10o Aegean VHF Contest 2011. Διάσελο. Πέρας...

Το AEGEAN VHF CONTEST, ο ραδιοερασιτεχνικός διαγωνισμός που με την ευθύνη των μελών του AEGEAN DX GROUP, έχει καταστεί θεσμός στη χώρα μας, πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, έχει 48ωρη διάρκεια και αφορά στην ενεργοποίηση των ραδιοερασιτεχνικών σταθμών ασυρμάτου σε ατομικό ή σε συλλογικό επίπεδο και την μεταξύ τους επικοινωνία στην ζώνη των V.H.F. (6 και 2 μέτρα) και UHF (70 cm) με σκοπό την επίτευξη πολλών επαφών και την κάλυψη μακρινών αποστάσεων για την επίτευξη της μεγαλύτερης κατά το δυνατό βαθμολογίας (σκορ) ανά κατηγορία.
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας όλη την τελευταία εβδομάδα εργάζονταν πάνω στις τελευταίες λεπτομέριες για την συμμετοχή της από τη θέση του πυροφυλάκειου της «ΚΑΖΑΡΜΑΣ», σε υψόμετρο 1.977 μ. και στο locator KM09ΤΗ. Το διακριτικό της θα ακουγόταν μόνον την Κυριακή 3 ιουλίου 2011 λόγω της συμμετοχή της και στον 6ο αγώνα Δολώπων το Σάββατο. Ξημερώματα της κυριακής δυο ομάδες της Ραδιολέσχης βρέθηκαν πάνω στα βουνά, η μία για επισκευές στον επαναλύπτη RU4 στο όρος βουτσικάκι και η άλλη καθ΄οδόν για το πυροφυλάκειο της " ΚΑΖΑΡΜΑΣ".

Μια δυσάρεστη έκπληξη μας περίμενε όμως στο ανηφορικό δρομάκι προς το πυροφυλάκειο. Δυνατές βροχές "έφαγαν" το χώμα και άνοιξαν χαντάκια βάθους ενός μέτρου κάνοντας αδύνατη την διάβασή μας. Γυρίσαμε στο διάσελο μερικές εκατοντάδες μέτρα ποιό κάτω. Ετοιμάσαμε κεραίες και παρελκόμενα αλλά μια δεύτερη έκπληξη μας περίμενε. Βλάβη στον πομποδέκτη.!!! Τελικά εκτελέσαμε την άσκηση κάτω από δυνατό αέρα με τους δύο φορητούς πομποδέκτες ασφαλείας κάνοντας λίγες επαφές από τις κοντινές περιοχές. Παρ’ όλα αυτά όμως η εμπειρία ήταν θετική. Λίγες ώρες αργότερα η τεχνική ομάδα της Ραδιολέσχης κατηφόριζε προς το μέρος μας. Μετά τις εκατέρωθεν εξηγήσεις για τις αποστολές, όλοι μαζί βρεθήκαμε στο ετήσιο αντάμωμα των Αργιθεατών, στον Άγιο Νικόλαο Βλασίου Αργιθέας.
Με ποτό και φαγητό τελείωσε μια γεμάτη ημέρα …!!!
Τον επόμενο χρόνο τα πράγματα θα είναι καλύτερα …!!!
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ραδιοερασιτεχνικούς σταθμούς για την συμμετοχή τους και το δυναμικό παρόν στο AEGEAN VHF CONTEST 2011.

 

Πολλά 73 σε όλους … !!!





 

 

sigjrr

 

 

random_23.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1235764
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..18.209.209.28