Καρδίτσα. Μεσογ, κυκλώνας "Ιανός"

Ο Δήμος Καρδίτσας έχει πληγεί από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα "ΙΑΝΟΣ" και τις συνεπακόλουθες πλυμμήρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020.
Ανεκτίμητη η προσφορά της Ραδιολέσχης Καρδίτσας.
[Όλες οι φωτογραφίες στο τέλος ..!!]
 
20 Σεπτεμβρίου 2020
Η ΡΑΔΙΟΛΕΣΧΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Το όχημα της Ραδιολέσχης συνδράμει από το πρωί την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά από την επάνδρωσή του και με έναν Πυροσβέστη και τον εξοπλισμό του με αντλία, στο έργο της απάντλησης υδάτων από πλημμυρισμένα κτίρια.
 
21 Σεπτεμβρίου 2020
Ο Κώστας SV4JES κατέβηκε από την Λουτροπηγή με το αυτοκίνητό του στο οποίο έχει τοποθετήσει δεξαμενή και αντλία, για να βοηθήσει εθελοντικά στην άντληση υδάτων στην πόλη της Καρδίτσας.
Σε ευχαριστούμε Κώστα για την ανεκτίμητη προσφορά σου, τόσο στο σύλλογο όσο και στους ανθρώπους της περιοχής Σμοκόβου.
https://www.facebook.com/10000132.../posts/3193235524063888/
.
Ο Στέφανος SY4BTE αγωνίζεται για την αποκατάσταση των ζημιών στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, παρέχοντας κάθε είδους εργασία που μπορεί να κάνει.
Ένα ακόμη μέλος που προβάλει την Ραδιολέσχη στην τοπική κοινωνία.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ Στέφανε.
https://m.facebook.com/story.php...
.
Μια δύσκολη ημέρα πέρασε με την Καρδίτσα, αλλά και όλο τον νόμο να δοκιμάζεται από τις πληγές που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας "Ιανός".
Η Ραδιολέσχη μαζί με την Λέσχη 4Χ4 και τον Κυνηγετικό Σύλλογο συνδράμουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο έργο απάντλησης των υδάτων από κτίρια.
Έτσι σήμερα μέλη με το όχημα της Ραδιολέσχης προέβησαν σε απάντληση υδάτων στο πρατήριο καυσίμων στην Σχολή Αστυνομίας, σε δύο πολυκατοικίες στην οδό Δωδεκανήσου, σε οικία στον οικισμό "Άγιος Παντελεήμονας", σε πολυκατοικία στην οδό Γαρδικίου από κοινού με την Λέσχη 4Χ4, σε οικοδομές επί των οδών Αγίου Νικολάου και Γρ. Λαμπράκη.
.
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας και σήμερα επί τω έργω.
Συνδράμει στην απάντληση των υδάτων από κτίρια επί των οδών Νικηταρά και Κουμουνδούρου.
 
22 Σεπτεμβρίου 2020
Επί μέρες προσπαθούμε όλοι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να ορθοποδήσουμε! Η λάσπη δεν φεύγει με τίποτα! Έξω από το μαγαζί μου στην οδό Χατζημήτρου 41 ο δρόμος καλύφθηκε με πολύ παχύ στρώμα λάσπης..... Για καλή μας τύχη λάβαμε τη βοήθεια της Ραδιολέσχης Καρδίτσας και του Κυνηγετικού Συλλόγου που ενώ αντλούσαν νερά από το υπόγειο της οικοδομής τα μετέτρεψε σε χείμαρρο που καθάρισε το δρόμο! Ευχαριστούμε πολύ! Θερμά συγχαρητήρια! Ήταν ανέλπιστη βοήθεια!
.
Επιχείρηση μεταφοράς ατόμου υπό οξυγονοθεραπεία, από την Βατσουνιά του Δήμου Μουζακίου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 19/9/2020 από μέλη της Ε.Ο.Δ. Καρδίτσας, της Λέσχης 4Χ4 και της Ραδιολέσχης, την ώρα που ο μεσογειακός κυκλώνας "Ιανός" χτυπούσε την Καρδίτσα. Τελικά εν μέσω ισχυρής βροχόπτωσης και ανέμου και αφού χρειάστηκε να κοπούν πεσμένα στο δρόμο δέντρα, η ομάδα έφτασε στον προορισμό της και παρέλαβε τον ασθενή.
Οι φωτογραφίες είναι από την προσπάθεια κοπής ενός πλατάνου για την διάνοιξη του δρόμου.
 
24 Σεπτεμβρίου 2020
Μεταφορά νερού μαζί με τον Κυνηγετικό Σύλλογο, από τον χώρο συγκέντρωσης της βοήθειας στο πρώην στρατόπεδο Λουμάκη, στην Τοπική Κοινότητα Ρούσσου.
 
24 Σεπτεμβρίου 2020
Μεταφορά νερού μαζί με τον Κυνηγετικό Σύλλογο, από τον χώρο συγκέντρωσης της βοήθειας στο πρώην στρατόπεδο Λουμάκη, στην Τοπική Κοινότητα Ρούσσου.
 
25 Σεπτεμβρίου 2020
Η αναγνώριση της προσπάθειας που κατέβαλαν τα μέλη του συλλόγου αυτές τις δύσκολες μέρες.
 
27 Σεπτεμβρίου 2020
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας συνδράμει σήμερα την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, με την μεταφορά των συνεργείων καταγραφής ζημιών, στις επιχειρήσεις και τις γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν.
 
28 Σεπτεμβρίου 2020
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας για ενδέκατη μέρα συνδράμει με ότι μέσα διαθέτει στην προσπάθεια επαναφοράς της περιοχής στην κανονικότατα.
Έτσι και σήμερα μεταφέρουμε κλιμάκια καταγραφής ζημιών στις "βομβαρδισμένες" επιχειρήσεις της Καρδίτσας.
Δυστυχώς η πραγματική καταστροφή που υπέστησαν δεν περιγράφεται.
 
11 Οκτωβρίου 2020
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας, πιστή στο πνεύμα του εθελοντισμού και της προσφοράς στους συμπολίτες μας, συμμετείχε σήμερα στην επιχείριση καθαρισμού από τις λάσπες, της πόλης της Καρδίτσας. Ο ρόλος μας, κατόπιν υπόδειξης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ήταν να λάβουμε θέσεις στα υδροστόμια και να ενημερώνουμε για την διαθεσιμότητά τους και τα αυτοκίνητα που τυχόν ήταν σε αναμονή, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός αυτοκινήτων και αυτά να κατεθύνονται για πλήρωση σε ελεύθερα υδροστόμια, για να αποφεύγονται οι καθυστερήσεις.
Παράλληλα συμμετείχαμε μαζί με τους άνδρες της Πυροσβεστικής, στο πλύσιμο δρόμων και κοινόχρηστων χώρων για τον καθαρισμό της λάσπης.
 
 
 

sigjrr

 
 

Πυρκαγιά στην περιοχή Μεσενικόλα

 
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Μεσενικόλα. Στη κατάσβεση της φωτιάς εκτός των Πυροσβεστικών δυνάμεων, συμμετείχε και το μέλος της Ομάδας Εκτάκτων Αναγκών του συλλόγου μας Κώστας Καραντάνας SV4JES με το αυτοκίνητό του, στο οποίο έχει τοποθετημένο πυροσβεστικό βυτίο και αντλία υψηλής πίεσης.
Τις φωτογραφίες τις έστειλε ο ίδιος.
Σε ευχαριστούμε Κώστα για τις άοκνες προσπάθειές σου για την προστασία του τόπου μας.
 
 

Άσκηση Ορεινής Διάσωσης 10-6-2020

 

10 Ιουνίου  · 
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Καρδίτσας στα πλαίσια της καλής συνεργασίας των εθελοντικών οργανώσεων του νομού Καρδίτσας, διοργανώνει διασυλλογική άσκηση ορεινής διάσωσης το Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Ιουνίου στην περιοχή Καραμανώλη(ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων), με στόχο τη συνεργασία και ετοιμότητα των εθελοντικών οργανώσεων σε επίπεδο νομού.
Η Ραδιολέσχη θα συμμετάσχει για την παροχή επικοινωνίας στο πεδίο διεξαγωγής της άσκησης.
Όσοι από τα μέλη μας επιθυμούν να συμμετάσχουν να επικοινωνήσουν μαζί μου μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.
 
………………
 
15 Ιουνίου  · 
Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 14/6/2020 στην ευρύτερη περιοχή του Ορειβατικού Καταφυγίου Αγράφων, (Καραμανώλη), η διασυλλογική άσκηση ορεινής διάσωσης , που διοργάνωσε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Καρδίτσας στα πλαίσια της καλής συνεργασίας των εθελοντικών οργανώσεων του νομού Καρδίτσας, με στόχο την αποτελεσματική συνεργασία και ετοιμότητα των εθελοντικών οργανώσεων σε επίπεδο νομού.
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας με δύο μέλη (SV4GDE & SV4GEG) αποκατέστησε επικοινωνίες μεταξύ των ομάδων που επιχειρούσαν στην περιοχή, με την εγκατάσταση Κέντρου Επικοινωνιών στον εξωτερικό χώρο του Καταφυγίου και ενός Link (όχημα Ραδιολέσχης) σε απέναντι κορυφή, ώστε να καταστεί δυνατή η κάλυψη της Νοτιοδυτικής πλευράς του υψώματος "Τέμπλα". Η Βορειοανατολική πλευρά καλύπτονταν με simplex επικοινωνία.
Στην άσκηση εκτός της ΕΟΔ Καρδίτσας που ήταν και ο διοργανωτής και την Ραδιολέσχη Καρδίτσας, συμμετείχαν η Λέσχη 4Χ4 Καρδίτσας και ο ΕΟΣ Καρδίτσας.
…………….
 
2020-06-10-askisi-orinis-diaswsisΕλληνική Ομάδα Διάσωσης Καρδίτσας
18 Ιουνίου  · 
2η ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
H 2η Διασυλλογική άσκηση εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στις 13-14 Ιουνίου στην περιοχή Καραμανώλη υπό τη διοργάνωση και συντονισμό της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Καρδίτσας( Ε.Ο.Δ Καρδίτσας).
Στόχος και σκοπός της άσκησης ήταν η συνεργασία και αλληλοβοήθεια των εθελοντικών οργανώσεων της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας για την
επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.
Στο κάλεσμα της ΕΟΔ Καρδίτσας ανταποκρίθηκαν και έλαβαν μέρος η ΡΑΔΙΟΛΕΣΧΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - SZ4KRD - DX RADIO CLUB OF KARDITSA, η Λέσχη 4x4 Καρδίτσας,ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας ΕΟΣΚ),η Αερολέσχη Δυτικής Θεσσαλίας - ΑΔΥΘΕ / Aeroclub of West Thessaly - AWT
(ΑΔΥΘ) καθώς και ο ιδιοκτήτης του Agrafa Refuge 1536m
.
Το σενάριο της άσκησης αφορούσε την έρευνα και διάσωση δυο ορειβατών που πεζοπορούσαν στο όρος Βουτσικάκι(2154μ.).Κατά τη κατάβασή τους ο ένας εξ ́αυτών τραυματίστηκε, μη έχοντας τηλεφωνική επικοινωνία λόγω του δύσβατου της περιοχής.Ο δεύτερος κινήθηκε χαμηλότερα για βοήθεια με αποτέλεσμα να χάσει τον προσανατολισμό του.Στις 03:00 το πρωί υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία δηλώνοντας το συμβάν.
Στις 07:40 δυο πεζοπόρες ομάδες από την ΕΟΔ Καρδίτσας,ΕΟΣΚ και την ΑΔΥΘ κινήθηκαν προς έρευνα με όλο το διασωστικό εξοπλισμό από το Ορειβατικό Καταφύγιο Αγράφων με κατεύθυνση το Βουτσικάκι.Ταυτόχρονα τετρακίνητα οχήματα της Λέσχης 4x4 ερευνούσαν την ευρύτερη περιοχή, υποστηρίζοντας την όλη επιχείρηση.Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας εγκατέστησε επικοινωνίες μεταξύ των ομάδων που επιχειρούσαν στην περιοχή, με την εγκατάσταση Κέντρου Επικοινωνιών στον εξωτερικό χώρο του Καταφυγίου και ενός Link(όχημα Ραδιολέσχης) σε απέναντι κορυφή, ώστε να καταστεί δυνατή η τηλεπικοινωνιακή κάλυψη μεγαλύτερου εύρους.Στις 09:25 εντοπίστηκε από όχημα της Λέσχης 4x4 ο ένας αγννοούμενος ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος, μεταφέροντας συντεταγμένες της θέσης του.
Στις 09:53 εντοπίστηκε από τα πεζοπόρα τμήματα και ο δεύτερος αγνοούμενος,με κάταγμα κάτω άκρου, στο όρος Βουτσικάκι σε υψόμετρο 1700μ. Η Ε.Ο.Δ Καρδίτσας του πρόσφερε τις Α’ Βοήθειες και αφού τον ακινητοποίησε τον τοποθέτησε στο φορείο.Κατόπιν άρχισε η κατάβαση σε όλη την ορθοπλαγιά του βουνού,η οποία διήρκησε περίπου μια ώρα.Ο τραυματίας κατέβηκε με ασφάλεια μέχρι το πλησιέστερο σημείο για να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Να σημειωθεί ότι το Σάββατο το απόγευμα,στο εξωτερικό χώρο του Καταφυγίου πραγματοποιήθηκε συζήτηση μεταξύ των συλλόγων που συμμετείχαν στην άσκηση.Εκπρόσωποι των συλλόγων, παρουσίασαν θέματα που αφορούν τη δράση του κάθε συλλόγου με ζητούμενο τη βελτίωση της συνεργασίας. 
Η ΕΟΔ Καρδίτσας ευελπιστεί τέτοιου είδους διασυλλογικές ασκήσεις να αποτελέσουν θεσμό με τη συμμετοχή περισσότερων εθελοντικών οργανώσεων καθώς και των αρμόδιων αρχών Πολιτικής Προστασίας.
H Ε.Ο.Δ Καρδίτσας θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συλλόγους που πήραν μέρος στην άσκηση για την καλή συνεργασία και την επίτευξη των στόχων του σεναρίου.
Το Agrafa Refuge 1536m για τη φιλοξενία και το 
Καρδίτσα LiveStreaming για να την βιντεοσκοπική κάλυψη της άσκησης μέσω drone.
 
 

sigjrr

 
 

Let’s do it Greece! - 10 Μαΐου 2020

 

2020-05-10-Lets-do-it-Greece-0

 
 
 
Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2020
Δελτίο Τύπου
 
Κυριακή 10 Μαΐου πάμε για το Μεγαλύτερο Let’s do it Greece όλων των εποχών!
Το περιβάλλον βάζει τα δυνατά του για να μας φροντίζει καθημερινά και να μας προσφέρει άπλετο οξυγόνο, έμπνευση, όμορφες εικόνες, ζωή... Εμείς όμως το φροντίζουμε όπως του αξίζει;
Αν πιστεύεις σε μια μεγάλη θετική αλλαγή, τότε αυτό το νέο σ’ ενδιαφέρει!
Η μεγαλύτερη, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ εθελοντική δράση της Ελλάδας επιστρέφει στις 10 Μαΐου του 2020. 
Με κεντρικό σύνθημα «Let’s do it Greece», εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι, σχολεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις, δήμοι, περιφέρειες, φοιτητικές ομάδες από σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια της Ελλάδας, αλλά και πολλοί εθελοντές σε κάθε γωνιά της χώρας «ζεσταίνουν» ήδη τις μηχανές τους για το πιο μεγάλο εθελοντικό ραντεβού της χρονιάς. Θα είναι δυνατό, θα είναι πανελλαδικό, θα είναι από καρδιάς! 
Ο στόχος; Να ξεπεράσουμε τον περσινό αριθμό των 119.000 εθελοντών και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας 2020 ομάδες και φορείς απ’ όλη την Ελλάδα για έναν κοινό περιβαλλοντικό σκοπό.
Δήλωσε συμμετοχή στο www.letsdoitgreece.org και πάμε να φροντίσουμε το περιβάλλον 2020 φορές περισσότερο από όσο του αξίζει!
.
Σημείωση για τους συντάκτες:
Το Let’s do it Greece αποτελεί μια εθελοντική πανελλαδική εκστρατεία που οργανώνεται για 9η συνεχή χρονιά. 
Η οργανωτική της Ομάδα αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές, που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο και που οραματίζονται να στείλουν παντού ένα δυνατό μήνυμα για τους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν όλους εμάς που ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο.
Μεγάλος στόχος της Δράσης είναι, μέχρι το 2021, να  αγγίξει το 5% του  πληθυσμού της χώρας με δράσεις σε 3.000 σημεία στην Ελλάδα!
Η συμμετοχή είναι φυσικά ελεύθερη για όλους και οι δράσεις οργανώνονται αυτόνομα από την κάθε ομάδα. 
Μάθε περισσότερα στο www.letsdoitgreece.org
 
 
 

sigjrr

 
 

Βράβευση Εθελοντικών Οργανώσεων Π.Ε. Καρδίτσας 28 Νοε 2017

 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 28-11-2017 στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας τελετή βράβευσης των πιστοποιημένων Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας του Νομού Καρδίτσας.
Παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκου, του Διοικητή της Π.Υ. Καρδίτσας Πύραρχου Σωτήρη Κορέλα και των Διοικητών των υπολοίπων Π.Υ. του Νομού, έγινε η επίσημη λήξη της αντιπυρικής περιόδου με την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων που αφορούσαν τα συμβάντα του νομού Καρδίτσας. Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν υπήρξε κάποιο σημαντικό συμβάν, με εξαίρεση ίσως την φωτιά στις 22-10-2017 στην περιοχή του Μεσενικόλα. Όλα τα συμβάντα αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα στην εκδήλωσή τους και δεν επεκτάθηκαν. Όπως είπε ο Διοικητής Π.Υ. Καρδίτσας κατά "την αντιπυρική περίοδο είχαμε 456 συμβάντα σε ολόκληρο το νομό, με 4.890 στρέμματα καιόμενη έκταση. Από αυτά μόνο τα 13 περιστατικά αφορούσαν δάσος και η δασική έκταση που κάηκε ήταν 37 στρέμματα". Να σημειωθεί επίσης ότι για 40 ημέρες δύο αυτοκίνητα με τα αντίστοιχα πληρώματά τους, από τις Π.Υ το νομού, συνέδραμαν σε πυρκαγιές σε Κύθηρα, Κόρινθο, Ζάκυνθο, Αθήνα. 
Στη συνέχεια έγινε η βράβευση, με την απονομή τιμητικής πλακέτας, των πιστοποιημένων Εθελοντικών Οργανώσεων που έλαβαν ενεργό μέρος στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο νομό, που όπως είπε ο Περιφερειάρχης "προστάτευσαν την ανθρώπινη ζωή, το περιβάλλον και τις ανθρώπινες περιουσίες". 
Οι Εθελοντικές Οργανώσεις που βραβεύτηκαν είναι η Ραδιολέσχη Καρδίτσας, ο κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας, η Αερολέσχη Καρδίτσας, η Λέσχη 4Χ4 Καρδίτσας, η Ελληνική ομάδα Διάσωσης Καρδίτσας και ο Ορειβατικός Όμιλος Καρδίτσας.
 
 
 

sigjrr

 
 

Νοιάζομαι - Συμμετέχω. 2 Συναυλίες...

 
 
2016-09-15-2synayliesΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ
 
2 Συναυλίες αλληλεγγύης με συμμετοχή Καρδιτσιωτών Καλλιτεχνών στο Δημοτικό Στάδιο της Πόλης μας, 15 και 16 Σεπτέμβρη, ώρα 21.00, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Αντί εισιτηρίου, τρόφιμα μακράς διάρκειας και βιβλία.. Μια πρωτοβουλία ανθρωπιάς του Δήμου Καρδίτσας για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Μας αφορά όλους! Να είστε εκεί!!!
 
................................................
 
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 9 μ.μ. θα βρισκόμαστε στην είσοδο του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας, στη συναυλία για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας. Καλούνται τα μέλη της Ραδιολέσχης Καρδίτσας να προσέλθουν, φέρνοντας μαζί τους, ότι μπορεί ο καθένας από τρόφιμα μακράς διαρκείας και βιβλία, ώστε να συγκεντρωθούν και να παραδοθούν στους υπευθύνους, ως ελάχιστη συνεισφορά του συλλόγου μας, στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. 
Ακόμα και η ελάχιστη προσφορά είναι σημαντική.
Να είμαστε όλοι εκεί.
 
..............................................
 
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας στη συναυλία Καρδιτσιωτών μουσικών και τραγουδιστών, στο δημοτικό στάδιο Καρδίτσας, για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας.
 

 

 

sigjrr

 

 

Άσκηση Ορεινής Διάσωσης(διασυλ).

Διασυλλογική Άσκηση Ορεινής Διάσωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 15-5-2016, από το παράρτημα Καρδίτσας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, στα ορεινά των Αγράφων και συγκεκριμένα στην περιοχή Αετοφωλιά, στην ευρύτερη περιοχή  του χιονοδρομικού κέντρου Καραμανώλη Καρδίτσας. Την άσκηση υποστήριξαν ο Ορειβατικός Χιονοδρομικός Όμιλος Καρδίτσας, ο Ε.Ο.Σ. Καρδίτσας, ο Σπηλαιολογικός Όμιλος Καρδίτσας, η Ραδιολέσχη Καρδίτσας και η Λέσχη 4Χ4 Καρδίτσας.

 

 

sigjrr

 

 

Εκπαίδευση Εθελοντών στους τομείς Δασοπροστασίας-Δασοπυρόσβεσης.

Αρχίζει την Πέμπτη 21-5-2015 και ώρα 15:00 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας, η εκπαίδευση στους τομείς Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης από το Πυροσβεστικό Σώμα για τα μέλη των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που είναι ενταγμένες στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 
Στην εκπαίδευση συμμετέχουν όσα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων δηλώθηκαν έπειτα από σχετικό mail που έστειλε η  Γ.Γ.Π.Π. στις αρχές Απριλίου.
Το έγγραφο με θέμα: Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2015 καθώς και 2 απαραίτητα έντυπα για ενημέρωση παρακάτω .... -->  -->
 
Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας Ο Θεσμός του Εθελοντή Πυροσβέστη Εγχειρίδιο Εκπαίδευσης Εθελοντών Πυροσβεστών
 2015-05-P-P-volunteer.jpg 2015-05-8esmos-volunteer 2015-05-EGX-volunteer

 

 Άρχισε σήμερα Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας η εκπαίδευση μελών των εθελοντικών οργανώσεων, Ραδιολέσχη Καρδίτσας και Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας, σε θέματα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης.

 

 

sigjrr

 

 

Επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης

    Δύο επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης αγνοουμένων, διεξήχθησαν την Πέμπτη 9-2-2012 από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, στην ορεινή περιοχή του νομού μας. Η πρώτη αφορούσε τον εντοπισμό ενός ατόμου στην περιοχή Καροπλεσίου και η δεύτερη μιας οικογένειας με το 2χρονο παιδί τους στην περιοχή Καρβασαρά. Σημειωτέον ότι στις περιοχές αυτές λόγω των καιρικών συνθηκών δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, δεν λειτουργούν τα σταθερά τηλέφωνα, αλλά ούτε και τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας.

Περισσότερα...

Ο Εθελοντισμός στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας

Πρωτοβουλία για την ενημέρωση του κοινού από εθελοντικές οργανώσεις:  Σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές και άλλα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα απαιτούν ψυχραιμία και πιστή τήρηση απλών κανόνων για να αντιμετωπιστούν. Το μήνυμα αυτό θέλησαν να περάσουν στους Καρδιτσιώτες, μέλη εθελοντικών οργανώσεων που λειτουργούν στην πόλη. Χθες το πρωί, Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010, κρατώντας πλούσιο ενημερωτικό υλικό, βγήκαν στους δρόμους και ενημέρωσαν τους πολίτες.
Το μέλος της Ραδιολέσχης κ. Παναγιώτης Μανώλης που συμμετείχε σε αυτή τη δράση σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής;

Περισσότερα...

random_19.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
752941
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..3.239.40.250