Λάρισα. Βοήθεια στους σεισμοπαθείς.

 

 

 
 
05 Μαρτίου 2021
 Ε.Ρ.ΘΕ Ας Βοηθήσουμε τους Σεισμόπληκτους Αδερφούς μας ...
 2021-03-05-E.R.THE
 
Η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας θέλοντας να συνδράμει στο ελάχιστο σε αυτό το κακό που βρήκε τους συμπολίτες μας στην Ελασσόνα, στο Δαμάσι, στο Μεσοχώρι, στο Αμούρι, στο Πραιτώρι, στο Βλαχογιάννη, στα Δέντρα, στα Πλατανούλια και σε όλα αυτά τα χωριά που ξαφνικά είδαν τα πάντα να χάνονται, και σε συνεννόηση με την κ. Καρκαβανίδου Φρόσω  Αντιδήμαρχο  κοινωνικής πρόνοιας στο δήμο Ελασσόνας και με τον κ. Χριστόφορο Κατσαρό αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής στο δήμο Τυρνάβου,
Καλεί όλους τους συμπολίτες μας, να βοηθήσουμε όλοι μαζί μαζεύοντας τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης ή οτιδήποτε άλλο για αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα πια όπως:
•Αντισηπτικά, μάσκες και γάντια
•Χαρτί υγείας – χαρτί κουζίνας
•Ποτήρια και πιάτα πλαστικά μιας χρήσης
•Καφέ, ζάχαρη και τυχόν άλλα αφέψημα
•Απορρυπαντικά
•Φαναράκια για τις σκηνές
•Λάδι μαγειρικό
•Οτιδήποτε σε έτοιμο φαγητό το οποίο διατηρείται και μπορεί να καταναλωθεί οποτεδήποτε και οπουδήποτε
•Οτιδήποτε μπορεί να δοθεί σε μικρά παιδιά τα οποία διαμένουν στις σκηνές όπως παιχνίδια, ρούχα, κουβέρτες αλλά και τρόφιμα για μικρά παιδιά
•Κουβέρτες για τις σκηνές
•Τυχόν εταιρείες που διαθέτουν ξυλεία για καύση ή και μεμονωμένοι ιδιώτες που μπορούν να δώσουν ξύλα για καύση για να μπορούν να ζεσταθούν στις σκηνές κατόπιν συνεννόησης
•Οτιδήποτε άλλο νομίζετε ότι μπορεί να βοηθήσει σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης
Αρχής γενομένης από αυτήν την Κυριακή 7 Μάρτιου και μέχρι να μαζέψουμε αρκετά πράγματα από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι τα γραφεία της ένωσης στο πάρκο Χατζηχαλάρ (το σπιτάκι με τον μεγάλο πυλώνα με τις κεραίες) θα είναι ανοικτό για όλους εσάς που θέλετε να βοηθήσετε.
Παρακαλούμε πολύ για την ευαισθητοποίηση όλων μας!
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
•Αθανάσιος Κακαδιάρης 6980986549
•Παπαευαγγέλου Ευάγγελος 6983500334
•Ιντζέλης Κωνσταντίνος 6977601585
 
Η ΕΡΘΕ ευχαριστεί τους ...
 
 
..............................
 
 
06 Μαρτίου 2021
 Συγκέντρωση βοήθειας προς τους σεισμοπαθείς ...
 
 SIMA OEA
 
Όπως θα είδατε σε προηγούμενη ανάρτηση, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας, απηύθηνε έκκληση για βοήθεια στους σεισμοπαθείς της περιοχής του Τυρνάβου, που υπέστησαν σοβαρές καταστροφές από τους σεισμούς της 3 & 4/3/2021.
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας ανταποκρινόμενη στο αίτημα, καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συνδράμουν στην συγκέντρωση βοήθειας που θα παραδοθεί στους πληγέντες συνανθρώπους μας.
Για το λόγο αυτό καλούνται όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν στην συγκέντρωση των παρακάτω ειδών, που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητα στους ανθρώπους αυτούς:
Αντισηπτικά, μάσκες και γάντια
Χαρτί υγείας – χαρτί κουζίνας
Ποτήρια και πιάτα πλαστικά μιας χρήσης
Καφέ, ζάχαρη και τυχόν άλλα αφεψήματα
Απορρυπαντικά - Είδη ατομικής υγιεινής
Λάδι μαγειρικό
Οτιδήποτε σε έτοιμο φαγητό το οποίο διατηρείται και μπορεί να καταναλωθεί οποτεδήποτε και οπουδήποτε
Οτιδήποτε μπορεί να δοθεί σε μικρά παιδιά τα οποία διαμένουν στις σκηνές όπως παιχνίδια, ρούχα, κουβέρτες αλλά και τρόφιμα για μικρά παιδιά
Κουβέρτες για τις σκηνές
Οτιδήποτε άλλο νομίζετε ότι μπορεί να βοηθήσει σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Τα είδη θα συγκεντρωθούν στα γραφεία του Συλλόγου την Τρίτη 9/3/2021 τα οποία θα είναι ανοιχτά από 19:00 μέχρι 21:00.
Μπορούν επίσης να παραδοθούν στο κατάστημα του Προέδρου κατά τις εργάσιμες ώρες, ή κατόπιν επικοινωνίας να παραληφθούν από κάποιο μέλος του Δ.Σ. από τον χώρο σας.
Μπορείτε επίσης όσοι επιθυμείτε να προσφέρετε κάποιο χρηματικό ποσό, αντί για είδη. Στην περίπτωση αυτή επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο ή μαζί μου και ενημερώνετε για το ποσό που θα προσφέρετε. Ο Σύλλογος το πρωί της Τετάρτης 10/3/2021 θα προβεί σε αγορά διαφόρων ειδών για τους πληγέντες, αντίστοιχης αξίας με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν.
Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν και θα παραδοθούν είτε απευθείας στους πληγέντες, αν αυτό είναι εφικτό, είτε στην Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας για να τα προωθήσουν αυτοί.
 
 
................................
 
 
09 Μαρτίου 2021
 Συγκεντρώνεται η βοήθεια ...
 
 SIMA OEA
 
Συγκεντρώνεται η βοήθεια που θα αποσταλεί αύριο στους σεισμοπαθείς συνανθρώπους μας, των Δήμων Τυρνάβου και Ελασσόνας του ν. Λάρισας.
Περιμένουμε και την δική σας βοήθεια.
Απόψε από τις 19:00 μέχρι τις 21:00, το γραφείο του Συλλόγου θα είναι ανοιχτό για να παραλάβει και την δική σας βοήθεια.
Μπορεί να είναι είτε σε είδος είτε σε χρήματα με τα οποία θα αγοράσουμε αντίστοιχης αξίας είδη.
 
...............................
 
 
10 Μαρτίου 2021
 Παροχή βοήθειας στους σεισμοπαθείς ...
 2021-03-10-ethelontikes-omades-karditsas
 
 
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Καρδίτσας
Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας
Λέσχη 4Χ4 Καρδίτσας
Ραδιολέσχη Καρδίτσας
Ανταποκρινόμενες στην έκκληση της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας, οι τέσσερες Εθελοντικές Οργανώσεις του νομού Καρδίτσας, που είναι ενταγμένες στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης που είναι απαραίτητα στους πληγέντες από το σεισμό, συνανθρώπους μας του νομού Λάρισας.
Έτσι λοιπόν σήμερα το πρωί, εννέα (9) αυτοκίνητα, φορτωμένα με διάφορα είδη για την ανακούφιση των ανθρώπων που μέσα σε μια στιγμή βρέθηκαν στο δρόμο, χτυπημένοι από τον εγκέλαδο, αναχώρησαν για το ν. Λάρισας.
Πρώτος σταθμός ο καταυλισμός στο Δαμάσι του Δήμου Τυρνάβου, όπου μας περίμεναν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βασίλειος Πινακάς, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Καραλής, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαος Μιχαλάκης και οι συνάδελφοι ραδιοερασιτέχνες της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας, Κακαδιάρης Αθανάσιος SV4DCQ Πρόεδρος, Παπαευαγγέλου Ευάγγελος SV4ANH Αντιπρόεδρος, Μελίγκας Βασίλειος SV4AQJ και Παππάς Κωνσταντίνος SV4DCA.
Μετά την γνωριμία και τις απαραίτητες συστάσεις, γίναμε αποδέκτες των ευχαριστιών τους για την δράση μας και αποφασίστηκε η βοήθεια να διανεμηθεί και στους δύο πληγέντες Δήμους. Έτσι η βοήθεια της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Καρδίτσας και της Λέσχης 4Χ4 Καρδίτσας παραδόθηκε στο χώρο συγκέντρωσης του Δήμου Τυρνάβου στο Δαμάσι, ενώ η βοήθεια του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας και της Ραδιολέσχης Καρδίτσας κατευθύνθηκε στον Δήμο Ελασσόνας.
Κατόπιν τούτου κινηθήκαμε προς Ελασσόνα, όπου στο ΚΕΠ - χώρο συγκέντρωσης της βοήθειας, μας υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κοινωνικής Πρόνοιας και Διοικητικών Θεμάτων κ. Καρκαβανίδου – Σκρέτα Ευφροσύνη, οι οποίοι μας ευχαρίστησαν για την βοήθειά μας. Παρόντες επίσης και μέλη του δραστήριου Κυνηγετικού Συλλόγου της Ελασσόνας που είχαν ενημερωθεί και μας περίμεναν, τους οποίους ευχαριστούμε για το κέρασμά τους.
 
 
...............................
 
12 Μαρτίου 2021
 Ευχαριστήριο της Ένωσης για τους σεισμούς ...
 2021-03-12-gscp logo xoris grammata 0
 
 
Η ένωση θα ήθελε να ευχαριστήσει δημόσια όλους εσάς που από τη πρώτη στιγμή τεθήκατε μαζί μας στο κοινό σκοπό μας, να βοηθήσουμε και ανακουφίσουμε όλους τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών των σεισμών της 3ης και 4ης Μαρτίου.
Συγκεκριμένα από τη πρώτη κιόλας ώρα που εκδηλώθηκε ο 1ος σεισμός της 3ης Μαρτίου άμεσα επικοινώνησαν μαζί μας και έθεσαν όλες τις δυνατότητες τους (επαναλήπτες – αναμεταδότες και προσωπικό ΟΕΑ) στη διάθεση μας, για να βοηθήσουν όλοι οι αδερφοί Θεσσαλικοί  ραδιοερασιτεχνικοί σύλλογοι ( Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Τρικάλων SZ4TRI, Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Μαγνησίας SZ4SRM, και η Ραδιολέσχη Καρδίτσας SV4KRD)  αλλά επίσης και :
η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Βέροιας Αλεξάνδρειας Νάουσας (ΕΡΒΑΝ) μέσω του κ. Τσαγκαλίδη Μπάμπη SV2JQA
η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας (ΕΡΑΔΥΜ) μέσω του κ. Δαμιανού Εμμανουηλίδη SV2GQV
το ψηφιακό δίκτυο DMR PLUS TG-202 μέσω του κ. Βελισσάρη Δημήτριου SV1EDZ
η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών μέσω του κ. Σωτήριου Βανικιώτη SV1HER
Βέβαια είχαν τεθεί κατόπιν συνεννόησης με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας και οι Ομάδες Εκτάκτων Αναγκών της ΕΡΘΕ σε κινητοποίηση και ετοιμότητα μισάωρου, για οπουδήποτε χρειαστεί η αποκατάσταση επικοινωνιών, και ενεργοποιήθηκε  το κέντρο επικοινωνιών στα γραφεία μας.
Όμως το πράγμα δεν σταμάτησε εδώ. Βλέποντας όλοι αυτοί οι συνάδελφοι αλλά και οι απλοί συμπολίτες μας στη Λάρισα, το δράμα όλων αυτών των ανθρώπων που επλήγησαν, και με έναυσμα τη δράση μας « Ας βοηθήσουμε τους σεισμόπληκτους αδερφούς μας» 
όλοι οι σύλλογοι της πολιτικής προστασίας Καρδίτσας ( Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Καρδίτσας, Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας, Λέσχη 4x4 Καρδίτσας και η Ραδιολέσχη Καρδίτσας)
ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος
η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας (ΕΡΑΔΥΜ)
η  Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Τρικάλων SZ4TRI
είτε μάζεψαν αγαθά, είτε προώθησαν την δράση μας,
αλλά επίσης και μεμονωμένοι συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα, που κυριολεκτικά έσπασαν τα τηλέφωνα για δωρεές αγαθών,
όμως το βασικότερο όλων , ότι  ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ, οι απλοί συμπολίτες μας, φέρατε  (και συνεχίζετε να φέρνετε) τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Επιστέγασμα αυτών των προσπαθειών στις 10 Μαρτίου, όλες αυτές οι εθελοντικές ομάδες της Καρδίτσας ήρθαν με 9 αυτοκίνητα γεμάτα με πράγματα και τα παρέδωσαν  στο Δαμάσι και στην Ελασσόνα, όπως και εμείς η ΕΡΘΕ ότι είχαμε μαζέψει προς στιγμήν από τη δράση μας, τα μεταφέραμε στο Δαμάσι όπου και παραδόθηκαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος συνεχίζει και μας φέρνει πράγματα, όπως και άλλοι σύλλογοι (βλέπε Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας)
συνεχίζει να μαζεύει για να τα στείλει, αλλά και συνάνθρωποι μας που συνεχίζουν να παίρνουν τηλέφωνο για να τους κατευθύνουμε που να συνδράμουν.
Εδώ λοιπόν φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι στα δύσκολα όλοι μας γινόμαστε ένα, και βοηθάμε όπου μπορούμε τον συνάνθρωπό μας που αυτή τη περίοδο περνάει πάρα πολύ δύσκολα, αφού έχει χάσει τα πάντα από τους σεισμούς.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ.
(Ακολουθούν φωτογραφίες από την κινητοποίηση των ραδιοερασιτεχνικών συλλόγων τις ημέρες των σεισμών και από τη δράση συλλογής αγαθών)
.
 
 
 

sigjrr

 
 
random_25.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1260570
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..3.215.186.30