Περιπολίες πυρασφάλειας Αυγ. 2020

 
Στις 24 & 31 Αυγούστου, ημέρες με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, η Ραδιολέσχη Καρδίτσας, κατόπιν ενημέρωσης από την Π.Υ. Καρδίτσας, εκτέλεσε περιπολίες πυρασφάλειας στον ορεινό όγκο του νομού μας.
Αγαπάμε τον τόπο μας και τον προσέχουμε.
 
 
 

sigjrr

 
 

Περιπολία πυρασφάλειας 19 Αυγ. 2018

 
Μία ακόμη περιπολία πυρασφάλειας πραγματοποιήσαμε σήμερα 19 Αυγούστου 2018, παρόλο που η περιοχή μας ήταν σε δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς (Μέση κατηγορία) και η αιτία ήταν ο άνεμος που σήκωσε κατά τις μεσημεριανές ώρες, που κατά διαστήματα είχε αρκετά δυνατές ριπές.
Μια διαδρομή τρεισήμισι περίπου ωρών και 44 χιλιομέτρων στην περιοχή Φανάρι, Κανάλια, Άγ. Ακάκιο, Μορφοβούνι, με πεδίο ελέγχου την περιοχή από Μαυρομάτι, Ελληνόπυργο, Πύργο Ιθώμης μέχρι Μητρόπολη, Πορτίτσα, Αγ. Γεώργιο, Ξυνονέρι, αλλά και όλη την περιοχή του κάμπου του νομού μας.
 
 

sigjrr

 
 

Περιπολίες Δασοπροστασίας..15/6

2017-06-15-peripolies
 
 
ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 
Την Πέμπτη 15/6/2017, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Διοικητή και του επιτελείου της υπηρεσίας, με τους προέδρους των πιστοποιημένων Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας του Νομού. Στόχος ήταν να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η κάθε οργάνωση, αλλά και να καθοριστούν οι λεπτομέρειες και ο τρόπος συμμετοχής της κάθε μιας στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
Στα πλαίσια αυτά είναι απαραίτητη η υποβολή στην Π. Υ. Καρδίτσας, πίνακα με τα μέλη του συλλόγου μας που θα συμμετάσχουν στις περιπολίες πυρασφάλειας που θα πραγματοποιηθούν.
Για το λόγο αυτό καλούνται τα μέλη που είναι διαθέσιμα να μου το γνωστοποιήσουν εντός των προσεχών ημερών, ώστε να συνταχθεί και να υποβληθεί ο σχετικός πίνακας.
Στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου θα βραβευτεί η καλύτερη Εθελοντική Οργάνωση. 
Για την Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών
Ο Έφορος SV4GEG
 
 

sigjrr

 
 

Περιπολία πυρασφάλειας 22 Ιουλ. 15

Έληξε το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιουλίου 2015, ευτυχώς χωρίς σημαντικά συμβάντα, ο "άτυπος συναγερμός" στον οποίον είχαν τεθεί οι υπηρεσίες του Ν. Καρδίτσας και οι εθελοντικές οργανώσεις, για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς, μιας και ο δείκτης επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιάς ήταν υψηλός (κατηγορία 3).
Πυροσβεστική Υπηρεσία, Περιφέρεια, Στρατός, Αστυνομία, Δασαρχείο, Εθελοντικές Οργανώσεις, όλοι ήταν παρόντες σε κάποια γωνιά του νομού με το βλέμμα τεταμένο και σε διαρκή ετοιμότητα για τον εντοπισμό πιθανής εστίας φωτιάς, πριν ακόμη αυτή προλάβει να αναπτυχθεί.
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας μαζί με την Λέσχη 4Χ4 Καρδίτσας, με συνολικά 4 αυτοκίνητα εκ των οποίων το 1 υδροφόρο και 9 άτομα επιτηρούσαν την περιοχή από Φανάρι, Κανάλια, Μητρόπολη, Μορφοβούνι, λίμνη Πλαστήρα μέχρι Νεοχώρι και την ευρύτερη περιοχή της λίμνης Σμοκόβου.
 

 

 

sigjrr

 

 

Περιπολία πυρασφάλειας 28 Αυγ.13

Λόγω των ισχυρών ανέμων που αναμένονταν κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, 28 Αυγούστου 2013, ζητήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας, η συνδρομή της Ραδιολέσχης Καρδίτσας, αλλά και άλλων εθελοντικών οργανώσεων, στην διενέργεια περιπολιών επιτήρησης κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σε συγκεκριμένα σημεία αυξημένης επικινδυνότητας του Νομού. Στη Ραδιολέσχη Καρδίτσας ανατέθηκε το τμήμα που περιλαμβάνει τις περιοχές Φαναρίου, Καναλίων, Αγίου Ακακίου, Χάρματος, Καππάς, Πύργου Ιθώμης, Ελληνοπύργου, Ράζιας, Μητρόπολης, Μεσενικόλα και Μορφοβουνίου.

Για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος (SV4GDE) και ο Γραμματέας (SV4LBS) με το αυτοκίνητο του συλλόγου, ανέλαβαν να περιπολούν στις παραπάνω περιοχές.

Ένα σημείο ιδανικό για επιτήρηση καθώς έχει θέα προς ένα μεγάλο τμήμα των Νομών Καρδίτσας και Τρικάλων, είναι και το βυζαντινό κάστρο του Φαναρίου.

 

 

sigjrr

 

 

Περιπολίες Πρόληψης Πυρκαγιών - Επάνδρωση Πυροφυλακίων

 Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας, ως πιστοποιημένη εθελοντική οργάνωση, προγραμματίζει και φέτος, εκτός των άλλων δράσεων , την οργάνωση και τη διενέργεια περιπολιών δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης και την επάνδρωση των κυριοτέρων πυροφυλακείων του νομού με αντικειμενικό σκοπό την πρόληψη εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή του νομού Καρδίτσας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.Συγκεκριμένα, οι εποχούμενες περιπολίες και η επιτήρηση από τα πυροφυλάκεια, θα διεξάγονται τις ημέρες με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς και τις αργίες στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο στο διάστημα από 1 / 6 /2008 έως 30 / 9 /2008 από ομάδες εθελοντών Ραδιοερασιτεχνών της Ραδιολέσχης Καρδίτσας. 

Οι περιοχές που θα επιτηρούνται και θα ελέγχονται είναι τα τμήματα της δασικής έκτασης περιμετρικά των γραφικότατων λιμνών Ν. Πλαστήρα και Σμοκόβου. Οι ομάδες των εθελοντών μας θα κινούνται με το ειδικά διαμορφωμένο τετρακίνητο όχημα της Ραδιολέσχης, αλλά και με ίδια μέσα, θα είναι εφοδιασμένες με φορητούς και mobile ασυρμάτους και κινητά τηλέφωνα, θα ενημερώνουν τους εκδρομείς και επισκέπτες για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς από άστοχες ενέργειες με τη διανομή κατάλληλου έντυπου υλικού, θα καταγράφουν τις ύποπτες κινήσεις στην δασική ζώνη και όταν διαπιστώνουν κάτι σχετικό ή την εκδήλωση πυρκαγιάς θα αναφέρουν αμέσως στο επιχειρησιακό κέντρο της Π.Υ. Καρδίτσας.

 
 

sigjrr

 
 

Δασοπροστασία από Ο.Ε.Α. Ραδιολέσχης. Περιπολίες Πρόληψης Πυρκαγιών

Η  Ραδιολέσχη Καρδίτσας, πιστοποιημένη εθελοντική οργάνωση του νομού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, στον επιχειρησιακό της σχεδιασμό για το έτος 2007, περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, την οργάνωση και διενέργεια περιπολιών δασοπροστασίας με αντικειμενικό σκοπό την πρόληψη εκδήλωσης πυρκαγιάς στο νομό Καρδίτσας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας.
Συγκεκριμένα οι περιπολίες ξεκίνησαν και διεξάγονται τις ημέρες....

Περισσότερα...

random_21.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
752937
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..3.239.40.250