4ο Ham Fest Βέροια - Πρόσκληση

 

2022-04-03-4o-hamfest-veria-prosklisi

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μετά από τις τρεις προηγούμενες επιτυχημένες χρονιές που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωσή μας ήρθε πάλι ο χρόνος να επαναλάβουμε για τέταρτη χρονιά αυτήν την όμορφη και κορυφαία εκδήλωση της Ε.Ρ.Β.Α.Ν Ενωση Ραδιοερασιτεχνών Βέροια - Αλεξάνδρεια – Νάουσα, στον όμορφο χώρο της Παναγίας Σουμελάς.

Τα άριστα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς της εκδήλωσης μας, μας δίνει την δυνατότητα να επαναλάβουμε και φέτος. Έχοντας ακούσει τα καλύτερα, μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε και να σας έχουμε κοντά μας .

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

• Έκθεση μηχανημάτων

• Αγοροπωλησία μηχανημάτων

• Ενημέρωση για την ψηφιακή και αναλογική τεχνολογία

• Και πολλές ακόμα δραστηριότητες και εκπλήξεις

Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους ραδιοερασιτεχνικούς φορείς, έμπορους Ραδιοερασιτεχνικών

μηχανημάτων και συναφών ειδών στο χόμπυ μας αλλά και μεμονωμένους Ραδιοερασιτέχνες,

στην 4η πανελλήνια διασυλλογική συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στην

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ, με την υποστήριξη του δήμου Βέροιας (ΚΑΠΑ) και της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας .

Οι συνάδελφοι και οι εκθέτες από ιδιαίτερα μακρινές περιοχές που επιθυμούν να μας επισκεφτούν,

μπορούν να διανυκτερεύσουν κάνοντας χρήση των κλινών του Μοναστηριού

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ SV 2 JQA ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΗΛ. 6977777323

ΚΑΙ ΣΤΟ email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.sz2van.gr

ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ COVID-19

 
 

sigjrr

 
 

Επίσκεψη Γ. Κωτσού στη Ραδιολέσχη

 

2022-03-31-kwtsos

 

Την επίσκεψη του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργίου Κωτσού, δεχτήκαμε το βράδυ της Πέμπτης 31/3/2022 στο γραφείο του συλλόγου μας. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των ενημερωτικών επαφών που ξεκίνησε το Διοικητικό Συμβούλιο, με τους πολιτικούς και τους αυτοδιοικητικούς του νομού μας, ώστε να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογός μας ως εθελοντική οργάνωση του Μητρώου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στο κ. Βουλευτή έγινε γνωστό ότι από το 2008 η Ραδιολέσχη Καρδίτσας αλλά, εξ όσων γνωρίζουμε και οι άλλες Εθελοντικές Οργανώσεις του νομού μας δεν έχουν τύχει καμίας απολύτως ενίσχυσης από το κράτος για το έργο που προσφέρουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή έλλειψη σε υλικά και μέσα για την παροχή οποιασδήποτε προσφοράς.

Συγκεκριμένα τέθηκε το θέμα των επαναληπτών VHF και UHF που εγκατέστησε ο σύλλογός μας στο Βουτσικάκι για επικοινωνίες έκτακτης ανάγκης και για την άμεση αντικατάσταση των μπαταριών τους, καθόσον έχουν υπερβεί στο διπλάσιο τον προβλεπόμενο χρόνο ζωής και καλής λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα ήδη ο ένας επαναλήπτης να έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς ώστε να βρεθεί κάποια χρηματοδότηση για την αγορά νέων μπαταριών, αυτές έπεσαν στο κενό.

Στην περίπτωση που θα σιγήσει και ο άλλος επαναλήπτης, που είναι μάλλον αναμενόμενο, λόγω της χιονοκάλυψης στο Βουτσικάκι και της αδυναμίας φόρτισης έστω και στο ελάχιστο, των μπαταριών που έχουν ήδη υπερβεί το όριο ζωής τους, η Ραδιολέσχη δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί σε κατάσταση ανάγκης που θα απαιτηθεί επικοινωνιακή κάλυψη.

Από τη στιγμή που ο σύλλογος δεν θα διαθέτει τα μέσα, δεν υπάρχει πλέον και λόγος παραμονής στο Σύστημα Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας.

Όλα αυτά τέθηκαν υπόψη στον κ. Βουλευτή, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι σε προσεχή συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, θα θέσει το θέμα της λειτουργίας των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας καθώς και τον εξοπλισμό αυτών με τα απαραίτητα υλικά και μέσα για την επαρκή λειτουργία τους προς όφελος της κοινωνίας..

Εμείς τον ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον του και ελπίζουμε οι παρεμβάσεις του να έχουν θετικό αποτέλεσμα.

Συνεχίζουμε τις επαφές μας και με τους υπόλοιπους πολιτικούς του νομού μας.

===

Ο Βουλευτής του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός εντυπωσιάστηκε από τη δράση της Λέσχης και μετά το πέρας της επίσκεψης δήλωσε:

«Η Ελλάδα, είναι ανάμεσα στις χώρες με τη χαμηλότερη εθελοντική συμμετοχή και τη μικρότερη συνεισφορά του εθελοντισμού στο ΑΕΠ. Στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη η έμπρακτη στήριξη και ενίσχυση του εθελοντισμού αποτελεί προτεραιότητα. Και αυτό το αποδείξαμε και με το σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, με το οποίο διαμορφώθηκε ένα ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο που ενισχύει την ακεραιότητα, τη διαφάνεια και χτίζει μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της πολιτείας και αυτών των Συλλόγων. Βρέθηκα σήμερα στη Ραδιολέσχη Καρδίτσας, η οποία ιδρύθηκε το 1999 έχοντας ως στόχο τη διάδοση της ραδιοερασιτεχνικής ιδέας και την προβολή του νομού Καρδίτσας σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, θέλοντας να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου και τη στήριξη μου στο σημαντικό έργο το οποίο τελεί ο Σύλλογος. Η εθελοντική προσφορά των μελών της Ραδιολέσχης σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, επιτέλεσε και συνεχίζει να επιτελεί καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, όπως στην περίπτωση του ΙΑΝΟΥ. Ο εθελοντισμός αποτελεί μία κίνηση καλής θέλησης, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το ήθος, τις ανάγκες, τα όνειρα και τις δυνατότητες του ενεργού πολίτη που αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή, ένα καλύτερο μέλλον και μια καλύτερη κοινωνία μέσα στην οποία ζει και αναπτύσσεται»

 
 

sigjrr

 
 

Παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2022

 

Εντυπωσιακή η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Καρδίτσα (+Φώτο +Βίντεο)

Με ιδιαίτερα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα η καθιερωμένη παρέλαση με την οποία κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Οι καλές καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με το γεγονός ότι την τελευταία διετία λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν είχαν πραγματοποιηθεί παρελάσεις, είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες Καρδιτσιώτες να κατέβουν από νωρίς στο κέντρο της πόλης  και να γεμίσουν τα πεζοδρόμια της οδού Καραϊσκάκη, όπου  παρουσία των επισήμων παρέλασαν αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Καρδίτσας, προσκόπων, οδηγών, του Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού, του Λαογραφικού Ομίλου Καραγκούνα, των εθελοντικών οργανώσεων «Ραδιολέσχη», «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης» και «Λέσχης 4Χ4» της Καρδίτσας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Εκπαίδευσης Στρατονομίας σε άψογους σχηματισμούς που καταχειροκροτήθηκαν από όλους.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κων. Τσιάρας.

Σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της παρέλασης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κω. Τσιάρας η βουλευτής κ. Ασ. Σκόνδρα και ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κων. Νούσιος έδωσαν τις ευχές τους σε όλους τους Καρδιστιώτες για τη διπλή γιορτή και εξήραν τη γενναιότητα και την αυταπάρνηση με την οποία η πρόγονοί μας αγωνίστηκαν για την Ελευθερία της πατρίδας μας, καθώς και το διαχρονικό μήνυμα των αγώνων τους κάνοντας αναφορά και στην ανάγκη τερματισμού του πολέμου που εξελίσσεται στην Ουκρανία. 

Κ.Κ.

Πηγή: www.karditsalive.net

Η διέλευση της Ραδιολέσχης Καρδίτσας και της Λέσχης 4Χ4 Καρδίτσας στην παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην πόλη της Καρδίτσας.

https://www.facebook.com/1212035260/videos/2460806384051970/

 
 

sigjrr

 
 

Παγκ. ημέρα Πολιτικής Προστασίας

 

2022-03-01-Pagk-imera-pol-prost

 
 

sigjrr

 
 

Νέος ΕΚΚΖΣ 2021 .. 31-12-2021

 

Εκδόθηκε ο νέος Εθνικός Κανονισμός Κατανομής Ζωνών Συχνοτήτων (ΕΚΖΚΖΣ) έτους 2021.

Μπορείτε να τον κατεβάσετε/ενηρωθείτε από ΕΔΩ.

 
 

sigjrr

 
 

2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου.

2021-12-21-2o-sxoleio-karpenisiou

Γνωριμία με τον εθελοντισμό και τους ραδιοερασιτέχνες

Μια επικοινωνία, μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, κατόπιν πρωτοβουλίας των εκπαιδευτικών κ. Κλεοπάτρας Τεφτίκη και κ. Γεωργίας Πουλοπούλου.

Σκοπός της ήταν η παρουσίαση της εθελοντικής προσφοράς των ραδιοερασιτεχνών στο κοινωνικό σύνολο.

Στα πλαίσια αυτά οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για τον εθελοντισμό, την δραστηριότητα των ραδιοερασιτεχνών και την εμπλοκή τους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και την δραστηριότητα του συλλόγου μας στον τομέα του εθελοντισμού και της δασοπροστασίας, αλλά κυρίως τις ενέργειες στην αντιμετώπιση του "Ιανού" και των προβλημάτων του στην περιοχή μας και την καταστροφική πλημμύρα της πόλης της Καρδίτσας και των γύρω περιοχών.

Να σημειώσω ότι ήταν η δεύτερη παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο σχολείο, η πρώτη έγινε τον Μάρτιο, καθώς η μία εκ των δύο εκπαιδευτικών, η κ. Κλεοπάτρα Τεφτίκη είναι σύζυγος του δραστήριου συναδέλφου SV4JES (Κων/νου Καραντάνα).

 
 

sigjrr

 
 

Βουτσικάκι R4 - Κων/νος Βασιλάκος

 

Μια εικόνα της κατάστασης στο Βουτσικάκι μέσα από την κάμερα του Κωνσταντίνου, όπου φαίνονται και οι εγκαταστάστεις του επαναλήπτη R4 που ευχόμαστε να ανταποκριθεί σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δυστυχώς οι μπαταρίες του έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το προσδοκώμενο όριο ζωής τους. Η οικονομική δυνατότητα του συλλόγου δεν επιτρέπει την αντικατάστασή τους και δεν έχουμε λάβει κανενός είδους οικονομική βοήθεια από οιονδήποτε, παρά το γεγονός ότι χτυπήσαμε αρκετές πόρτες.

.

Ο χρήστης KonstantinosVasilakakosPhotography δημοσίευσε ένα βίντεο στην playlist Περιπέτιες στα βουνά… (https://www.facebook.com/watch/420779701287135/950143222567009/)

13 Δεκεμβρίου 2021 ·

Έτσι με βρήκε η ανατολή του άστρου μας στην κορυφή από το βουνό Βουτσικάκι στα 2154μ. Έχοντας φτιάξει μια τάφρο στο χιόνι όπου και έσκαψα στα 70 εκατοστά βάθος και με τον τοίχο που έφτιαξα έφτασε πάνω από το ένα μέτρο η τάφρος μου.

Εκεί μέσα κοιμήθηκα και το βράδυ έβγαζα φωτογραφίες. Αυτό που δεν υπολόγισα ήταν ότι θα έρθουν 3 ορειβάτες στην κορυφή. Ο ένας ανέβηκε μόνος του και οι άλλοι 2, πατέρας και γιος ανέβηκαν με ορειβατικό σκι και στη συνέχεια έκαναν κατάβαση στον Λάκο.

Η θέα που έχει η κορυφή είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Μπορείς στην κυριολεξία να δεις τις περισσότερες ψηλές κορυφές. Ειδικά όταν είναι χειμώνας με καθαρή ατμόσφαιρα κτλ..

Περιπέτειες στα βουνά: http://bit.ly/peripeties_sta_boyna

Ο Ορειβατικός μου εξοπλισμός: https://bit.ly/Oreivatikos_Exoplismos

YouTube: https://bit.ly/Konstantinos_Vasilakakos

Υποστηρίξτε την τέχνη μου εδώ:https://bit.ly/support_my_art

#Save_Agrafa #save_greek_mountains

 
 

sigjrr

 
 

Πρόσκοποι & J.O.T.A 2021

JamboreeOnTheAir

Επίσκεψη Ομάδας Προσκόπων του 1ου Συστήματος Προσκόπων Καρδίτσας, δεχτήκαμε σήμερα στον σύλλογο, στα πλαίσια του JamboreeOnTheAir, που είναι είναι μια ετήσια δράση, στην οποία λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 1.000.000 Πρόσκοποι και Οδηγοί σε περισσότερες από 170 χώρες από κάθε γωνιά του πλανήτη και επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ραδιοερασιτεχνικών σταθμών.

Για το λόγο αυτό η ομάδα των Προσκόπων με επικεφαλής τους Ανδρέα Μπουργάνη και Μάριο Νταλαγιώργο, συνομίλησαν σήμερα μέσω ασυρμάτου στα βραχέα κύματα, με άλλους Προσκόπους ανά την Ελλάδα.

Τους ευχαριστούμε για την επίσκεψή τους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας σε μια επόμενη ραδιοερασιτεχνική εκδήλωση.

 

 
 

sigjrr

 
 </div

Αναθεωρημένο HF Band Plan R1

 

2021-06-01-HF-Band-Plan1-2020

 

Αναθεωρημένο HF Band Plan R1

Εκδόθηκε το αναθεωρημένο HF Band Plan της περιοχής 1 από την IARU.

Όλα τα Band Plans της περιοχής 1 μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ

 
 

sigjrr

 
 

Συνάντηση Συλλόγων Θεσσαλίας

 

 2021-03-03-4ada
 
Με έναυσμα την άριστη, αρμονική και επαγγελματική, θα έλεγε κανείς, συνεργασία των  4 συλλόγων της Θεσσαλίας στο πρόσφατο SX4A για τα 200 χρόνια από τον Αγώνα του 1821, τον Αγώνα της Εθνεγερσίας μας, δόθηκε λοιπόν η αφορμή και διεξήχθη στις 27 Φεβ 21 το απόγευμα, προγραμματισμένη διασυλλογική διαδικτυακή συνάντηση των τεσσάρων ραδιοερασιτεχνικών ενώσεων – συλλόγων της Θεσσαλίας.
Συγκεκριμένα οι:
SV4DCQ Αθανάσιος Κακαδιάρης πρόεδρος και ο SV4KIO  Ιντζέλης Κωνσταντίνος γραμματέας της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας SZ4THE,
SV4MLF Χρήστος Μάνθος πρόεδρος της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Τρικάλων SZ4TRI,
SV4FFP Βασίλης Κοτσέλος πρόεδρος  και ο SV4FFX Αναστάσιος Καρμαγάλος γραμματέας του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Μαγνησίας SZ4SRM,
SV4DDM Σπύρος Αυγέρης πρόεδρος, SV4RRK Ιωάννης Αδάμος γραμματέας, SV4RTG Κώστας Αδάμος μέλος και ο SV4GEG Παναγιώτης Μανώλης πρόεδρος των ομάδων εκτάκτων αναγκών της Ραδιολέσχης Καρδίτσας SV4KRD.
Η συζήτηση ήταν πολύωρη, διεξοδική και εποικοδομητική και συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:
Η δυναμική των συλλόγων της Θεσσαλίας
Οι κανόνες εμπλοκής και ο γενικότερος σχεδιασμός σε έκτακτες ανάγκες
Τα οικονομικά προβλήματα των συλλόγων που έχουν αντίκτυπο στη συντήρηση ή επισκευή αναμεταδοτών και επαναληπτών αλλά και στη τοποθέτηση καινούριων
Σκέψεις για κοινό διασυλλογικό δίκτυο ομάδων εκτάκτων αναγκών
Επέκταση θεσμού πυρήνων
Νομοθεσία συχνοτήτων
Ευελιξία των ΟΕΑ των συλλόγων
Κινητά κέντρα επιχειρήσεων
Γενικότερη κάλυψη αναμεταδοτών – επαναληπτών και αλληλοεπικάλυψη αυτών
Σύνδεσμοι με τις υπηρεσίες της πολιτείας
Τα συμπεράσματα ήταν πολλά και σημαντικά και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνουν πολλές ακόμη συναντήσεις προς περαιτέρω συζήτηση και επίλυση θεμάτων κοινού εδάφους.
Η συνάντηση τελείωσε με την ευχή να βγούμε όλοι αλώβητοι από την ατραπό του COVID-19 και να βρεθούμε από κοντά για την απαραίτητη « κατεδάφιση».
Έχουμε πολλά να πούμε ακόμη και πολλά περισσότερα να φτιάξουμε μαζί όλοι οι σύλλογοι του κάμπου.
Εκ του ΔΣ
Ο Γραμματέας
Ιντζέλης Κωνσταντίνος
SV4KIO
 
Η ΕΡΘΕ ευχαριστεί τους ...
 
 
 
 

sigjrr

 
 
random_31.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
108312
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..35.175.119.198