12ο Aegean VHF Contest 2013. Σβόνι. Πέρας...

Το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουλίου, διεξήχθη ο 12ος ετήσιος διαγωνισμός Aegean VHF Contest που διοργανώνεται κάθε χρόνο με ευθύνη των μελών του AEGEANDXGROUP με ελεύθερη συμμετοχή συλλόγων και φυσικά πολλών ραδιοερασιτεχνών από όλες τις περιοχές της πατρίδας μας. Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας, έλαβε μέρος με το διακριτικό του συλλόγου SZ4KRD.

Το Aegean VHF Contest, είναι το σημείο συνάντησης όλων των Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών που ανεξάρτητα από κατηγορία και εμπειρία μπαίνουν μαζί στην «αρένα» του ευγενούς ανταγωνισμού στην οποία δείχνουν, αλλά και δοκιμάζουν τις ραδιοερασιτεχνικές ικανότητες και δεξιότητες που έχουν. Στο AEGEAN contest σε συνθήκες «μάχης» ο κάθε ραδιοερασιτέχνης μπορεί να δοκιμάσει τον εξοπλισμό του. Πομποδέκτες, ενισχυτές και προενισχυτές, κεραίες και τεχνικές, δοκιμάζονται και αξιολογούνται σε πραγματικές  συνθήκες.

Το Aegean VHF contest είναι ένας διαγωνισμός διακριτός και αποδεκτός, όχι μόνο στο στενό Ελλαδικό χώρο, αλλά σταδιακά και στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο. Σκοπός του είναι να συγκεντρωθούν όσο γίνεται περισσότεροι νέοι, αλλά και παλιοί ραδιοερασιτέχνες, από το δυνατόν περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, από συλλόγους ή ομάδες, αλλά και μεμονωμένοι, σε μια κοινή Ελληνική ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα.

Για να μπορέσει να γίνει αυτό όμως και οι σταθμοί να έχουν την καλύτερη δυνατή, αλλά και πιο μακρινή επικοινωνία με άλλους σταθμούς, θα πρέπει να εκπέμπουν από ψηλά σημεία, ώστε το σήμα τους να φτάσει στα μακρινότερα σημεία του Ελλαδικού, αλλά και του Ευρωπαϊκού χώρου. Για το λόγο αυτό είναι αναγκασμένοι να λειτουργήσουν στην ύπαιθρο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, μακριά από τις μόνιμες εγκαταστάσεις τους, τις κεραίες τους και την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, η Ραδιολέσχη Καρδίτσας επέλεξε να εκπέμψει από την κορυφή «Σβόνι» στα 2.039 μέτρα, ή αν αυτό δεν ήταν εφικτό από κάποια άλλη ψηλή γειτονική κορυφή. Έτσι λοιπόν το μεσημέρι του Σαββάτου 6-7-2013 ξεκινά η πρώτη ομάδα του συλλόγου για να εγκατασταθεί στο επιλεγμένο σημείο. Έπειτα από μια όμορφη διαδρομή φτάνει στον οικισμό Καμάρια του Ν. Ευρυτανίας, προκειμένου να ξεκινήσει την  ανάβαση στην κορυφή «Σβόνι» που δεσπόζει πάνω από τον οικισμό. Δυστυχώς ο ισχυρός αέρας και η βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα, τους ανάγκασε να εγκατασταθούν στο χώρο του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου, πάνω από τον οικισμό στα 1.526 μέτρα και να εκπέμψουν από το σημείο αυτό.

Το πρωί της Κυριακής αναχωρεί και η δεύτερη ομάδα από τη Καρδίτσα με σκοπό να ενισχύσει την πρώτη. Επιχειρούμε να πλησιάσουμε την κορυφή, αλλά πάλι ο ισχυρός αέρας δεν είναι σύμμαχος. Αποφασίζεται να παραμείνουμε χαμηλότερα στα 1.870 μέτρα, κοντά στη κορυφή «Καρνόπι» και να στήσουμε τους ασυρμάτους μέσα στο αυτοκίνητο. Αφού έγινε εφικτή η εκπομπή και η επικοινωνία με συναδέλφους σε άλλα σημεία του Ελλαδικού χώρου, μετά από λίγη ώρα ο αέρας δυνάμωσε και οι ριπές του καθιστούσαν αδύνατη τη στήριξη και συγκράτηση της κεραίας, η οποία έμοιαζε με φτερό στον άνεμο. Επιστρέφουμε λοιπόν στο χώρο που είχε εγκατασταθεί η πρώτη ομάδα, πάνω από τον οικισμό Καμάρια και συνεχίζουμε από εκεί την επικοινωνία.

Μετά το μεσημέρι και αφού είχε ήδη πραγματοποιηθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός επικοινωνιών με διάφορα σημεία της Ελλάδας, η ομάδα αναχωρεί για την επιστροφή στην Καρδίτσα και ανανεώνει το ραντεβού της για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου 2014, οπότε θα πραγματοποιηθεί το 13οAEGEAN VHF CONTEST.

Τις ομάδες αποτελούσαν οι παρακάτω: SV4GDE Δημήτρης, SV4DDM Σπύρος, SV4GEG Παναγιώτης, SV4LBS Χριστόφορος, SV4FVR Ελένη, SV4IMA Σπύρος, SY4AIO Σωτήρης, SY4AIP Φωτεινή, SY4AIM Αλέξανδρος, SY4AIL Κώστας, SY4AII Θανάσης και SY4AIF Λάμπρος.

 

 

sigjrr

 

 

random_06.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1235919
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..54.236.245.71