Καρδίτσα. Μεσογ, κυκλώνας "Ιανός"

Ο Δήμος Καρδίτσας έχει πληγεί από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα "ΙΑΝΟΣ" και τις συνεπακόλουθες πλυμμήρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020.
Ανεκτίμητη η προσφορά της Ραδιολέσχης Καρδίτσας.
[Όλες οι φωτογραφίες στο τέλος ..!!]
 
20 Σεπτεμβρίου 2020
Η ΡΑΔΙΟΛΕΣΧΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Το όχημα της Ραδιολέσχης συνδράμει από το πρωί την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά από την επάνδρωσή του και με έναν Πυροσβέστη και τον εξοπλισμό του με αντλία, στο έργο της απάντλησης υδάτων από πλημμυρισμένα κτίρια.
 
21 Σεπτεμβρίου 2020
Ο Κώστας SV4JES κατέβηκε από την Λουτροπηγή με το αυτοκίνητό του στο οποίο έχει τοποθετήσει δεξαμενή και αντλία, για να βοηθήσει εθελοντικά στην άντληση υδάτων στην πόλη της Καρδίτσας.
Σε ευχαριστούμε Κώστα για την ανεκτίμητη προσφορά σου, τόσο στο σύλλογο όσο και στους ανθρώπους της περιοχής Σμοκόβου.
https://www.facebook.com/10000132.../posts/3193235524063888/
.
Ο Στέφανος SY4BTE αγωνίζεται για την αποκατάσταση των ζημιών στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, παρέχοντας κάθε είδους εργασία που μπορεί να κάνει.
Ένα ακόμη μέλος που προβάλει την Ραδιολέσχη στην τοπική κοινωνία.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ Στέφανε.
https://m.facebook.com/story.php...
.
Μια δύσκολη ημέρα πέρασε με την Καρδίτσα, αλλά και όλο τον νόμο να δοκιμάζεται από τις πληγές που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας "Ιανός".
Η Ραδιολέσχη μαζί με την Λέσχη 4Χ4 και τον Κυνηγετικό Σύλλογο συνδράμουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο έργο απάντλησης των υδάτων από κτίρια.
Έτσι σήμερα μέλη με το όχημα της Ραδιολέσχης προέβησαν σε απάντληση υδάτων στο πρατήριο καυσίμων στην Σχολή Αστυνομίας, σε δύο πολυκατοικίες στην οδό Δωδεκανήσου, σε οικία στον οικισμό "Άγιος Παντελεήμονας", σε πολυκατοικία στην οδό Γαρδικίου από κοινού με την Λέσχη 4Χ4, σε οικοδομές επί των οδών Αγίου Νικολάου και Γρ. Λαμπράκη.
.
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας και σήμερα επί τω έργω.
Συνδράμει στην απάντληση των υδάτων από κτίρια επί των οδών Νικηταρά και Κουμουνδούρου.
 
22 Σεπτεμβρίου 2020
Επί μέρες προσπαθούμε όλοι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να ορθοποδήσουμε! Η λάσπη δεν φεύγει με τίποτα! Έξω από το μαγαζί μου στην οδό Χατζημήτρου 41 ο δρόμος καλύφθηκε με πολύ παχύ στρώμα λάσπης..... Για καλή μας τύχη λάβαμε τη βοήθεια της Ραδιολέσχης Καρδίτσας και του Κυνηγετικού Συλλόγου που ενώ αντλούσαν νερά από το υπόγειο της οικοδομής τα μετέτρεψε σε χείμαρρο που καθάρισε το δρόμο! Ευχαριστούμε πολύ! Θερμά συγχαρητήρια! Ήταν ανέλπιστη βοήθεια!
.
Επιχείρηση μεταφοράς ατόμου υπό οξυγονοθεραπεία, από την Βατσουνιά του Δήμου Μουζακίου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 19/9/2020 από μέλη της Ε.Ο.Δ. Καρδίτσας, της Λέσχης 4Χ4 και της Ραδιολέσχης, την ώρα που ο μεσογειακός κυκλώνας "Ιανός" χτυπούσε την Καρδίτσα. Τελικά εν μέσω ισχυρής βροχόπτωσης και ανέμου και αφού χρειάστηκε να κοπούν πεσμένα στο δρόμο δέντρα, η ομάδα έφτασε στον προορισμό της και παρέλαβε τον ασθενή.
Οι φωτογραφίες είναι από την προσπάθεια κοπής ενός πλατάνου για την διάνοιξη του δρόμου.
 
24 Σεπτεμβρίου 2020
Μεταφορά νερού μαζί με τον Κυνηγετικό Σύλλογο, από τον χώρο συγκέντρωσης της βοήθειας στο πρώην στρατόπεδο Λουμάκη, στην Τοπική Κοινότητα Ρούσσου.
 
24 Σεπτεμβρίου 2020
Μεταφορά νερού μαζί με τον Κυνηγετικό Σύλλογο, από τον χώρο συγκέντρωσης της βοήθειας στο πρώην στρατόπεδο Λουμάκη, στην Τοπική Κοινότητα Ρούσσου.
 
25 Σεπτεμβρίου 2020
Η αναγνώριση της προσπάθειας που κατέβαλαν τα μέλη του συλλόγου αυτές τις δύσκολες μέρες.
 
27 Σεπτεμβρίου 2020
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας συνδράμει σήμερα την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, με την μεταφορά των συνεργείων καταγραφής ζημιών, στις επιχειρήσεις και τις γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν.
 
28 Σεπτεμβρίου 2020
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας για ενδέκατη μέρα συνδράμει με ότι μέσα διαθέτει στην προσπάθεια επαναφοράς της περιοχής στην κανονικότατα.
Έτσι και σήμερα μεταφέρουμε κλιμάκια καταγραφής ζημιών στις "βομβαρδισμένες" επιχειρήσεις της Καρδίτσας.
Δυστυχώς η πραγματική καταστροφή που υπέστησαν δεν περιγράφεται.
 
11 Οκτωβρίου 2020
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας, πιστή στο πνεύμα του εθελοντισμού και της προσφοράς στους συμπολίτες μας, συμμετείχε σήμερα στην επιχείριση καθαρισμού από τις λάσπες, της πόλης της Καρδίτσας. Ο ρόλος μας, κατόπιν υπόδειξης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ήταν να λάβουμε θέσεις στα υδροστόμια και να ενημερώνουμε για την διαθεσιμότητά τους και τα αυτοκίνητα που τυχόν ήταν σε αναμονή, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός αυτοκινήτων και αυτά να κατεθύνονται για πλήρωση σε ελεύθερα υδροστόμια, για να αποφεύγονται οι καθυστερήσεις.
Παράλληλα συμμετείχαμε μαζί με τους άνδρες της Πυροσβεστικής, στο πλύσιμο δρόμων και κοινόχρηστων χώρων για τον καθαρισμό της λάσπης.
 
 
 

sigjrr

 
 
random_13.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1235689
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..3.93.59.171