας θα συμμετάσχει το HF Field Day. Η τοποθεσία μας θα είναι στην ακτή της λίμνης Πλαστήρα και συγκεκριμένα στην πλαζ Λαμπερού. Η αναχώρηση από τον σύλλογο είναι αύριο το πρωί στις 10:00 και ώρα έναρξης του αγώνα στις 16:00 (τοπική) Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ως προς την οργάνωση του και έχει σχηματιστεί η ομάδα που θα τρέξει το field day. Τα μέλη του συλλόγου που επιθυμούν να λάβουν μέρος σαν χειριστές ή θέλουν απλά να παρακολουθήσουν την προσπάθεια των συναδέλφων να επικοινωνήσουν με τους: Αδάμος Ιωάννη (6987774119) Αδάμος Κωνσταντίνο (6944352612), Γαλάνη Παναγιώτη(6982301511)..
Σκοπός του Field Day είναι η επαφή των διαγωνιζομένων με σταθμούς εντός ή εκτός Ελλάδας, σε όλες τις μπάντες από τα 160 m μέχρι και τα 10 m, με τροφοδοσία εκτός δικτύου ΔΕΗ, με απώτερο στόχο την εκπαίδευσή τους στη λειτουργία και το χειρισμό του ραδιοερασιτεχνικού τους σταθμού κάτω από συνθήκες φορητής ή κινητής εγκατάστασης. 
Κανονισμοί: Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μόνο Έλληνες ραδιοερασιτέχνες. Ξένοι ραδιοερασιτέχνες μπορούν να επικοινωνούν με ελληνικούς σταθμούς, για να δίνουν βαθμούς, αλλά δεν μπορούν να διαγωνιστούν. Στόχος είναι η επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους σταθμούς εντός ή εκτός Ελλάδος, σε όλες τις μπάντες από 160 m μέχρι και 2 m (εξαιρούνται οι μπάντες WARC 30,17,12 m), με φορητό ή κινητό ραδιοερασιτεχνικό σταθμό, με τροφοδοσία εκτός δικτύου ΔΕΗ και σε απόσταση τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου από τη μόνιμη ή εναλλακτική θέση του σταθμού τους. 
Ημερομηνίες / Ώρες διεξαγωγής: 
F:    Από 1300 GMT του Σαββάτου 02/09/2017 μέχρι 12:59 GMT της Κυριακής 03/09/2017. 
..
 
 
 

sigjrr

 
 

FIELD DAY 2016 - Πρόσκληση - Αποτελέσματα

.
Το Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί το FIELD DAY. 
Όσοι από τα μέλη της Ραδιολέσχης Καρδίτσας επιθυμούν να συμμετάσχουν, να επικοινωνήσουν με τον Αντιπρόεδρο SV4DDM ώστε να γίνει η σχετική προετοιμασία και μετάβαση στο χώρο.
Σκοπός του Field Day είναι η επαφή των διαγωνιζομένων με σταθμούς εντός ή εκτός Ελλάδας, σε όλες τις μπάντες από τα 160 m μέχρι και τα 2 m, με τροφοδοσία εκτός δικτύου ΔΕΗ, με απώτερο στόχο την εκπαίδευσή τους στη λειτουργία και το χειρισμό του ραδιοερασιτεχνικού τους σταθμού κάτω από συνθήκες φορητής ή κινητής εγκατάστασης. 
Κανονισμοί: Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μόνο Έλληνες ραδιοερασιτέχνες. Ξένοι ραδιοερασιτέχνες μπορούν να επικοινωνούν με ελληνικούς σταθμούς, για να δίνουν βαθμούς, αλλά δεν μπορούν να διαγωνιστούν. Στόχος είναι η επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους σταθμούς εντός ή εκτός Ελλάδος, σε όλες τις μπάντες από 160 m μέχρι και 2 m (εξαιρούνται οι μπάντες WARC 30,17,12 m), με φορητό ή κινητό ραδιοερασιτεχνικό σταθμό, με τροφοδοσία εκτός δικτύου ΔΕΗ και σε απόσταση τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου από τη μόνιμη ή εναλλακτική θέση του σταθμού τους. 
Ημερομηνίες / Ώρες διεξαγωγής: 
HF:    Από 1300 GMT του Σαββάτου 03/09/2015 μέχρι 12:59 GMT της Κυριακής 04/09/2015. 
VHF: Από 1400 GMT του Σαββάτου 03/09/2015 μέχρι 13:59 GMT της Κυριακής 04/09/2015. 
 
 
 

 2016-09-03-04-fieldday

 

sigjrr

 

 

FIELD DAY 2015 - 5 και 6 Σεπτεμβρίου

Σκοπός του Field Day είναι η επαφή των διαγωνιζομένων με σταθμούς εντός ή εκτός Ελλάδας, σε όλες τις μπάντες από τα 160 m μέχρι και τα 2 m, με τροφοδοσία εκτός δικτύου ΔΕΗ, με απώτερο στόχο την εκπαίδευσή τους στη λειτουργία και το χειρισμό του ραδιοερασιτεχνικού τους σταθμού κάτω από συνθήκες φορητής ή κινητής εγκατάστασης.

Κανονισμοί:

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μόνο Έλληνες ραδιοερασιτέχνες. Ξένοι ραδιοερασιτέχνες μπορούν να επικοινωνούν με ελληνικούς σταθμούς, για να δίνουν βαθμούς, αλλά δεν μπορούν να διαγωνιστούν. Στόχος είναι η επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους σταθμούς εντός ή εκτός Ελλάδος, σε όλες τις μπάντες από 160 m μέχρι και 2 m (εξαιρούνται οι μπάντες WARC 30,17,12 m), με φορητό ή κινητό ραδιοερασιτεχνικό σταθμό, με τροφοδοσία εκτός δικτύου ΔΕΗ και σε απόσταση τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου από τη μόνιμη ή εναλλακτική θέση του σταθμού τους.

Ημερομηνίες / Ώρες διεξαγωγής:

HF: Από 1300 GMT του Σαββάτου 05/09/2015 μέχρι 12:59 GMT της Κυριακής 06/09/2015.

VHF: Από 1400 GMT του Σαββάτου 05/09/2015 μέχρι 13:59 GMT της Κυριακής 06/09/2015.

*** Προσοχή να χρησιμοποιούνται μόνο οι προτεινόμενες από την IARU περιοχές για contest σε κάθε μπάντα! ***

Τύποι εκπομπής:      HF SSB μόνο (160-10 εκτός WARC)

      VHF SSB/CW (144MHz)

Ισχύς:

10-100W

Κατηγορίες Συμμετοχής:

Κατηγορία A: Οι μπάντες HF εκτός από τις μπάντες WARC

Α1 Ένας σταθμός - Ένας χειριστής

Α2 Ένας σταθμός - Πολλοί χειριστές

Κατηγορία B: Η μπάντα VHF - 144 MHz ΜΟΝΟ

Β1 Ένας σταθμός - Ένας χειριστής

Β2 Ένας σταθμός - Πολλοί χειριστές

Κλήση:

Κατηγορία Α “CQ FIELD DAY” SSB

Κατηγορία Β “CQ CONTEST”

Ανταλλαγή:

Κατηγορία Α: RS και αύξων αριθμός QSO.

Κατηγορία Β: RS(T), αύξων αριθμός QSO και QTH Locator.

Βαθμολογία:

Κατηγορία A

α) Βαθμοί:Για QSO με χώρες στην Ευρώπη 2 βαθμοί

Για QSO με χώρες σε άλλη ήπειρο 3 βαθμοί

Για QSO με φορητό / κινητό σταθμό στην Ευρώπη 4 βαθμοί (/P /M)

Για QSO με φορητό / κινητό σταθμό σε άλλη ήπειρο 6 βαθμοί (/P /M)

β) Multiplier: Κάθε επαφή ανά DXCC χώρα ανά μπάντα = 1 multiplier

π.χ.      3 Γερμανικοί σταθμοί σε τρεις μπάντες = 3 multiplier

    2 Γερμανικοί σταθμοί στα 15 m = 1 multiplier

Το τελικό σύνολο υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας το σύνολο των βαθμών επί το σύνολο των multiplier.

Κατηγορία Β

α) Βαθμοί:     Ανάλογα με την χιλιομετρική απόσταση ανάμεσα στους σταθμούς, που ορίζεται από τα QTH Locator τους (1 βαθμός /1 χιλιόμετρο), π.χ. αν το δικό σας QTH Loc απέχει 450 χλμ από το QTH Loc του ανταποκριτή σας, παίρνετε 450 βαθμούς. (Ο υπολογισμός της απόστασης για όσους δεν χρησιμοποιήσουν το ειδικό πρόγραμμα για το logging σε πραγματικό χρόνο μπορεί να γίνει και εκ των υστέρων με πρόγραμμα που διατίθεται από την Ε.Ε.Ρ.)

β) Multiplier : Για QSO με διαφορετικές χώρες 1 multiplier

Για κάθε διαφορετικό QTH Locator 1 multiplier.

π.χ. QSO με τον πρώτο σταθμό SV = 1 multiplier σαν χώρα SV και 1 multiplier σαν QTH Loc.

QSO με τον επόμενο σταθμό SV σε νέο QTH Loc = 1 multiplier για το         νέο QTH Loc μόνο.

Το τελικό σύνολο υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας το σύνολο των βαθμών επί το σύνολο των multiplier.

Υποβολή Δήλωσης Συμμετοχής και Αποτελεσμάτων

Δηλώσεις συμμετοχής δεν απαιτούνται Οι δηλώσεις αποτελεσμάτων γίνονται μέσω των προγραμμάτων Super Duper και DXlog ή άλλων συμβατών για HF και Super Duper VHF ή άλλων συμβατών για τα VHF, σε format CABRILO για HF και EDI για VHF αντίστοιχα.

 

Τα προγράμματα Super Duper (HF) και DXlog (HF+VHF) μπορείτε να τα προμηθευτείτε και από την Ε.Ε.Ρ. Δείτε την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης. Το τελευταίο DX-log απαιτεί ένα επιπλέον αρχείο, έτσι ώστε να αναγνωρίζει το RAAG HF Field day, το οποίο και αποστέλλουμε με το πρόγραμμα. Για το VHF δεν χρειάζεται κάτι.

Τα logbook σας μπορείτε να την αποστείλετε

μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2015 για τα HF και τα VHF

με e-mail στην διεύθυνση raag-hq[at]raag.org

Παρακαλούμε όσους αποστείλουν την συμμετοχή τους να ζητήσουν επιβεβαίωση λήψης η ανάγνωσης. Σε περίπτωση που δεν πάρουν επιβεβαίωση μέχρι της λήξης της προθεσμίας υποβολής συμμετοχής να επαναλάβουν την ανωτέρω διαδικασία. Σε κάθε άλλη περίπτωση μπορούν να επικοινωνήσουν με τον έφορο της επιτροπής Διαγωνισμών και Βραβείων SV2FWV η με την γραμματεία της Ένωσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλα τα logbook της κατηγορίας Β (VHF contest) θα γίνονται upload στο σύστημα της IARU (IARU Logbook robot), για να επωφελούνται και οι Ευρωπαίοι συνάδελφοι που επικοινωνούν με SV.

Έπαθλα:

Στους πρώτους κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν πλακέτες και διπλώματα.

Στους δεύτερους και τρίτους θα απονεμηθούν διπλώματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ FIELD DAY ΤΗΣ ΕΕΡ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ “SUPER DUPER” ΚΑΙ “SUPER DUPER VHF” (η συμβατά π.χ. DXlog κλπ). ΤΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (LOGBOOK) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΪΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ CABRILO ή EDI. ΓΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ SUPER DUPER KAI DXLog ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΕΡ Ή ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Το ελεύθερο SUPER DUPER μαζί με Ελληνικές οδηγίες εδώ

 

 

sigjrr

 

 

FIELD DAY 2013 - 7 και 8 Σεπτεμβρίου

Σκοπός του Field Day είναι η επαφή των διαγωνιζομένων με σταθμούς εντός ή εκτός Ελλάδας, σε όλες τις μπάντες από τα 160 m μέχρι και τα 2 m, με τροφοδοσία εκτός δικτύου ΔΕΗ, με απώτερο στόχο την εκπαίδευσή τους στη λειτουργία και το χειρισμό του ραδιοερασιτεχνικού τους σταθμού κάτω από συνθήκες φορητής ή κινητής εγκατάστασης.

Κανονισμοί:

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μόνο Έλληνες ραδιοερασιτέχνες. Ξένοι ραδιοερασιτέχνες μπορούν να επικοινωνούν με ελληνικούς σταθμούς, για να δίνουν βαθμούς, αλλά δεν μπορούν να διαγωνιστούν. Στόχος είναι η επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους σταθμούς εντός ή εκτός Ελλάδος, σε όλες τις μπάντες από 160 m μέχρι και 2 m (εξαιρούνται οι μπάντες WARC 30,17,12 m), με φορητό ή κινητό ραδιοερασιτεχνικό σταθμό, με τροφοδοσία εκτός δικτύου ΔΕΗ και σε απόσταση τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου από τη μόνιμη ή εναλλακτική θέση του σταθμού τους.

Ημερομηνίες / Ώρες διεξαγωγής:

HF: Από 1300 GMT του Σαββάτου 07/09/2013 μέχρι 12:59 GMT της Κυριακής 08/09/2013.

VHF: Από 1400 GMT του Σαββάτου 07/09/2013 μέχρι 13:59 GMT της Κυριακής 08/09/2013.

*** Προσοχή να χρησιμοποιούνται μόνο οι προτεινόμενες από την IARU περιοχές για contest σε κάθε μπάντα! ***

Τύποι εκπομπής:      HF SSB μόνο (160-10 εκτός WARC)

      VHF SSB/CW (144MHz)

Κατηγορίες Συμμετοχής:

Κατηγορία A: Οι μπάντες HF εκτός από τις μπάντες WARC

Α1 Ένας σταθμός - Ένας χειριστής

Α2 Ένας σταθμός - Πολλοί χειριστές

Κατηγορία B: Η μπάντα VHF - 144 MHz ΜΟΝΟ

Β1 Ένας σταθμός - Ένας χειριστής

Β2 Ένας σταθμός - Πολλοί χειριστές

Κλήση:

Κατηγορία Α “CQ FIELD DAY” SSB

Κατηγορία Β “CQ CONTEST”

Ανταλλαγή:

Κατηγορία Α: RS και αύξων αριθμός QSO.

Κατηγορία Β: RS(T), αύξων αριθμός QSO και QTH Locator.

Βαθμολογία:

Κατηγορία A

α) Βαθμοί:Για QSO με χώρες στην Ευρώπη 2 βαθμοί

Για QSO με χώρες σε άλλη ήπειρο 3 βαθμοί

Για QSO με φορητό / κινητό σταθμό στην Ευρώπη 4 βαθμοί (/P /M)

Για QSO με φορητό / κινητό σταθμό σε άλλη ήπειρο 6 βαθμοί (/P /M)

β) Multiplier: Κάθε επαφή ανά DXCC χώρα ανά μπάντα = 1 multiplier

π.χ.      3 Γερμανικοί σταθμοί σε τρεις μπάντες = 3 multiplier

    2 Γερμανικοί σταθμοί στα 15 m = 1 multiplier

Το τελικό σύνολο υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας το σύνολο των βαθμών επί το σύνολο των multiplier.

Κατηγορία Β

α) Βαθμοί:     Ανάλογα με την χιλιομετρική απόσταση ανάμεσα στους σταθμούς, που ορίζεται από τα QTH Locator τους (1 βαθμός /1 χιλιόμετρο), π.χ. αν το δικό σας QTH Loc απέχει 450 χλμ από το QTH Loc του ανταποκριτή σας, παίρνετε 450 βαθμούς. (Ο υπολογισμός της απόστασης για όσους δεν χρησιμοποιήσουν το ειδικό πρόγραμμα για το logging σε πραγματικό χρόνο μπορεί να γίνει και εκ των υστέρων με πρόγραμμα που διατίθεται από την Ε.Ε.Ρ.)

β) Multiplier : Για QSO με διαφορετικές χώρες 1 multiplier

Για κάθε διαφορετικό QTH Locator 1 multiplier.

π.χ. QSO με τον πρώτο σταθμό SV = 1 multiplier σαν χώρα SV και 1 multiplier σαν QTH Loc.

QSO με τον επόμενο σταθμό SV σε νέο QTH Loc = 1 multiplier για το         νέο QTH Loc μόνο.

Το τελικό σύνολο υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας το σύνολο των βαθμών επί το σύνολο των multiplier.

Υποβολή Δήλωσης Συμμετοχής και Αποτελεσμάτων

Δηλώσεις συμμετοχής δεν απαιτούνται Οι δηλώσεις αποτελεσμάτων γίνονται μέσω των προγραμμάτων Super Duper και Super Duper VHF (η συμβατών πχ Win test, N1MM κλπ), αποκλειστικά σε format CABRILO όχι ADI.Αν το πρόγραμμα σας δεν υποστηρίζει το IARU FD, μπορείτε να επιλέξετε το DARC FD.  Προσοχή όχι το RSGB FD.

Πρόσφατα το SD για HF απαιτεί registration, όσοι ενδιαφέρονται να το προμηθευτούν για ελεύθερη χρήση (έκδοση 2009) μαζί με κατάλληλες οδηγίες στα Ελληνικά, μπορούν να στείλουν e-mail στο raag-hq[at]raag.org η να αποταθούν στην Γραμματεία της Ε.Ε.Ρ.

Την υποβολή των logbook σας μπορείτε να την αποστείλετε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: Ε.Ε.Ρ. - Επιτροπή ΔΙΒ, Ταχυδρομική Θυρίδα 3564, 102 10 ΑΘΗΝΑ μέχρι την 30η Οκτωβρίου 2013, η με e-mail στην διεύθυνση raag-hq[at]raag.org

Παρακαλούμε όσους αποστείλουν την συμμετοχή τους με e-mail να ζητήσουν επιβεβαίωση λήψης η ανάγνωσης. Σε περίπτωση που δεν πάρουν επιβεβαίωση μέχρι της λήξης της προθεσμίας υποβολής συμμετοχής να επαναλάβουν την ανωτέρω διαδικασία. Σε κάθε άλλη περίπτωση μπορούν να επικοινωνήσουν με τον έφορο της επιτροπής Διαγωνισμών και Βραβείων SV2FWV η με την γραμματεία της Ένωσης.

Επίσης από εφέτος τα logbook της κατηγορίας Β (vhf contest) θα γίνονται upload στο σύστημα της IARU (IARU Logbook robot) για να επωφελούνται και οι Ευρωπαίοι συνάδελφοι που επικοινωνούν με SV.

Έπαθλα:

Στους πρώτους κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν πλακέτες και διπλώματα.

Στους δεύτερους και τρίτους θα απονεμηθούν διπλώματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ FIELD DAY ΤΗΣ ΕΕΡ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ “SUPER DUPER” ΚΑΙ “SUPER DUPER VHF” (η συμβατά π.χ. Win test, N1MM κλπ). ΤΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (LOGBOOK) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΪΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ CABRILO. ΓΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΕΡ Ή ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail, raag-hq[at]raag.org.

Το ελεύθερο SUPER DUPER μαζί με Ελληνικές οδηγίες εδώ

 

 

sigjrr

 

 

S Y 4 F D - Field Day 2007 - Χάρμα Δ. Ιθώμης. Πέρας...

Το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Οκτωβρίου, διεξήχθη τελικά, ο εξ αναβολής, ετήσιος διαγωνισμός Field Day 2007 που διοργανώνεται κάθε χρόνο με ευθύνη της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών με ελεύθερη συμμετοχή συλλόγων και φυσικά πολλών ραδιοερασιτεχνών από όλες τις περιοχές της πατρίδας μας.
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας, έλαβε μέρος με το ειδικό διακριτικό SY4FD, στήνοντας ένα υπαίθριο shack σε τοποθεσία κοντά στην κοινότητα Χάρμα του Δήμου Ιθώμης, κάτω από το ιστορικό κάστρο του Φαναρίου.
Σε συνθήκες υπαίθρου, η ομάδα του SY4FD πήρε μέρος σε μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική διαδικασία.
Την ομάδα αποτελούσαν οι παρακάτω: SV4GEO Δημήτρης, SV4GEC Ανδρέας, SV4DDK Δημήτρης, SV4GDM Βασίλης, SV4GDI Χρυσόστομος, SV4IMY Σάκης, SV4GEG Παναγιώτης SV4IMT Δημήτρης, SV4JEC Ηλίας, SV4JEK Δημήτρης SW4IMO Μάκης SW4LBG Βασίλης, SW4LBE Κων/νος .

Περισσότερα...

S Y 4 F D - Field Day 2006 - Βρύση Ιτάμου. Πέρας...

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος διαγωνισμός Field Day 2006 που διοργάνωσε η Ραδιολέσχη Καρδίτσας, στην βρύση Ιτάμου του ομώνυμου Δήμου,το περασμένο Σαββατοκύριακο 2 και 3 Σεπτεμβρίου. Τα μέλη του Συλλόγου μας ενθουσιάστηκαν από το μαγευτικό περιβάλλον όπου συναντιούνται η ομορφιά του ορεινού όγκου, το υπέροχο δάσος ελάτης και τα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης Ν. Πλαστήρα.

Περισσότερα...

S Y 4 F D - Field Day 2006

S Y 4 F D Special callsign for Field Day 2006

Vrisi itamou To προσεχές Σαββατοκύριακο 2 & 3 Σεπτεμβρίου 2006 στην περιοχή της ιστορικής βρύσης Ιτάμου, του ομώνυμου Δήμου, σε χώρους αναψυχής μέσα στα έλατα με θέα την πανέμορφη λίμνη Πλαστήρα, θα διεξαχθεί φέτος το καθιερωμένο ετήσιο FIELD DAY 2006 από τα μέλη της Ραδιολέσχης Καρδίτσας. 

Περισσότερα...

random_20.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1232707
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..54.205.179.155