Λάρισα. Βοήθεια στους σεισμοπαθείς.

 

 

 
 
05 Μαρτίου 2021
 Ε.Ρ.ΘΕ Ας Βοηθήσουμε τους Σεισμόπληκτους Αδερφούς μας ...
 2021-03-05-E.R.THE
 
Η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας θέλοντας να συνδράμει στο ελάχιστο σε αυτό το κακό που βρήκε τους συμπολίτες μας στην Ελασσόνα, στο Δαμάσι, στο Μεσοχώρι, στο Αμούρι, στο Πραιτώρι, στο Βλαχογιάννη, στα Δέντρα, στα Πλατανούλια και σε όλα αυτά τα χωριά που ξαφνικά είδαν τα πάντα να χάνονται, και σε συνεννόηση με την κ. Καρκαβανίδου Φρόσω  Αντιδήμαρχο  κοινωνικής πρόνοιας στο δήμο Ελασσόνας και με τον κ. Χριστόφορο Κατσαρό αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής στο δήμο Τυρνάβου,
Καλεί όλους τους συμπολίτες μας, να βοηθήσουμε όλοι μαζί μαζεύοντας τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης ή οτιδήποτε άλλο για αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα πια όπως:
•Αντισηπτικά, μάσκες και γάντια
•Χαρτί υγείας – χαρτί κουζίνας
•Ποτήρια και πιάτα πλαστικά μιας χρήσης
•Καφέ, ζάχαρη και τυχόν άλλα αφέψημα
•Απορρυπαντικά
•Φαναράκια για τις σκηνές
•Λάδι μαγειρικό
•Οτιδήποτε σε έτοιμο φαγητό το οποίο διατηρείται και μπορεί να καταναλωθεί οποτεδήποτε και οπουδήποτε
•Οτιδήποτε μπορεί να δοθεί σε μικρά παιδιά τα οποία διαμένουν στις σκηνές όπως παιχνίδια, ρούχα, κουβέρτες αλλά και τρόφιμα για μικρά παιδιά
•Κουβέρτες για τις σκηνές
•Τυχόν εταιρείες που διαθέτουν ξυλεία για καύση ή και μεμονωμένοι ιδιώτες που μπορούν να δώσουν ξύλα για καύση για να μπορούν να ζεσταθούν στις σκηνές κατόπιν συνεννόησης
•Οτιδήποτε άλλο νομίζετε ότι μπορεί να βοηθήσει σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης
Αρχής γενομένης από αυτήν την Κυριακή 7 Μάρτιου και μέχρι να μαζέψουμε αρκετά πράγματα από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι τα γραφεία της ένωσης στο πάρκο Χατζηχαλάρ (το σπιτάκι με τον μεγάλο πυλώνα με τις κεραίες) θα είναι ανοικτό για όλους εσάς που θέλετε να βοηθήσετε.
Παρακαλούμε πολύ για την ευαισθητοποίηση όλων μας!
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
•Αθανάσιος Κακαδιάρης 6980986549
•Παπαευαγγέλου Ευάγγελος 6983500334
•Ιντζέλης Κωνσταντίνος 6977601585
 
Η ΕΡΘΕ ευχαριστεί τους ...
 
 
..............................
 
 
06 Μαρτίου 2021
 Συγκέντρωση βοήθειας προς τους σεισμοπαθείς ...
 
 SIMA OEA
 
Όπως θα είδατε σε προηγούμενη ανάρτηση, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας, απηύθηνε έκκληση για βοήθεια στους σεισμοπαθείς της περιοχής του Τυρνάβου, που υπέστησαν σοβαρές καταστροφές από τους σεισμούς της 3 & 4/3/2021.
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας ανταποκρινόμενη στο αίτημα, καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συνδράμουν στην συγκέντρωση βοήθειας που θα παραδοθεί στους πληγέντες συνανθρώπους μας.
Για το λόγο αυτό καλούνται όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν στην συγκέντρωση των παρακάτω ειδών, που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητα στους ανθρώπους αυτούς:
Αντισηπτικά, μάσκες και γάντια
Χαρτί υγείας – χαρτί κουζίνας
Ποτήρια και πιάτα πλαστικά μιας χρήσης
Καφέ, ζάχαρη και τυχόν άλλα αφεψήματα
Απορρυπαντικά - Είδη ατομικής υγιεινής
Λάδι μαγειρικό
Οτιδήποτε σε έτοιμο φαγητό το οποίο διατηρείται και μπορεί να καταναλωθεί οποτεδήποτε και οπουδήποτε
Οτιδήποτε μπορεί να δοθεί σε μικρά παιδιά τα οποία διαμένουν στις σκηνές όπως παιχνίδια, ρούχα, κουβέρτες αλλά και τρόφιμα για μικρά παιδιά
Κουβέρτες για τις σκηνές
Οτιδήποτε άλλο νομίζετε ότι μπορεί να βοηθήσει σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Τα είδη θα συγκεντρωθούν στα γραφεία του Συλλόγου την Τρίτη 9/3/2021 τα οποία θα είναι ανοιχτά από 19:00 μέχρι 21:00.
Μπορούν επίσης να παραδοθούν στο κατάστημα του Προέδρου κατά τις εργάσιμες ώρες, ή κατόπιν επικοινωνίας να παραληφθούν από κάποιο μέλος του Δ.Σ. από τον χώρο σας.
Μπορείτε επίσης όσοι επιθυμείτε να προσφέρετε κάποιο χρηματικό ποσό, αντί για είδη. Στην περίπτωση αυτή επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο ή μαζί μου και ενημερώνετε για το ποσό που θα προσφέρετε. Ο Σύλλογος το πρωί της Τετάρτης 10/3/2021 θα προβεί σε αγορά διαφόρων ειδών για τους πληγέντες, αντίστοιχης αξίας με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν.
Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν και θα παραδοθούν είτε απευθείας στους πληγέντες, αν αυτό είναι εφικτό, είτε στην Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας για να τα προωθήσουν αυτοί.
 
 
................................
 
 
09 Μαρτίου 2021
 Συγκεντρώνεται η βοήθεια ...
 
 SIMA OEA
 
Συγκεντρώνεται η βοήθεια που θα αποσταλεί αύριο στους σεισμοπαθείς συνανθρώπους μας, των Δήμων Τυρνάβου και Ελασσόνας του ν. Λάρισας.
Περιμένουμε και την δική σας βοήθεια.
Απόψε από τις 19:00 μέχρι τις 21:00, το γραφείο του Συλλόγου θα είναι ανοιχτό για να παραλάβει και την δική σας βοήθεια.
Μπορεί να είναι είτε σε είδος είτε σε χρήματα με τα οποία θα αγοράσουμε αντίστοιχης αξίας είδη.
 
...............................
 
 
10 Μαρτίου 2021
 Παροχή βοήθειας στους σεισμοπαθείς ...
 2021-03-10-ethelontikes-omades-karditsas
 
 
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Καρδίτσας
Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας
Λέσχη 4Χ4 Καρδίτσας
Ραδιολέσχη Καρδίτσας
Ανταποκρινόμενες στην έκκληση της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας, οι τέσσερες Εθελοντικές Οργανώσεις του νομού Καρδίτσας, που είναι ενταγμένες στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης που είναι απαραίτητα στους πληγέντες από το σεισμό, συνανθρώπους μας του νομού Λάρισας.
Έτσι λοιπόν σήμερα το πρωί, εννέα (9) αυτοκίνητα, φορτωμένα με διάφορα είδη για την ανακούφιση των ανθρώπων που μέσα σε μια στιγμή βρέθηκαν στο δρόμο, χτυπημένοι από τον εγκέλαδο, αναχώρησαν για το ν. Λάρισας.
Πρώτος σταθμός ο καταυλισμός στο Δαμάσι του Δήμου Τυρνάβου, όπου μας περίμεναν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βασίλειος Πινακάς, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Καραλής, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαος Μιχαλάκης και οι συνάδελφοι ραδιοερασιτέχνες της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας, Κακαδιάρης Αθανάσιος SV4DCQ Πρόεδρος, Παπαευαγγέλου Ευάγγελος SV4ANH Αντιπρόεδρος, Μελίγκας Βασίλειος SV4AQJ και Παππάς Κωνσταντίνος SV4DCA.
Μετά την γνωριμία και τις απαραίτητες συστάσεις, γίναμε αποδέκτες των ευχαριστιών τους για την δράση μας και αποφασίστηκε η βοήθεια να διανεμηθεί και στους δύο πληγέντες Δήμους. Έτσι η βοήθεια της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Καρδίτσας και της Λέσχης 4Χ4 Καρδίτσας παραδόθηκε στο χώρο συγκέντρωσης του Δήμου Τυρνάβου στο Δαμάσι, ενώ η βοήθεια του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας και της Ραδιολέσχης Καρδίτσας κατευθύνθηκε στον Δήμο Ελασσόνας.
Κατόπιν τούτου κινηθήκαμε προς Ελασσόνα, όπου στο ΚΕΠ - χώρο συγκέντρωσης της βοήθειας, μας υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κοινωνικής Πρόνοιας και Διοικητικών Θεμάτων κ. Καρκαβανίδου – Σκρέτα Ευφροσύνη, οι οποίοι μας ευχαρίστησαν για την βοήθειά μας. Παρόντες επίσης και μέλη του δραστήριου Κυνηγετικού Συλλόγου της Ελασσόνας που είχαν ενημερωθεί και μας περίμεναν, τους οποίους ευχαριστούμε για το κέρασμά τους.
 
 
...............................
 
12 Μαρτίου 2021
 Ευχαριστήριο της Ένωσης για τους σεισμούς ...
 2021-03-12-gscp logo xoris grammata 0
 
 
Η ένωση θα ήθελε να ευχαριστήσει δημόσια όλους εσάς που από τη πρώτη στιγμή τεθήκατε μαζί μας στο κοινό σκοπό μας, να βοηθήσουμε και ανακουφίσουμε όλους τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών των σεισμών της 3ης και 4ης Μαρτίου.
Συγκεκριμένα από τη πρώτη κιόλας ώρα που εκδηλώθηκε ο 1ος σεισμός της 3ης Μαρτίου άμεσα επικοινώνησαν μαζί μας και έθεσαν όλες τις δυνατότητες τους (επαναλήπτες – αναμεταδότες και προσωπικό ΟΕΑ) στη διάθεση μας, για να βοηθήσουν όλοι οι αδερφοί Θεσσαλικοί  ραδιοερασιτεχνικοί σύλλογοι ( Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Τρικάλων SZ4TRI, Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Μαγνησίας SZ4SRM, και η Ραδιολέσχη Καρδίτσας SV4KRD)  αλλά επίσης και :
η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Βέροιας Αλεξάνδρειας Νάουσας (ΕΡΒΑΝ) μέσω του κ. Τσαγκαλίδη Μπάμπη SV2JQA
η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας (ΕΡΑΔΥΜ) μέσω του κ. Δαμιανού Εμμανουηλίδη SV2GQV
το ψηφιακό δίκτυο DMR PLUS TG-202 μέσω του κ. Βελισσάρη Δημήτριου SV1EDZ
η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών μέσω του κ. Σωτήριου Βανικιώτη SV1HER
Βέβαια είχαν τεθεί κατόπιν συνεννόησης με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας και οι Ομάδες Εκτάκτων Αναγκών της ΕΡΘΕ σε κινητοποίηση και ετοιμότητα μισάωρου, για οπουδήποτε χρειαστεί η αποκατάσταση επικοινωνιών, και ενεργοποιήθηκε  το κέντρο επικοινωνιών στα γραφεία μας.
Όμως το πράγμα δεν σταμάτησε εδώ. Βλέποντας όλοι αυτοί οι συνάδελφοι αλλά και οι απλοί συμπολίτες μας στη Λάρισα, το δράμα όλων αυτών των ανθρώπων που επλήγησαν, και με έναυσμα τη δράση μας « Ας βοηθήσουμε τους σεισμόπληκτους αδερφούς μας» 
όλοι οι σύλλογοι της πολιτικής προστασίας Καρδίτσας ( Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Καρδίτσας, Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας, Λέσχη 4x4 Καρδίτσας και η Ραδιολέσχη Καρδίτσας)
ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος
η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας (ΕΡΑΔΥΜ)
η  Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Τρικάλων SZ4TRI
είτε μάζεψαν αγαθά, είτε προώθησαν την δράση μας,
αλλά επίσης και μεμονωμένοι συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα, που κυριολεκτικά έσπασαν τα τηλέφωνα για δωρεές αγαθών,
όμως το βασικότερο όλων , ότι  ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ, οι απλοί συμπολίτες μας, φέρατε  (και συνεχίζετε να φέρνετε) τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Επιστέγασμα αυτών των προσπαθειών στις 10 Μαρτίου, όλες αυτές οι εθελοντικές ομάδες της Καρδίτσας ήρθαν με 9 αυτοκίνητα γεμάτα με πράγματα και τα παρέδωσαν  στο Δαμάσι και στην Ελασσόνα, όπως και εμείς η ΕΡΘΕ ότι είχαμε μαζέψει προς στιγμήν από τη δράση μας, τα μεταφέραμε στο Δαμάσι όπου και παραδόθηκαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος συνεχίζει και μας φέρνει πράγματα, όπως και άλλοι σύλλογοι (βλέπε Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας)
συνεχίζει να μαζεύει για να τα στείλει, αλλά και συνάνθρωποι μας που συνεχίζουν να παίρνουν τηλέφωνο για να τους κατευθύνουμε που να συνδράμουν.
Εδώ λοιπόν φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι στα δύσκολα όλοι μας γινόμαστε ένα, και βοηθάμε όπου μπορούμε τον συνάνθρωπό μας που αυτή τη περίοδο περνάει πάρα πολύ δύσκολα, αφού έχει χάσει τα πάντα από τους σεισμούς.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ.
(Ακολουθούν φωτογραφίες από την κινητοποίηση των ραδιοερασιτεχνικών συλλόγων τις ημέρες των σεισμών και από τη δράση συλλογής αγαθών)
.
 
 
 

sigjrr

 
 

Καρδίτσα. Μεσογ, κυκλώνας "Ιανός"

Ο Δήμος Καρδίτσας έχει πληγεί από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα "ΙΑΝΟΣ" και τις συνεπακόλουθες πλυμμήρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020.
Ανεκτίμητη η προσφορά της Ραδιολέσχης Καρδίτσας.
[Όλες οι φωτογραφίες στο τέλος ..!!]
 
20 Σεπτεμβρίου 2020
Η ΡΑΔΙΟΛΕΣΧΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Το όχημα της Ραδιολέσχης συνδράμει από το πρωί την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά από την επάνδρωσή του και με έναν Πυροσβέστη και τον εξοπλισμό του με αντλία, στο έργο της απάντλησης υδάτων από πλημμυρισμένα κτίρια.
 
21 Σεπτεμβρίου 2020
Ο Κώστας SV4JES κατέβηκε από την Λουτροπηγή με το αυτοκίνητό του στο οποίο έχει τοποθετήσει δεξαμενή και αντλία, για να βοηθήσει εθελοντικά στην άντληση υδάτων στην πόλη της Καρδίτσας.
Σε ευχαριστούμε Κώστα για την ανεκτίμητη προσφορά σου, τόσο στο σύλλογο όσο και στους ανθρώπους της περιοχής Σμοκόβου.
https://www.facebook.com/10000132.../posts/3193235524063888/
.
Ο Στέφανος SY4BTE αγωνίζεται για την αποκατάσταση των ζημιών στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, παρέχοντας κάθε είδους εργασία που μπορεί να κάνει.
Ένα ακόμη μέλος που προβάλει την Ραδιολέσχη στην τοπική κοινωνία.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ Στέφανε.
https://m.facebook.com/story.php...
.
Μια δύσκολη ημέρα πέρασε με την Καρδίτσα, αλλά και όλο τον νόμο να δοκιμάζεται από τις πληγές που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας "Ιανός".
Η Ραδιολέσχη μαζί με την Λέσχη 4Χ4 και τον Κυνηγετικό Σύλλογο συνδράμουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο έργο απάντλησης των υδάτων από κτίρια.
Έτσι σήμερα μέλη με το όχημα της Ραδιολέσχης προέβησαν σε απάντληση υδάτων στο πρατήριο καυσίμων στην Σχολή Αστυνομίας, σε δύο πολυκατοικίες στην οδό Δωδεκανήσου, σε οικία στον οικισμό "Άγιος Παντελεήμονας", σε πολυκατοικία στην οδό Γαρδικίου από κοινού με την Λέσχη 4Χ4, σε οικοδομές επί των οδών Αγίου Νικολάου και Γρ. Λαμπράκη.
.
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας και σήμερα επί τω έργω.
Συνδράμει στην απάντληση των υδάτων από κτίρια επί των οδών Νικηταρά και Κουμουνδούρου.
 
22 Σεπτεμβρίου 2020
Επί μέρες προσπαθούμε όλοι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να ορθοποδήσουμε! Η λάσπη δεν φεύγει με τίποτα! Έξω από το μαγαζί μου στην οδό Χατζημήτρου 41 ο δρόμος καλύφθηκε με πολύ παχύ στρώμα λάσπης..... Για καλή μας τύχη λάβαμε τη βοήθεια της Ραδιολέσχης Καρδίτσας και του Κυνηγετικού Συλλόγου που ενώ αντλούσαν νερά από το υπόγειο της οικοδομής τα μετέτρεψε σε χείμαρρο που καθάρισε το δρόμο! Ευχαριστούμε πολύ! Θερμά συγχαρητήρια! Ήταν ανέλπιστη βοήθεια!
.
Επιχείρηση μεταφοράς ατόμου υπό οξυγονοθεραπεία, από την Βατσουνιά του Δήμου Μουζακίου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 19/9/2020 από μέλη της Ε.Ο.Δ. Καρδίτσας, της Λέσχης 4Χ4 και της Ραδιολέσχης, την ώρα που ο μεσογειακός κυκλώνας "Ιανός" χτυπούσε την Καρδίτσα. Τελικά εν μέσω ισχυρής βροχόπτωσης και ανέμου και αφού χρειάστηκε να κοπούν πεσμένα στο δρόμο δέντρα, η ομάδα έφτασε στον προορισμό της και παρέλαβε τον ασθενή.
Οι φωτογραφίες είναι από την προσπάθεια κοπής ενός πλατάνου για την διάνοιξη του δρόμου.
 
24 Σεπτεμβρίου 2020
Μεταφορά νερού μαζί με τον Κυνηγετικό Σύλλογο, από τον χώρο συγκέντρωσης της βοήθειας στο πρώην στρατόπεδο Λουμάκη, στην Τοπική Κοινότητα Ρούσσου.
 
24 Σεπτεμβρίου 2020
Μεταφορά νερού μαζί με τον Κυνηγετικό Σύλλογο, από τον χώρο συγκέντρωσης της βοήθειας στο πρώην στρατόπεδο Λουμάκη, στην Τοπική Κοινότητα Ρούσσου.
 
25 Σεπτεμβρίου 2020
Η αναγνώριση της προσπάθειας που κατέβαλαν τα μέλη του συλλόγου αυτές τις δύσκολες μέρες.
 
27 Σεπτεμβρίου 2020
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας συνδράμει σήμερα την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, με την μεταφορά των συνεργείων καταγραφής ζημιών, στις επιχειρήσεις και τις γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν.
 
28 Σεπτεμβρίου 2020
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας για ενδέκατη μέρα συνδράμει με ότι μέσα διαθέτει στην προσπάθεια επαναφοράς της περιοχής στην κανονικότατα.
Έτσι και σήμερα μεταφέρουμε κλιμάκια καταγραφής ζημιών στις "βομβαρδισμένες" επιχειρήσεις της Καρδίτσας.
Δυστυχώς η πραγματική καταστροφή που υπέστησαν δεν περιγράφεται.
 
11 Οκτωβρίου 2020
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας, πιστή στο πνεύμα του εθελοντισμού και της προσφοράς στους συμπολίτες μας, συμμετείχε σήμερα στην επιχείριση καθαρισμού από τις λάσπες, της πόλης της Καρδίτσας. Ο ρόλος μας, κατόπιν υπόδειξης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ήταν να λάβουμε θέσεις στα υδροστόμια και να ενημερώνουμε για την διαθεσιμότητά τους και τα αυτοκίνητα που τυχόν ήταν σε αναμονή, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός αυτοκινήτων και αυτά να κατεθύνονται για πλήρωση σε ελεύθερα υδροστόμια, για να αποφεύγονται οι καθυστερήσεις.
Παράλληλα συμμετείχαμε μαζί με τους άνδρες της Πυροσβεστικής, στο πλύσιμο δρόμων και κοινόχρηστων χώρων για τον καθαρισμό της λάσπης.
 
 
 

sigjrr

 
 

Πυρκαγιά στην περιοχή Μεσενικόλα

 
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Μεσενικόλα. Στη κατάσβεση της φωτιάς εκτός των Πυροσβεστικών δυνάμεων, συμμετείχε και το μέλος της Ομάδας Εκτάκτων Αναγκών του συλλόγου μας Κώστας Καραντάνας SV4JES με το αυτοκίνητό του, στο οποίο έχει τοποθετημένο πυροσβεστικό βυτίο και αντλία υψηλής πίεσης.
Τις φωτογραφίες τις έστειλε ο ίδιος.
Σε ευχαριστούμε Κώστα για τις άοκνες προσπάθειές σου για την προστασία του τόπου μας.
 
 

Άσκηση Ορεινής Διάσωσης 10-6-2020

 

10 Ιουνίου  · 
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Καρδίτσας στα πλαίσια της καλής συνεργασίας των εθελοντικών οργανώσεων του νομού Καρδίτσας, διοργανώνει διασυλλογική άσκηση ορεινής διάσωσης το Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Ιουνίου στην περιοχή Καραμανώλη(ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων), με στόχο τη συνεργασία και ετοιμότητα των εθελοντικών οργανώσεων σε επίπεδο νομού.
Η Ραδιολέσχη θα συμμετάσχει για την παροχή επικοινωνίας στο πεδίο διεξαγωγής της άσκησης.
Όσοι από τα μέλη μας επιθυμούν να συμμετάσχουν να επικοινωνήσουν μαζί μου μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.
 
………………
 
15 Ιουνίου  · 
Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 14/6/2020 στην ευρύτερη περιοχή του Ορειβατικού Καταφυγίου Αγράφων, (Καραμανώλη), η διασυλλογική άσκηση ορεινής διάσωσης , που διοργάνωσε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Καρδίτσας στα πλαίσια της καλής συνεργασίας των εθελοντικών οργανώσεων του νομού Καρδίτσας, με στόχο την αποτελεσματική συνεργασία και ετοιμότητα των εθελοντικών οργανώσεων σε επίπεδο νομού.
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας με δύο μέλη (SV4GDE & SV4GEG) αποκατέστησε επικοινωνίες μεταξύ των ομάδων που επιχειρούσαν στην περιοχή, με την εγκατάσταση Κέντρου Επικοινωνιών στον εξωτερικό χώρο του Καταφυγίου και ενός Link (όχημα Ραδιολέσχης) σε απέναντι κορυφή, ώστε να καταστεί δυνατή η κάλυψη της Νοτιοδυτικής πλευράς του υψώματος "Τέμπλα". Η Βορειοανατολική πλευρά καλύπτονταν με simplex επικοινωνία.
Στην άσκηση εκτός της ΕΟΔ Καρδίτσας που ήταν και ο διοργανωτής και την Ραδιολέσχη Καρδίτσας, συμμετείχαν η Λέσχη 4Χ4 Καρδίτσας και ο ΕΟΣ Καρδίτσας.
…………….
 
2020-06-10-askisi-orinis-diaswsisΕλληνική Ομάδα Διάσωσης Καρδίτσας
18 Ιουνίου  · 
2η ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
H 2η Διασυλλογική άσκηση εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στις 13-14 Ιουνίου στην περιοχή Καραμανώλη υπό τη διοργάνωση και συντονισμό της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Καρδίτσας( Ε.Ο.Δ Καρδίτσας).
Στόχος και σκοπός της άσκησης ήταν η συνεργασία και αλληλοβοήθεια των εθελοντικών οργανώσεων της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας για την
επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.
Στο κάλεσμα της ΕΟΔ Καρδίτσας ανταποκρίθηκαν και έλαβαν μέρος η ΡΑΔΙΟΛΕΣΧΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - SZ4KRD - DX RADIO CLUB OF KARDITSA, η Λέσχη 4x4 Καρδίτσας,ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας ΕΟΣΚ),η Αερολέσχη Δυτικής Θεσσαλίας - ΑΔΥΘΕ / Aeroclub of West Thessaly - AWT
(ΑΔΥΘ) καθώς και ο ιδιοκτήτης του Agrafa Refuge 1536m
.
Το σενάριο της άσκησης αφορούσε την έρευνα και διάσωση δυο ορειβατών που πεζοπορούσαν στο όρος Βουτσικάκι(2154μ.).Κατά τη κατάβασή τους ο ένας εξ ́αυτών τραυματίστηκε, μη έχοντας τηλεφωνική επικοινωνία λόγω του δύσβατου της περιοχής.Ο δεύτερος κινήθηκε χαμηλότερα για βοήθεια με αποτέλεσμα να χάσει τον προσανατολισμό του.Στις 03:00 το πρωί υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία δηλώνοντας το συμβάν.
Στις 07:40 δυο πεζοπόρες ομάδες από την ΕΟΔ Καρδίτσας,ΕΟΣΚ και την ΑΔΥΘ κινήθηκαν προς έρευνα με όλο το διασωστικό εξοπλισμό από το Ορειβατικό Καταφύγιο Αγράφων με κατεύθυνση το Βουτσικάκι.Ταυτόχρονα τετρακίνητα οχήματα της Λέσχης 4x4 ερευνούσαν την ευρύτερη περιοχή, υποστηρίζοντας την όλη επιχείρηση.Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας εγκατέστησε επικοινωνίες μεταξύ των ομάδων που επιχειρούσαν στην περιοχή, με την εγκατάσταση Κέντρου Επικοινωνιών στον εξωτερικό χώρο του Καταφυγίου και ενός Link(όχημα Ραδιολέσχης) σε απέναντι κορυφή, ώστε να καταστεί δυνατή η τηλεπικοινωνιακή κάλυψη μεγαλύτερου εύρους.Στις 09:25 εντοπίστηκε από όχημα της Λέσχης 4x4 ο ένας αγννοούμενος ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος, μεταφέροντας συντεταγμένες της θέσης του.
Στις 09:53 εντοπίστηκε από τα πεζοπόρα τμήματα και ο δεύτερος αγνοούμενος,με κάταγμα κάτω άκρου, στο όρος Βουτσικάκι σε υψόμετρο 1700μ. Η Ε.Ο.Δ Καρδίτσας του πρόσφερε τις Α’ Βοήθειες και αφού τον ακινητοποίησε τον τοποθέτησε στο φορείο.Κατόπιν άρχισε η κατάβαση σε όλη την ορθοπλαγιά του βουνού,η οποία διήρκησε περίπου μια ώρα.Ο τραυματίας κατέβηκε με ασφάλεια μέχρι το πλησιέστερο σημείο για να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Να σημειωθεί ότι το Σάββατο το απόγευμα,στο εξωτερικό χώρο του Καταφυγίου πραγματοποιήθηκε συζήτηση μεταξύ των συλλόγων που συμμετείχαν στην άσκηση.Εκπρόσωποι των συλλόγων, παρουσίασαν θέματα που αφορούν τη δράση του κάθε συλλόγου με ζητούμενο τη βελτίωση της συνεργασίας. 
Η ΕΟΔ Καρδίτσας ευελπιστεί τέτοιου είδους διασυλλογικές ασκήσεις να αποτελέσουν θεσμό με τη συμμετοχή περισσότερων εθελοντικών οργανώσεων καθώς και των αρμόδιων αρχών Πολιτικής Προστασίας.
H Ε.Ο.Δ Καρδίτσας θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συλλόγους που πήραν μέρος στην άσκηση για την καλή συνεργασία και την επίτευξη των στόχων του σεναρίου.
Το Agrafa Refuge 1536m για τη φιλοξενία και το 
Καρδίτσα LiveStreaming για να την βιντεοσκοπική κάλυψη της άσκησης μέσω drone.
 
 

sigjrr

 
 

Let’s do it Greece! - 10 Μαΐου 2020

 

2020-05-10-Lets-do-it-Greece-0

 
 
 
Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2020
Δελτίο Τύπου
 
Κυριακή 10 Μαΐου πάμε για το Μεγαλύτερο Let’s do it Greece όλων των εποχών!
Το περιβάλλον βάζει τα δυνατά του για να μας φροντίζει καθημερινά και να μας προσφέρει άπλετο οξυγόνο, έμπνευση, όμορφες εικόνες, ζωή... Εμείς όμως το φροντίζουμε όπως του αξίζει;
Αν πιστεύεις σε μια μεγάλη θετική αλλαγή, τότε αυτό το νέο σ’ ενδιαφέρει!
Η μεγαλύτερη, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ εθελοντική δράση της Ελλάδας επιστρέφει στις 10 Μαΐου του 2020. 
Με κεντρικό σύνθημα «Let’s do it Greece», εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι, σχολεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις, δήμοι, περιφέρειες, φοιτητικές ομάδες από σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια της Ελλάδας, αλλά και πολλοί εθελοντές σε κάθε γωνιά της χώρας «ζεσταίνουν» ήδη τις μηχανές τους για το πιο μεγάλο εθελοντικό ραντεβού της χρονιάς. Θα είναι δυνατό, θα είναι πανελλαδικό, θα είναι από καρδιάς! 
Ο στόχος; Να ξεπεράσουμε τον περσινό αριθμό των 119.000 εθελοντών και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας 2020 ομάδες και φορείς απ’ όλη την Ελλάδα για έναν κοινό περιβαλλοντικό σκοπό.
Δήλωσε συμμετοχή στο www.letsdoitgreece.org και πάμε να φροντίσουμε το περιβάλλον 2020 φορές περισσότερο από όσο του αξίζει!
.
Σημείωση για τους συντάκτες:
Το Let’s do it Greece αποτελεί μια εθελοντική πανελλαδική εκστρατεία που οργανώνεται για 9η συνεχή χρονιά. 
Η οργανωτική της Ομάδα αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές, που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο και που οραματίζονται να στείλουν παντού ένα δυνατό μήνυμα για τους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν όλους εμάς που ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο.
Μεγάλος στόχος της Δράσης είναι, μέχρι το 2021, να  αγγίξει το 5% του  πληθυσμού της χώρας με δράσεις σε 3.000 σημεία στην Ελλάδα!
Η συμμετοχή είναι φυσικά ελεύθερη για όλους και οι δράσεις οργανώνονται αυτόνομα από την κάθε ομάδα. 
Μάθε περισσότερα στο www.letsdoitgreece.org
 
 
 

sigjrr

 
 

Βράβευση Εθελοντικών Οργανώσεων Π.Ε. Καρδίτσας 28 Νοε 2017

 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 28-11-2017 στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας τελετή βράβευσης των πιστοποιημένων Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας του Νομού Καρδίτσας.
Παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκου, του Διοικητή της Π.Υ. Καρδίτσας Πύραρχου Σωτήρη Κορέλα και των Διοικητών των υπολοίπων Π.Υ. του Νομού, έγινε η επίσημη λήξη της αντιπυρικής περιόδου με την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων που αφορούσαν τα συμβάντα του νομού Καρδίτσας. Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν υπήρξε κάποιο σημαντικό συμβάν, με εξαίρεση ίσως την φωτιά στις 22-10-2017 στην περιοχή του Μεσενικόλα. Όλα τα συμβάντα αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα στην εκδήλωσή τους και δεν επεκτάθηκαν. Όπως είπε ο Διοικητής Π.Υ. Καρδίτσας κατά "την αντιπυρική περίοδο είχαμε 456 συμβάντα σε ολόκληρο το νομό, με 4.890 στρέμματα καιόμενη έκταση. Από αυτά μόνο τα 13 περιστατικά αφορούσαν δάσος και η δασική έκταση που κάηκε ήταν 37 στρέμματα". Να σημειωθεί επίσης ότι για 40 ημέρες δύο αυτοκίνητα με τα αντίστοιχα πληρώματά τους, από τις Π.Υ το νομού, συνέδραμαν σε πυρκαγιές σε Κύθηρα, Κόρινθο, Ζάκυνθο, Αθήνα. 
Στη συνέχεια έγινε η βράβευση, με την απονομή τιμητικής πλακέτας, των πιστοποιημένων Εθελοντικών Οργανώσεων που έλαβαν ενεργό μέρος στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο νομό, που όπως είπε ο Περιφερειάρχης "προστάτευσαν την ανθρώπινη ζωή, το περιβάλλον και τις ανθρώπινες περιουσίες". 
Οι Εθελοντικές Οργανώσεις που βραβεύτηκαν είναι η Ραδιολέσχη Καρδίτσας, ο κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας, η Αερολέσχη Καρδίτσας, η Λέσχη 4Χ4 Καρδίτσας, η Ελληνική ομάδα Διάσωσης Καρδίτσας και ο Ορειβατικός Όμιλος Καρδίτσας.
 
 
 

sigjrr

 
 

Νοιάζομαι - Συμμετέχω. 2 Συναυλίες...

 
 
2016-09-15-2synayliesΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ
 
2 Συναυλίες αλληλεγγύης με συμμετοχή Καρδιτσιωτών Καλλιτεχνών στο Δημοτικό Στάδιο της Πόλης μας, 15 και 16 Σεπτέμβρη, ώρα 21.00, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Αντί εισιτηρίου, τρόφιμα μακράς διάρκειας και βιβλία.. Μια πρωτοβουλία ανθρωπιάς του Δήμου Καρδίτσας για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Μας αφορά όλους! Να είστε εκεί!!!
 
................................................
 
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 9 μ.μ. θα βρισκόμαστε στην είσοδο του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας, στη συναυλία για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας. Καλούνται τα μέλη της Ραδιολέσχης Καρδίτσας να προσέλθουν, φέρνοντας μαζί τους, ότι μπορεί ο καθένας από τρόφιμα μακράς διαρκείας και βιβλία, ώστε να συγκεντρωθούν και να παραδοθούν στους υπευθύνους, ως ελάχιστη συνεισφορά του συλλόγου μας, στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. 
Ακόμα και η ελάχιστη προσφορά είναι σημαντική.
Να είμαστε όλοι εκεί.
 
..............................................
 
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας στη συναυλία Καρδιτσιωτών μουσικών και τραγουδιστών, στο δημοτικό στάδιο Καρδίτσας, για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας.
 

 

 

sigjrr

 

 

Άσκηση Ορεινής Διάσωσης(διασυλ).

Διασυλλογική Άσκηση Ορεινής Διάσωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 15-5-2016, από το παράρτημα Καρδίτσας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, στα ορεινά των Αγράφων και συγκεκριμένα στην περιοχή Αετοφωλιά, στην ευρύτερη περιοχή  του χιονοδρομικού κέντρου Καραμανώλη Καρδίτσας. Την άσκηση υποστήριξαν ο Ορειβατικός Χιονοδρομικός Όμιλος Καρδίτσας, ο Ε.Ο.Σ. Καρδίτσας, ο Σπηλαιολογικός Όμιλος Καρδίτσας, η Ραδιολέσχη Καρδίτσας και η Λέσχη 4Χ4 Καρδίτσας.

 

 

sigjrr

 

 

Εκπαίδευση Εθελοντών στους τομείς Δασοπροστασίας-Δασοπυρόσβεσης.

Αρχίζει την Πέμπτη 21-5-2015 και ώρα 15:00 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας, η εκπαίδευση στους τομείς Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης από το Πυροσβεστικό Σώμα για τα μέλη των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που είναι ενταγμένες στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 
Στην εκπαίδευση συμμετέχουν όσα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων δηλώθηκαν έπειτα από σχετικό mail που έστειλε η  Γ.Γ.Π.Π. στις αρχές Απριλίου.
Το έγγραφο με θέμα: Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2015 καθώς και 2 απαραίτητα έντυπα για ενημέρωση παρακάτω .... -->  -->
 
Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας Ο Θεσμός του Εθελοντή Πυροσβέστη Εγχειρίδιο Εκπαίδευσης Εθελοντών Πυροσβεστών
 2015-05-P-P-volunteer.jpg 2015-05-8esmos-volunteer 2015-05-EGX-volunteer

 

 Άρχισε σήμερα Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας η εκπαίδευση μελών των εθελοντικών οργανώσεων, Ραδιολέσχη Καρδίτσας και Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας, σε θέματα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης.

 

 

sigjrr

 

 

Επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης

    Δύο επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης αγνοουμένων, διεξήχθησαν την Πέμπτη 9-2-2012 από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, στην ορεινή περιοχή του νομού μας. Η πρώτη αφορούσε τον εντοπισμό ενός ατόμου στην περιοχή Καροπλεσίου και η δεύτερη μιας οικογένειας με το 2χρονο παιδί τους στην περιοχή Καρβασαρά. Σημειωτέον ότι στις περιοχές αυτές λόγω των καιρικών συνθηκών δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, δεν λειτουργούν τα σταθερά τηλέφωνα, αλλά ούτε και τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας.

Περισσότερα...

random_28.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1232679
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..44.204.164.147