Πυρκαγιά στον Αγ. Νικολάο Καναλίων.

   Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα 05 Αυγούστου 2016 γύρω στις 14:10 στην περιοχή Αγίου Νικολάου, της Τ.Κ. Καναλίων του Δήμου Μουζακίου, πλησίον του οινοποιείου Κοντοζήση. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα σε δύσβατη έκταση με δέντρα, θάμνους και ξηρά χόρτα, ενώ απείλησε αγροτικές εγκαταστάσεις, αμπέλια και ένα οινοποιείο.
   Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 9 υδροφόρα οχήματα και 18 άνδρες από τις Π.Υ. Καρδίτσας, Μουζακίου, Λάρισας, Τρικάλων και Καλαμπάκας, 3 υδροφόρες των Δήμων Μουζακίου και Καρδίτσας, 3 πεζοπόρα τμήματα με 16 άνδρες από Καρδίτσα, Μουζάκι και Βόλο, καθώς η συνδρομή ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair, που με περισσότερες από 10 ρίψεις νερού, καθήλωσε τη φωτιά ώστε να μπορέσουν να επέμβουν τα πεζοπόρα τμήματα. Σημειωτέον ότι η περιοχή είναι δύσβατη και δεν υπάρχει δρόμος πρόσβασης.
   Επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης ήταν ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας Αρχιπύραρχος Σεραφείμ Αθανασίου.
   Με τις συνεχείς βολές του αεροσκάφους γύρω στις 6 το απόγευμα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και λίγο αργότερα υπό πλήρη έλεγχο, ενώ με την αποχώρηση του αεροσκάφους γύρω στις 19:30, τα πεζοπόρα τμήματα εισήλθαν στο χώρο της φωτιάς για την οριστική κατάσβεση και των μικροεστιών που απέμειναν. 
   Λίγο νωρίτερα έγινε η αποδέσμευση των οχημάτων της Καλαμπάκας και της Λάρισας για να μεταβούν σε πυρκαγιά σε ξηραντήριο στην Καλαμπάκα και δασική πυρκαγιά στο Δίλοφο Λάρισας αντίστοιχα, ενώ λίγο αργότερα και του ΠΥ 3838 της Καρδίτσας για να μεταβεί σε πυρκαγιά μεταξύ Ρούσσου και Καλλιθήρου. 
   Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της Τ.Κ. Καναλίων η φωτιά έκαψε περίπου 300 στρέμματα.
   Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας ήταν παρούσα και βοήθησε στην μετακίνηση επιχειρησιακού αξιωματικού για τον έλεγχο της περιμέτρου της φωτιάς και τον εντοπισμό σημείων πρόσβασης.

 

 

sigjrr

 

 

random_10.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1260598
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..3.215.186.30