16o Aegean VHF Contest 2017. 1-2 Jul

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, δηλαδή στις 1 & 2, θα διεξαχθεί το Aegean VHF Contest 2017. Ένας πανελλήνιος διαγωνισμός με Ευρωπαϊκές διαστάσεις, μακρόχρονη ιστορία αλλά και μοναδικά στοιχεία και ιδιαιτερότητες, που του επιτρέπουν να καλύψει τις ανάγκες ΟΛΩΝ των ραδιοερασιτεχνών, από τον νεοεισερχόμενο στο χόμπι, μέχρι τον πιο έμπειρο.
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας και η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Τρικάλων θα συμμετάσχουν και φέτος στον διαγωνισμό, με εκπομπές από την Κορυφή "Καζάρμα", όπου και το παλιό πυροφυλάκειο, στα 1977 μ. δυτικά της Καρδίτσας στην οροσειρά των Αγράφων, πάνω από την πανέμορφη λίμνη Πλαστήρα.
Ραδιοερασιτέχνες απανταχού της χώρας συντονιστείτε.... !!! Ραντεβού στον «αέρα» λοιπόν και πολλά 73 σε όλους...... !!!
Καλή επιτυχία.
 
=============

2017-07-01-aegean-vhf

 

 

1 --> Οι συχνότητες "New band plan" ........ & περισσότερα "εδώ"

2 --> Οι κανονισμοί

3 --> Σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς

4 --> Οδηγίες για την συμμετοχή σας

5 --> Τεχνικές επικοινωνίας

6 --> Το Locator System της IARU (QTH Locator)

7 --> Το λογισμικό για το AEGEAN Contest

8 --> Υπαίθριοι σταθμοί στο AEGEAN Contest

9 --> "Τρέξτε" το AEGEAN Contest με ένα Walkie Talkie

.............

AEGEAN DX GROUP
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 
Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, το 16ο AEGEAN VHF CONTEST, με την υποστήριξη του AEGEAN DX GROUP και την επικοινωνιακή συνδρομή του RFNEWS.GR, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουλίου 2017.
 
Για φέτος ΜΟΝΟ ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ως εξής:
 
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ AEGEAN VHF CONTEST.
 
Για φέτος θα ισχύσει σε γενικές γραμμές ο κανονισμός του 2016, με την διαφορά ότι:
 
LOGS
 
Τα Logs θα αποσταλούν στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
 
Η συλλογή, επεξεργασία και η έκδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει από Ομάδα Ραδιοερασιτεχνών με επικεφαλής τον υπογράφοντα το κείμενο της ενημέρωσης. Για φέτος δεν υπάρχει αντικειμενικά, η δυνατότητα της επεξεργασίας Logs από άλλο λογισμικό εκτός από το VUSC. Θα το «κατεβάσετε» από την ιστοσελίδα:
 
http://www.5-9report.gr/aegean.htm.
 
Η αποστολή των Logs θα γίνει μέχρι και την 16η Ιουλίου 2017, ώστε τα αποτελέσματα να εκδοθούν μέχρι τέλους του μηνός.
 
Το λογισμικό του Logbook στο οποίο θα καταχωρήσετε τα QSO σας, θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.5-9report.gr/aegean.htm
 
MODE του διαγωνισμού.
 
Για φέτος ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με τις διαμορφώσεις FM και SSB. Ζητούμε συγγνώμη από τους συναδέλφους που αγαπούν, όπως και εμείς, το CW και τα Digital Modes, αλλά για φέτος θα κάνουν μια μικρή θυσία και θα χρησιμοποιήσουν τα μικρόφωνά τους!!
 
ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ διαγωνισμού.
 
Το AEGEAN VHF CONTEST, θα διεξαχθεί όπως λέει και ο τίτλος του στα VHF, δηλαδή στα 6 και 2m. Φέτος δεν θα χρησιμοποιηθούν καθόλου τα UHF.
 
Σας υπενθυμίζω ότι στα 6m χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ SSB, ενώ στα 2m χρησιμοποιούμε FM/SSB, ακολουθώντας το Band Plan.
 
Ενδεικτικά, οι συχνότητες διεξαγωγής του διαγωνισμού θα είναι:
 
6m: Από 50.130 – 50.200 ΜΗΖ SSB
2m: Από 144. 250 – 144.380 ΜΗΖ SSB και 145.225 – 145.575 ΜΗΖ σε FM.
ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ.
 
Πρακτικά δεν υπάρχει χρόνος για την έκδοση ειδικών διακριτικών «μικρής διάρκειας». Μόνο οι σύλλογοι που έχουν μόνιμα ειδικά διακριτικά μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν. Επομένως σχηματίστε ομάδες που θα διαγωνιστούν στο AEGEAN CONTEST με τα διακριτικά των συλλόγων σας. Όσοι έχουν εκδώσει ειδικά διακριτικά για εκείνη την περίοδο, για την συμμετοχή τους σε άλλη ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.
 
ΒΡΑΒΕΙΑ – ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΑ.
 
Θα εκδοθούν μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, θα είναι σε αρχεία pdf και θα είναι όπως των προηγούμενων ετών. Θα αποσταλούν στους δικαιούχους μέσω e-mail.
 
ΣΥΝΟΠΤΙΚΆ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017
 
1. Το 16ο AEGEAN VHF CONTEST θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουλίου 2017.
2. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις περιοχές συχνοτήτων 50 ΜΗΖ και 144 ΜΗΖ.
3. Τα mode που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι μόνο SSB / FM.
4. Τα Logs από το VUSC, θα σταλούν στο νέο e-mail: : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
5. Η ομάδα επεξεργασίας θα τα παραλάβει και θα εκδώσει τα αποτελέσματα μέσα σε μερικές εβδομάδες.
6. Τα βραβεία – ενθυμήματα, θα αποσταλούν στους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό μέσω e-mail.
 
Καλό είναι να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.aegeandxgroup.gr, για περισσότερες πληροφορίες. Σας συνιστώ να διαβάσετε στην ενότητα «AEGEAN VHF CONTEST Γενικά», το άρθρο με τίτλο: «ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ AEGEAN VHF CONTEST», θα σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε το VUSC, το ηλεκτρονικό Log Book του διαγωνισμού.
 
Από το άρθρο AEGEAN POTABLE STATION, θα αντλήσετε τις απαιτούμενες γνώσεις για να εγκαταστήσετε και να λειτουργήσετε με επιτυχία ένα CONTEST VHF POSTABLE STATION. Οι φίλοι που έχουν λιτό έως Σπαρτιάτικο εξοπλισμό, θα βρουν ιδιαίτερα χρήσιμο το άρθρο με τίτλο: «Τρέξτε το AEGEAN VHF CONTEST με ένα Walky Talky».
 
Στην ενότητα «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΙΩΝ», θα βρείτε χρήσιμα άρθρα που αφορούν τις κεραίες και μεταξύ αυτών το άρθρο που αφορά την κατασκευή κεραιών για το AEGEAN VHF CONTEST»
 
Επίσης σας προτείνω να διαβάσετε και τα εξής άρθρα που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του 5-9report.gr: http://www.5-9report.gr/aegean.htm .
 
Νο=79 σελίδες 31 – 46. Τίτλος: ΤΡΟΠΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΚΑΙ Ε ΣΠΟΡΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΟΣΗ
Νο=91 σελίδες 15 – 30. Τίτλος: ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΝΑ QSO ΣΤΑ V/UHF
Νο=103 σελίδες 24 – 33. Τίτλος: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ V/U
Νο=103 σελίδες 42 – 61. Τίτλος: ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ AEGEAN 
Νο=115 σελίδες 17 – 47. Τίτλος: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 10ο AEGEAN CONTEST
Νο=127 σελίδες 12 – 43. Τίτλος: : ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 11ο AEGEAN CONTEST
No=139 Σελίδες 9 – 22. Τίτλος: AEGEAN CONTEST SOFTWARE
Νο= 139 Σελίδες 29 – 51. Τίτλος: «ΤΡΕΞΤΕ ΤΟ AEGEAN ME ENA WALKY TALKY»
Νο= 139 Σελίδες 75 – 93. Τίτλος: «ΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΟ AEGEAN VHF CONTEST»
Νο=163 σελίδες 13 – 31. Τίτλος «AEGEAN CONTEST KAI ΨΗΦΙΑΚΑ MODE»
 
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να μου τηλεφωνείτε στο 6948664493, ή να στείλετε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Το e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. σας παρακαλώ να το χρησιμοποιήσετε ΜΟΝΟ για την αποστολή των Logs του διαγωνισμού.
 
Συνάδελφοι θέλω να σας ευχαριστήσω προκαταβολικά για την συμμετοχή σας και να σας ενημερώσω, ότι μια ομάδα εργασίας θα σχηματιστεί αρχές Οκτωβρίου, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του διαγωνισμού, ώστε να υπάρχουν ακόμη περισσότερες συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Ζητώ την κατανόηση σας για αυτή την δύσκολη μεταβατική στιγμή του διαγωνισμού, την συμμετοχή και την εμπιστοσύνη σας. Το AEGEAN του 2018 να είστε σίγουροι ότι θα έχει την πείρα και την βαριά κληρονομιά της παλαιάς περιόδου και τον «αέρα» και την δυναμική που θα του δώσει, η εκ βάθρων ανανέωση του.
 
Ραντεβού στον «αέρα» λοιπόν και πολλά 73 σε όλους…
 
de SV1NK
 
Μάκης Μανωλάτος
 
Ένας από το AEGEAN DX GROUP.

 

 
 

sigjrr

 
 
random_21.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1235879
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..18.232.185.167