Επίσκεψη Γ. Κωτσού στη Ραδιολέσχη

 

2022-03-31-kwtsos

 

Την επίσκεψη του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργίου Κωτσού, δεχτήκαμε το βράδυ της Πέμπτης 31/3/2022 στο γραφείο του συλλόγου μας. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των ενημερωτικών επαφών που ξεκίνησε το Διοικητικό Συμβούλιο, με τους πολιτικούς και τους αυτοδιοικητικούς του νομού μας, ώστε να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογός μας ως εθελοντική οργάνωση του Μητρώου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στο κ. Βουλευτή έγινε γνωστό ότι από το 2008 η Ραδιολέσχη Καρδίτσας αλλά, εξ όσων γνωρίζουμε και οι άλλες Εθελοντικές Οργανώσεις του νομού μας δεν έχουν τύχει καμίας απολύτως ενίσχυσης από το κράτος για το έργο που προσφέρουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή έλλειψη σε υλικά και μέσα για την παροχή οποιασδήποτε προσφοράς.

Συγκεκριμένα τέθηκε το θέμα των επαναληπτών VHF και UHF που εγκατέστησε ο σύλλογός μας στο Βουτσικάκι για επικοινωνίες έκτακτης ανάγκης και για την άμεση αντικατάσταση των μπαταριών τους, καθόσον έχουν υπερβεί στο διπλάσιο τον προβλεπόμενο χρόνο ζωής και καλής λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα ήδη ο ένας επαναλήπτης να έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς ώστε να βρεθεί κάποια χρηματοδότηση για την αγορά νέων μπαταριών, αυτές έπεσαν στο κενό.

Στην περίπτωση που θα σιγήσει και ο άλλος επαναλήπτης, που είναι μάλλον αναμενόμενο, λόγω της χιονοκάλυψης στο Βουτσικάκι και της αδυναμίας φόρτισης έστω και στο ελάχιστο, των μπαταριών που έχουν ήδη υπερβεί το όριο ζωής τους, η Ραδιολέσχη δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί σε κατάσταση ανάγκης που θα απαιτηθεί επικοινωνιακή κάλυψη.

Από τη στιγμή που ο σύλλογος δεν θα διαθέτει τα μέσα, δεν υπάρχει πλέον και λόγος παραμονής στο Σύστημα Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας.

Όλα αυτά τέθηκαν υπόψη στον κ. Βουλευτή, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι σε προσεχή συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, θα θέσει το θέμα της λειτουργίας των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας καθώς και τον εξοπλισμό αυτών με τα απαραίτητα υλικά και μέσα για την επαρκή λειτουργία τους προς όφελος της κοινωνίας..

Εμείς τον ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον του και ελπίζουμε οι παρεμβάσεις του να έχουν θετικό αποτέλεσμα.

Συνεχίζουμε τις επαφές μας και με τους υπόλοιπους πολιτικούς του νομού μας.

===

Ο Βουλευτής του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός εντυπωσιάστηκε από τη δράση της Λέσχης και μετά το πέρας της επίσκεψης δήλωσε:

«Η Ελλάδα, είναι ανάμεσα στις χώρες με τη χαμηλότερη εθελοντική συμμετοχή και τη μικρότερη συνεισφορά του εθελοντισμού στο ΑΕΠ. Στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη η έμπρακτη στήριξη και ενίσχυση του εθελοντισμού αποτελεί προτεραιότητα. Και αυτό το αποδείξαμε και με το σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, με το οποίο διαμορφώθηκε ένα ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο που ενισχύει την ακεραιότητα, τη διαφάνεια και χτίζει μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της πολιτείας και αυτών των Συλλόγων. Βρέθηκα σήμερα στη Ραδιολέσχη Καρδίτσας, η οποία ιδρύθηκε το 1999 έχοντας ως στόχο τη διάδοση της ραδιοερασιτεχνικής ιδέας και την προβολή του νομού Καρδίτσας σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, θέλοντας να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου και τη στήριξη μου στο σημαντικό έργο το οποίο τελεί ο Σύλλογος. Η εθελοντική προσφορά των μελών της Ραδιολέσχης σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, επιτέλεσε και συνεχίζει να επιτελεί καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, όπως στην περίπτωση του ΙΑΝΟΥ. Ο εθελοντισμός αποτελεί μία κίνηση καλής θέλησης, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το ήθος, τις ανάγκες, τα όνειρα και τις δυνατότητες του ενεργού πολίτη που αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή, ένα καλύτερο μέλλον και μια καλύτερη κοινωνία μέσα στην οποία ζει και αναπτύσσεται»

 
 

sigjrr

 
 
random_04.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1279300
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..44.192.94.177