DroidStar - Εφαρμογή για QSO

2023-02-23-DroidStar

 

DroidStar

Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε στο ψηφιακό δίκτυο του HELLAS-FRN στο Ηam2 μόνο με ένα κινητό τηλέφωνο ή tabletAndroid! Χρησιμοποιώντας αυτήν την υπέροχη απλή εφαρμογή, μπορείτε να συνδεθείτε από οπουδήποτε στον κόσμο και να κάνετε QSO ενώ βρίσκεστε εν κινήσει!. Για γρήγορη εγκατάσταση χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίσετε έναν κωδικοποιητή φωνής, απλώς επιλέξτε TGIF και 20222 στα αναπτυσσόμενα μενού. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε TG 20222 και πατήστε σύνδεση.

 
 

sigjrr

 
 

499 ΤΔΒ Το «Τσιγγάνικο Τάγμα»

 

499 ΤΔΒ. Λειτούργησε από το 1949 μέχρι και το 1975 με έδρα την πόλη μας, την Καρδίτσα.

Μπορούμε να βρούμε στοιχεία και πληροφορίες για την μονάδα αυτή, από τους παλαιότερους Καρδιτσιώτες; Γνωρίζει κάποιος που ήταν το στρατόπεδό της; Υπάρχουν μήπως σχετικές φωτογραφίες; Υπάρχει κάποιος που υπηρέτησε στην μονάδα;

…..

Το «Τσιγγάνικο Τάγμα»

Η άγνωστη ιστορία του 499 Τάγματος Διαβιβάσεων

Ο τίτλος του άρθρου ίσως προδιαθέτει τον αναγνώστη για κάτι άλλο, όμως η σκωπτική ονομασία δίκαια αποδόθηκε στη Μονάδα αυτή, που ήταν ενεργή από το 1949 έως το 1975, λόγω της ιδιάζουσας αποστολής και του μοναδικού τρόπου λειτουργίας της.

Σκοπός του κειμένου είναι να τιμηθούν τα στελέχη που υπηρέτησαν σε αυτή την ιδιαίτερη Μονάδα, αλλά κυρίως να πληροφορηθούν οι νεότεροι την ύπαρξη και την δράση της.

Δεν ήταν εύκολη η εξεύρεση στοιχείων για το 499 Τάγμα Διαβιβάσεων. Η Δνση Ιστορίας Στρατού αγνοεί εντελώς την ύπαρξή του, ενώ η Υπηρεσία Στρατιωτικών Αρχείων (ΥΣΑ) έχει στοιχεία για ένα μέρος μόνον της περιόδου λειτουργίας του. Ευτυχώς, είναι ακόμη εν ζωή πολλά από τα στελέχη που υπηρέτησαν σ’ αυτό και πρόθυμα να μοιραστούν τις αναμνήσεις τους, τα δικά τους αρχεία και τις φωτογραφίες. Όμως πολλά από αυτά που διηγήθηκαν από τη θητεία τους στο «Τσιγγάνικο», θα φαινόταν απίστευτα σήμερα.

Το 1949 η Ελλάδα έβγαινε αργά από μια δεκαετία πολέμων, ρημαγμένη και με τις υποδομές της εντελώς κατεστραμμένες. Οι τηλεπικοινωνίες ήταν στοιχειώδεις και ουσιαστικά ανύπαρκτες έξω από τις μεγάλες πόλεις. Ο ΟΤΕ ιδρύθηκε το 1949, αλλά μέχρι να ανδρωθεί, περιοριζόταν στην ικανοποίηση αναγκών των μεγάλων αστικών κέντρων. Στο Στρατό Ξηράς, η ανάγκη της ενσύρματης επικοινωνίας μεταξύ των Στρατηγείων-διοικήσεων-στρατοπέδων-φυλακίων Προκαλύψεως αντιμετωπιζόταν αποσπασματικά –τοπικά, με τα απλά καλώδια εκστρατείας που ήταν απλωμένα στο έδαφος κι έτσι υφίσταντο πολλές βλάβες, ακόμη και από αιγοπρόβατα που εύρισκαν νόστιμη τη μόνωση τους, με συνέπεια βραχυκυκλώματα και διακοπές των γραμμών.

Όμως, από το 1948 το πρόβλημα είχε διαγνωσθεί έγκαιρα και είχε αποφασισθεί η συγκρότηση μιας ειδικής Διμοιρίας Κατασκευής Μονίμων γραμμών με έδρα την Καρδίτσα, υπαγόμενης στο Τάγμα ΔΒ του Β’ Σώματος Στρατού (το οποίο τότε είχε έδρα τη Λάρισα). Το 1949 η Διμοιρία μετασχηματίστηκε σε Τάγμα με την ονομασία «499 Τάγμα Διαβιβάσεων Κατασκευής Μονίμων Γραμμών» και από το 1952 τέθηκε υπό διοίκηση της 1ης Στρατιάς.

Αποστολή του Τάγματος ήταν η σύνδεση φυλακίων και στρατοπέδων μεταξύ τους, με την κατασκευή νέων «Μονίμων Στρατιωτικών Κυκλωμάτων» (ΜΣΚ), δηλ. γραμμών από γυμνό χάλκινο σύρμα διατομής 2,5 χιλιοστών, που στερεώνονται σε μονωτήρες πορσελάνης βιδωμένους σε ξύλινους στύλους ύψους από 6 έως 9 μέτρων. Το χάλκινο σύρμα έχει πολύ καλύτερη απόδοση από το απλό καλώδιο εκστρατείας, μικρότερη απόσβεση κι επιτρέπει επικοινωνία σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις. Η χρήση υψηλών στύλων ελαττώνει τα προβλήματα αποκοπής των γραμμών από διερχόμενα οχήματα, εφόσον αυτοί είναι σε επαρκές ύψος.

Επίσης, αποστολή του 499 ΤΔΒ ΚΜΓ ήταν και η εν συνεχεία συντήρηση των ήδη κατασκευασθέντων ΜΣΚ, ένα έργο που απαιτούσε τεχνογνωσία, εργαλεία και υλικά που δεν κατείχαν τότε ακόμη τα κοινά Τάγματα ΔΒ των Μεραρχιών και ήταν δύσκολο να αναλάβουν, με δεδομένα και τα επιχειρησιακά τους καθήκοντα.

Παραδοσιακά, κάθε άνοιξη η Μονάδα αναχωρούσε από την Καρδίτσα και μεταστάθμευε σε διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδoς, από την Ήπειρο μέχρι τον Έβρο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της 1ης Στρατιάς, όπου τα οργανωμένα συνεργεία ξεκινούσαν τις εργασίες τους : Συνεργείο αναγνωρίσεως, Συνεργείο δρομολογήσεως-χαράξεως, Συνεργεία (δύο ή τρία ταυτόχρονα) κατασκευής-συντήρησης. Επέστρεφαν όλοι πίσω στην έδρα περίπου στο τέλος Οκτωβρίου κάθε έτους, αφού είχαν διανύσει εκατοντάδες χιλιόμετρα, κατασκευάζοντας ΜΣΚ σε δυσπρόσιτα και μακρά δρομολόγια όπως για παράδειγμα η διαδρομή Βέροια-Νάουσα-Έδεσσα-Αριδαία-Εύζωνοι, αλλά και σε πιο πεδινά όπως Κιλκίς-Λαγκαδάς-Ρεντίνα, κι έχοντας ζήσει τις δυσκολίες ζωής σε καταυλισμούς στην ύπαιθρο καθ’ όλο αυτό το διάστημα. Στην έδρα της Μονάδος, κατά την διάρκεια του χειμώνα, γινόταν συντήρηση των εργαλείων, αναπλήρωση των αναλωσίμων υλικών και προετοιμασία για την ενεργή περίοδο.

Το 499 ΤΔΒ ΚΜΓ ήταν Τάγμα ειδικής συνθέσεως, με τροχαίο υλικό εξειδικευμένο. Διέθετε τα ειδικά οχήματα Αποθήκευσης Υλικών Γραμμών τύπου V-17 κι επίσης τα ειδικά οχήματα με γεωτρύπανα διανοίξεως οπών τύπου V-18 (ένα μόνον διασώζεται, στο Μουσείο Σχολής ΔΒ στο Χαϊδάρι) καθώς και τα ειδικά ρυμουλκούμενα μεταφοράς στύλων τύπου Κ-36 .

Η επιτυχία της προσπάθειας τους απαιτούσε κάθε φορά λεπτομερή οργάνωση και επιτελικό συντονισμό, αξιοθαύμαστο για τα δεδομένα της εποχής. Οι στύλοι αποστέλλοντο σιδηροδρομικώς σε σταθμούς κοντά σε κάθε περιοχή ενεργείας του Τάγματος, μεταφορτώνονταν στα ρυμουλκούμενα Κ-36 και μεταφέρονταν σε επιλεγμένα σημεία κατά μήκος της διαδρομής κάθε γραμμής.

Με τα γεωτρύπανα V-18 άνοιγαν ταχέως τις οπές των στύλων, αλλά όταν το έδαφος ήταν ορεινό-βραχώδες, τότε οι Διαβιβαστές χρησιμοποιούσαν ακόμη κι εκρηκτικά (!) για να τις ανοίξουν, χωρίς να έχουν ιδιαίτερη εκπαίδευση σε αυτό το επικίνδυνο αντικείμενο. Κατά κανόνα όμως επεδίωκαν η δρομολόγηση των γραμμών να είναι παράλληλη με οδούς ώστε να είναι ευχερής η κατασκευή, αλλά και η συντήρηση των ΜΣΚ. Το χάλκινο σύρμα είναι αρκετά βαρύτερο από το καλώδιο εκστρατείας, κι έτσι η μεταφορά του, η ανάρτηση στους μονωτήρες επί των στύλων και η τάνυση της γραμμής στο σωστό βέλος κάμψεως ήταν επίπονες εργασίες, επαναλαμβανόμενες σε όλο το μήκος κάθε γραμμής.

Η αναρρίχηση κι η εργασία επί των στύλων με τα χάλκινα σύρματα, πέρα από κουραστική, είναι αρκετά εξειδικευμένη και απαιτεί ειδική εκπαίδευση κι εργαλεία, αρκετά από τα οποία ευτυχώς σήμερα διασώζονται στο Μουσείο της Σχολής ΔΒ.

Η ζωή στα Συνεργεία κατασκευής των ΜΣΚ ήταν πολύ διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη Μονάδα του Στρατού. Η αποστολή και η φύση της εργασίας υποχρέωναν την διαμονή αξιωματικών και οπλιτών σε σκηνές, όπου βεβαίως δεν δινόταν και μεγάλη σημασία στην ατομική καθαριότητα, γεγονός που απεικονίζεται και σε ποινές διότι «παρά τας διαταγάς μετέβησαν δια λήψη λουτρού εις παρακείμενον ποταμόν». Το πρωινό ξύρισμα ήταν πρόβλημα, ενώ το πλύσιμο των ενδυμάτων γινόταν κάθε Κυριακή, που ήταν ημέρα αναπαύσεως. Στο μαγείρεμα του καθημερινού φαγητού υπήρχε δυσκολία, με την καλύτερη περίπτωση όταν ήταν κοντά σε κάποιο χωριό, οπότε δικαιολογείτο κάποιο ποσό χρημάτων «δι’ έψησιν εις ιδιωτικούς αρτοκλιβάνους», ενώ η έλλειψη ψυγείων ήταν βασανιστική. Επιπλέον, οι άνδρες του Τάγματος ήταν αναγκασμένοι να είναι πάντα με τον οπλισμό τους έτοιμο για αντιμετώπιση τυχόν άγριων ζώων, αλλά και διότι συχνά εργαζόταν πολύ κοντά στη συνοριακή γραμμή.

Δεν ήταν «δημοφιλής» στο στρατιωτικό προσωπικό μια μετάθεση στο 499 ΤΔΒ ΚΜΓ. Οι διαρκείς μετακινήσεις στην Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη, η νέα περιοχή ενεργείας κάθε 2-3 εβδομάδες, η συνεχής διαβίωση στην ύπαιθρο σαν τους Ρομά, συνετέλεσε ώστε σύντομα καθιερώθηκε η ονομασία της Μονάδας «Τσιγγάνικο». Δεν προσήλκυσε την αφρόκρεμα του προσωπικού αφού έπρεπε το μισό έτος να είναι μακριά από τις οικογένειες τους κι από κατοικημένους τόπους, με κουραστική εργασία κάθε μέρα, με δυσχέρειες στον ανεφοδιασμό και με απουσία οποιασδήποτε «πολυτέλειας» που απολάμβαναν άλλοι Διαβιβαστές π.χ. στα Κέντρα Επικοινωνιών.

Το Τάγμα είχε δύναμη περίπου 80 ανδρών μόνον κι έτσι σε κάθε περιοχή δράσεως του ενισχυόταν προσωρινά με στρατιώτες αποσπασμένους από Μονάδες της περιοχής, οι οποίες όμως φυσικά δεν έστελναν τους καλύτερους. Αυτό όμως το μείγμα καταστάσεων χαλαρής πειθαρχίας και οπλιτών χωρίς οργανικούς δεσμούς είχε ως συνέπεια σοβαρά παραπτώματα, μέχρι και λιποταξίες. Η ανάγκη λειτουργίας πολλών Συνεργείων ταυτόχρονα κι ανεξάρτητα, επέβαλε στους μικρούς ηγήτορες να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες, με συνέπεια να κάνουν λάθη λόγω ανωριμότητας.

Όλα αυτά δεν ήταν στοιχεία που προδιέθεταν ευχάριστα τα νεοτοποθετούμενα στελέχη κι έτσι ο χρόνος παραμονής τους στο Τάγμα ήταν μικρός, με συχνές απουσίες από τα καθήκοντα τους, για άλλες εκπαιδεύσεις ή νοσηλείες.

Επίσης, μεγάλες ήταν οι δυσχέρειες διοίκησης κι ελέγχου μιας τέτοιας ιδιόμορφης Μονάδας, πολλοί οι κίνδυνοι να εκτεθούν οι διοικητές και ανύπαρκτες οι ανταμοιβές για το προσωπικό, αφού από το σπουδαίο παραγωγικό έργο του 499 επωφελούντο οι άλλες Μονάδες. Ερευνώντας τις διαδοχικές διοικήσεις του Τάγματος, για την περίοδο που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία στην ΥΣΑ, βρίσκουμε συνήθως αξιωματικούς βαθμού Ταγματάρχη, αλλά διαπιστώνουμε ότι για μακρές περιόδους διετέλεσαν διοικητές αξιωματικοί μικρότερων βαθμών από Λοχαγοί έως Ανθυπασπιστές, ενώ για μία σύντομη περίοδο, διοικητής Τάγματος ήταν ακόμη και Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός! Παρ όλα αυτά, τα στελέχη έδειχναν αφοσίωση και πάντοτε αποπεράτωναν έγκαιρα όλες τις προγραμματισμένες κατασκευές.

Περισσότερο από είκοσι έτη το «Τσιγγάνικο Τάγμα» ήταν ενεργό. Φθάνοντας στα μέσα της δεκαετίας του 1970, τα πράγματα άλλαξαν. Η ενηλικίωση του ΟΤΕ, που πλέον ανέπτυξε δική του υποδομή, κι έτσι ήταν σε θέση να παρέχει γραμμές σε κάθε χωριό, αλλά και η ευρεία διάδοση της κατασκευής των Υπογείων Δικτύων Οχυρώσεως από ιδιώτες εργολάβους, σε συνδυασμό με την επικράτηση της λογικής του «κάθε εργασία κοστολογείται», προκάλεσαν την αναθεώρηση της ανάγκης ύπαρξης του 499 ΤΔΒ ΚΜΓ. Το 1973 εκπονήθηκε οικονομοτεχνική μελέτη, με την οποία διαπιστώθηκε ότι ένα χιλιόμετρο ΜΣΚ των 4 ζευγών επί στύλων κατασκευασμένο από το 499 ΤΔΒ ΚΜΓ, ήταν συγκρίσιμο σε κόστος με 600 μέτρα υπογείου καλωδίου 50 ζευγών κατασκευασμένο από εργολάβο. Έτσι τελικά το ΓΕΣ απεφάσισε την διάλυση της Μονάδας τον Δεκέμβριο του 1975 και την ανάληψη του έργου συντήρησης όσων ΜΣΚ είχαν απομείνει στη ζώνη ευθύνης τους από τα οικεία Τάγματα ΔΒ, αφού προηγουμένως θα έπαιρναν τα οχήματα και υλικά του 499 ΤΔΒ ΚΜΓ και το προσωπικό τους θα εκπαιδευόταν κατάλληλα.

Αποτιμώντας την 26ετή διαρκή προσφορά του «Τσιγγάνικου Τάγματος» μπορούμε να πούμε ότι είχε σίγουρα σημαντικότατη συμβολή στην αποκατάσταση και βελτίωση των ενσυρμάτων επικοινωνιών, την περίοδο που λειτούργησε. Αν για μια στιγμή υποθέσουμε ότι δεν είχε δημιουργηθεί αυτή η ξεχωριστή Μονάδα και ότι δεν είχαν κατασκευασθεί τα εκατοντάδες χιλιόμετρα Μονίμων Γραμμών, αμέσως θα φανεί πόσο ελλειπής θα ήταν ο σύνδεσμος Φυλακίων-Μονάδων-Στρατηγείων, πόσο προβληματική θα ήταν η μετάδοση διαταγών και αναφορών, αλλά και πόσο δυσμενείς επιπτώσεις θα είχε αυτό στην επιχειρησιακή ικανότητα του Στρατού και στην ανασυγκρότηση της χώρας.

Τα στελέχη του 499 ΤΔΒ ΚΜΓ κλήθηκαν να εργασθούν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, μακρυά από κάθε είδους άνεση, χωρίς όμως και να απολαύσουν την αναλογούσα, ηθική τουλάχιστον, αναγνώριση της προσφοράς και θυσιών τους.

Σήμερα, έστω καθυστερημένα, τιμούμε κι εκφράζουμε τη δική μας ευγνωμοσύνη προς εκείνους που εγκατέστησαν, ανέπτυξαν και συντήρησαν τις πρώτες μεταπολεμικές επικοινωνίες της Ελλάδoς και ελπίζουμε τα νεώτερα στελέχη, να τους μοιάσουν στο ζήλο και στην αποτελεσματικότητα.

Χρήστος Νοταρίδης

Ταξχος ε.α.

Σημ. Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την παροχή πληροφοριών, στοιχείων και φωτογραφιών στα πρώην στελέχη του 499 ΤΔΒ ΚΜΓ, τους κ. Δ. Κοντάκο, Ε. Μαραγκάκη και Ε. Φασιά.

 

 
 

sigjrr

 
 

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2022

 

Η παρέλαση στην Καρδίτσα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στο 34ο λεπτό η διέλευση της Ραδιολέσχης.

 

Το βίντεο

 
 
 

sigjrr

 
 

Πρόσκοποι & J.O.T.A. 2022

 

Jamboree on the Αir 2022

Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί για μια ακόμα χρονιά το Jamboree on The Air & Jamboree on the Internet

Ραδιοερασιτέχνες σε όλο τον κόσμο θα συνδράμουν τα Προσκοπικά Συστήματα, ώστε να επικοινωνήσουν με άλλους προσκόπους σε άλλες χώρες, αλλά και να γνωρίσουν τον ραδιοερασιτεχνισμό.

Στα πλαίσια αυτά αύριο το απόγευμα, πρόσκοποι από το Σύστημα Προσκόπων Καρδίτσας, θα επισκεφθούν το γραφείο της Ραδιολέσχης Καρδίτσας για να πραγματοποιήσουν επικοινωνίες με άλλους Προσκόπους.

-------- ..

Jamboree On The Air 2022 JOTA-JOTI 2022

Χθες το απόγευμα του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου 2022, υποδεχτήκαμε στο γραφείο της Ραδιολέσχης Καρδίτσας, προσκόπους από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Καρδίτσας, για να πραγματοποιήσουν το JamboreeontheAir 2022.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τον ραδιοερασιτεχνισμό, την λειτουργία των ασυρμάτων και την δραστηριότητα της Ραδιολέσχης Καρδίτσας.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν επαφές με προσκόπους από την Επανομή Θεσσαλονίκης, την Τρίπολη και την Χίο.

 

 
 

sigjrr

 
 

Ραδιοχώρα τα κατεχόμενα της Κύπρου

 

Συνάδελφοι ραδιοερασιτέχνες καλημέρα . Σήμερα ανακάλυψα με λύπη μου ότι η ηλεκτρονική σελίδα https://www.dx-world.net/ πραγματοποιούν διεθνή ψηφοφορία για την ανάδειξη νέας ραδιοχώρας ? Και μία από αυτές πια είναι? 1Β τα κατεχόμενα από τους τούρκους της ΚΥΠΡΟΥ μας . Βοηθήστε όλη και ψηφίστε αρνητικά τους βάρβαρους βιαστές της μεγαλονήσου. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ !!!

 

 
 

sigjrr

 
 

Ψηφιακός επαναλήπτης SV4R

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ

Γίνεται γνωστό στους συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες, ότι ο ψηφιακός επαναλήπτης SV4R της Ραδιολέσχης Καρδίτσας, μετά την λήξη της δοκιμαστικής περιόδου, λειτουργεί πλέον από σήμερα στις αδειοδοτημένες συχνότητες που είναι:

RX: 439.28750 Mhz

TX: 431.68750 Mhz

Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις παραμένουν ως έχουν, δηλαδή:

Πανελλαδικό: Time slot 1 με Talk Group 202

Πανθεσσαλικό: Time slot 2 με Talk Group 9.

Τοπικό: Time slot 2 με Talk Group 8.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που χρησιμοποιούν το δίκτυο DMR+ να προβούν στις απαραίτητες ρυθμίσεις συχνοτήτων στους πομποδέκτες τους.

Καλές ψηφιακές επικοινωνίες.

 

 

 

Nέο πληρ/κό σύστημα «Ραδιο/σμός»

 

Συμπλήρωση ή διόρθωση στοιχείων στο νέο πληροφοριακό σύστημα «Ραδιοερασιτεχνισμός»

Ενημερώνουμε τα μέλη του συλλόγου και τους ραδιοερασιτέχνες της περιοχής μας, ότι από το 2019 οι ραδιοερασιτέχνες υπαγόμαστε στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και ειδικότερα το Τμήμα Ηλεκτρομαγνητικής Συμβατότητας, Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού Ραδιοεπικοινωνιών της Διεύθυνσης Τεχνολογικού Εξοπλισμού και Εγκαταστάσεων (ΔΤΕΕ) σύμφωνα με το ΠΔ 40/2020 «έχει νομοθετική και κανονιστική αρμοδιότητα για τον τομέα των ερασιτεχνικών και πειραματικών σταθμών».

Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε το νέο πληροφοριακό σύστημα «Ραδιοερασιτεχνισμός» στην πλατφόρμα gov.gr. Για την εύρυθμη λειτουργία του εν λόγω συστήματος απαιτείται η συμπλήρωση ή διόρθωση των στοιχείων των ραδιοερασιτεχνικών συλλόγων και των ραδιοερασιτεχνών.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο καθένας μας, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς του κωδικούς taxisnet, να μπει στο Πληροφοριακό Σύστημα "Ραδιοερασιτεχνισμός" https://radioerasitexnes.gov.gr και να διορθώσει ή συμπληρώσει τα ατομικά του στοιχεία. Υπόψη ότι θα πρέπει να καταχωρηθεί και ο αριθμός του Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη, άρα θα πρέπει να αναζητήσουμε όλοι τα πτυχία μας.

Περισσότερες πληροφορίες στο έγγραφο που μας έχει αποσταλεί και έχει αναρτηθεί στα Αρχεία της ομάδας.

Στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες.

Μπορείτε να τον κατεβάσετε/ενηρωθείτε από ΕΔΩ.

 

 
 

sigjrr

 
 
 

4ο Ham Fest Βέροια - Πρόσκληση

 

2022-04-03-4o-hamfest-veria-prosklisi

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μετά από τις τρεις προηγούμενες επιτυχημένες χρονιές που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωσή μας ήρθε πάλι ο χρόνος να επαναλάβουμε για τέταρτη χρονιά αυτήν την όμορφη και κορυφαία εκδήλωση της Ε.Ρ.Β.Α.Ν Ενωση Ραδιοερασιτεχνών Βέροια - Αλεξάνδρεια – Νάουσα, στον όμορφο χώρο της Παναγίας Σουμελάς.

Τα άριστα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς της εκδήλωσης μας, μας δίνει την δυνατότητα να επαναλάβουμε και φέτος. Έχοντας ακούσει τα καλύτερα, μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε και να σας έχουμε κοντά μας .

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

• Έκθεση μηχανημάτων

• Αγοροπωλησία μηχανημάτων

• Ενημέρωση για την ψηφιακή και αναλογική τεχνολογία

• Και πολλές ακόμα δραστηριότητες και εκπλήξεις

Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους ραδιοερασιτεχνικούς φορείς, έμπορους Ραδιοερασιτεχνικών

μηχανημάτων και συναφών ειδών στο χόμπυ μας αλλά και μεμονωμένους Ραδιοερασιτέχνες,

στην 4η πανελλήνια διασυλλογική συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στην

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ, με την υποστήριξη του δήμου Βέροιας (ΚΑΠΑ) και της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας .

Οι συνάδελφοι και οι εκθέτες από ιδιαίτερα μακρινές περιοχές που επιθυμούν να μας επισκεφτούν,

μπορούν να διανυκτερεύσουν κάνοντας χρήση των κλινών του Μοναστηριού

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ SV 2 JQA ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΗΛ. 6977777323

ΚΑΙ ΣΤΟ email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.sz2van.gr

ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ COVID-19

 
 

sigjrr

 
 

Επίσκεψη Γ. Κωτσού στη Ραδιολέσχη

 

2022-03-31-kwtsos

 

Την επίσκεψη του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργίου Κωτσού, δεχτήκαμε το βράδυ της Πέμπτης 31/3/2022 στο γραφείο του συλλόγου μας. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των ενημερωτικών επαφών που ξεκίνησε το Διοικητικό Συμβούλιο, με τους πολιτικούς και τους αυτοδιοικητικούς του νομού μας, ώστε να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογός μας ως εθελοντική οργάνωση του Μητρώου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στο κ. Βουλευτή έγινε γνωστό ότι από το 2008 η Ραδιολέσχη Καρδίτσας αλλά, εξ όσων γνωρίζουμε και οι άλλες Εθελοντικές Οργανώσεις του νομού μας δεν έχουν τύχει καμίας απολύτως ενίσχυσης από το κράτος για το έργο που προσφέρουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή έλλειψη σε υλικά και μέσα για την παροχή οποιασδήποτε προσφοράς.

Συγκεκριμένα τέθηκε το θέμα των επαναληπτών VHF και UHF που εγκατέστησε ο σύλλογός μας στο Βουτσικάκι για επικοινωνίες έκτακτης ανάγκης και για την άμεση αντικατάσταση των μπαταριών τους, καθόσον έχουν υπερβεί στο διπλάσιο τον προβλεπόμενο χρόνο ζωής και καλής λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα ήδη ο ένας επαναλήπτης να έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς ώστε να βρεθεί κάποια χρηματοδότηση για την αγορά νέων μπαταριών, αυτές έπεσαν στο κενό.

Στην περίπτωση που θα σιγήσει και ο άλλος επαναλήπτης, που είναι μάλλον αναμενόμενο, λόγω της χιονοκάλυψης στο Βουτσικάκι και της αδυναμίας φόρτισης έστω και στο ελάχιστο, των μπαταριών που έχουν ήδη υπερβεί το όριο ζωής τους, η Ραδιολέσχη δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί σε κατάσταση ανάγκης που θα απαιτηθεί επικοινωνιακή κάλυψη.

Από τη στιγμή που ο σύλλογος δεν θα διαθέτει τα μέσα, δεν υπάρχει πλέον και λόγος παραμονής στο Σύστημα Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας.

Όλα αυτά τέθηκαν υπόψη στον κ. Βουλευτή, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι σε προσεχή συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, θα θέσει το θέμα της λειτουργίας των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας καθώς και τον εξοπλισμό αυτών με τα απαραίτητα υλικά και μέσα για την επαρκή λειτουργία τους προς όφελος της κοινωνίας..

Εμείς τον ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον του και ελπίζουμε οι παρεμβάσεις του να έχουν θετικό αποτέλεσμα.

Συνεχίζουμε τις επαφές μας και με τους υπόλοιπους πολιτικούς του νομού μας.

===

Ο Βουλευτής του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός εντυπωσιάστηκε από τη δράση της Λέσχης και μετά το πέρας της επίσκεψης δήλωσε:

«Η Ελλάδα, είναι ανάμεσα στις χώρες με τη χαμηλότερη εθελοντική συμμετοχή και τη μικρότερη συνεισφορά του εθελοντισμού στο ΑΕΠ. Στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη η έμπρακτη στήριξη και ενίσχυση του εθελοντισμού αποτελεί προτεραιότητα. Και αυτό το αποδείξαμε και με το σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, με το οποίο διαμορφώθηκε ένα ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο που ενισχύει την ακεραιότητα, τη διαφάνεια και χτίζει μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της πολιτείας και αυτών των Συλλόγων. Βρέθηκα σήμερα στη Ραδιολέσχη Καρδίτσας, η οποία ιδρύθηκε το 1999 έχοντας ως στόχο τη διάδοση της ραδιοερασιτεχνικής ιδέας και την προβολή του νομού Καρδίτσας σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, θέλοντας να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου και τη στήριξη μου στο σημαντικό έργο το οποίο τελεί ο Σύλλογος. Η εθελοντική προσφορά των μελών της Ραδιολέσχης σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, επιτέλεσε και συνεχίζει να επιτελεί καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, όπως στην περίπτωση του ΙΑΝΟΥ. Ο εθελοντισμός αποτελεί μία κίνηση καλής θέλησης, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το ήθος, τις ανάγκες, τα όνειρα και τις δυνατότητες του ενεργού πολίτη που αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή, ένα καλύτερο μέλλον και μια καλύτερη κοινωνία μέσα στην οποία ζει και αναπτύσσεται»

 
 

sigjrr

 
 

Παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2022

 

Εντυπωσιακή η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Καρδίτσα (+Φώτο +Βίντεο)

Με ιδιαίτερα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα η καθιερωμένη παρέλαση με την οποία κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Οι καλές καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με το γεγονός ότι την τελευταία διετία λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν είχαν πραγματοποιηθεί παρελάσεις, είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες Καρδιτσιώτες να κατέβουν από νωρίς στο κέντρο της πόλης  και να γεμίσουν τα πεζοδρόμια της οδού Καραϊσκάκη, όπου  παρουσία των επισήμων παρέλασαν αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Καρδίτσας, προσκόπων, οδηγών, του Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού, του Λαογραφικού Ομίλου Καραγκούνα, των εθελοντικών οργανώσεων «Ραδιολέσχη», «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης» και «Λέσχης 4Χ4» της Καρδίτσας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Εκπαίδευσης Στρατονομίας σε άψογους σχηματισμούς που καταχειροκροτήθηκαν από όλους.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κων. Τσιάρας.

Σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της παρέλασης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κω. Τσιάρας η βουλευτής κ. Ασ. Σκόνδρα και ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κων. Νούσιος έδωσαν τις ευχές τους σε όλους τους Καρδιστιώτες για τη διπλή γιορτή και εξήραν τη γενναιότητα και την αυταπάρνηση με την οποία η πρόγονοί μας αγωνίστηκαν για την Ελευθερία της πατρίδας μας, καθώς και το διαχρονικό μήνυμα των αγώνων τους κάνοντας αναφορά και στην ανάγκη τερματισμού του πολέμου που εξελίσσεται στην Ουκρανία. 

Κ.Κ.

Πηγή: www.karditsalive.net

Η διέλευση της Ραδιολέσχης Καρδίτσας και της Λέσχης 4Χ4 Καρδίτσας στην παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην πόλη της Καρδίτσας.

https://www.facebook.com/1212035260/videos/2460806384051970/

 
 

sigjrr

 
 
random_12.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1189135
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..34.229.63.28