Ορεινή Ποδηλασία

 

Ορεινή ποδηλασία: Μια εναλλακτική μορφή τουρισμού για τον τόπο μας

Το περασμένο Σαββατοκύριακο 29 & 30 Μαίου 2010 η λίμνη Ν. Πλαστήρα και ο μαγευτικός τόπος της γύρω περιοχής επιφύλαξαν ένα υπέροχο διήμερο για εκατοντάδες φίλους του ποδηλάτου, που ήρθαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας καθώς και από την Κύπρο μας.

 

Συγκεκριμένα στον πέμπτο διεθνή αγώνα ορεινής ποδηλασίας (Mountain Bike and Run Cap), που διοργάνωσαν: η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας (κύριος χορηγός), Ο Δήμος Πλαστήρα και η Outsports, η οποία είχε και τη γενική ευθύνη, έλαβαν μέρος αθλητές διαφόρων ηλικιακών κατηγοριών από όλη τη χώρα, καθώς και η Εθνική Ομάδα της Κύπρου. Στις ηλικιακές κατηγορίες των μεγάλων έλαβαν μέρος 98 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι διέτρεξαν μια διαδρομή 39 χιλιομέτρων.

 
Στον αγώνα των μικρών κατηγοριών συμμετείχαν 50 αθλητές, οι οποίοι ήρθαν από συλλόγους της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Αθήνας κ.ά. οι οποίοι έδωσαν και ένα ιδιαίτερο χρώμα στη διοργάνωση. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι το Σάββατο το απόγευμα έγινε και ο αγώνας ορεινού δρόμου αντοχής σε διαδρομή 10 χιλιομέτρων.
 Η αφετηρία και ο τερματισμός των αγώνων ήταν το ανακαινισμένο Δ. Σχολείο της Κερασιάς, το οποίο θα λειτουργήσει στο εξής ως πολιτιστικό κέντρο του χωριού. Πρόκειται για έναν ωραιότατο χώρο μαζί με τον περίγυρό του, όπου θα πραγματοποιούνται στο μέλλον σημαντικές εκδηλώσεις.
Κατά γενική ομολογία οι συγκεκριμένοι αγώνες θεωρούνται πολύ επιτυχείς και οι επισκέπτες μας, οι οποίοι κατά εκτίμηση ήταν γύρω στους τριακόσιους, αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από τον τόπο μας και τη φιλοξενία του, αποδίδοντας, φυσικά, τα αντίστοιχα οφέλη με τις διανυχτερεύσεις τους προς τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.
Η Ν. Α. Καρδίτσας, για τη μεγάλη βοήθεια που προσέφεραν στην επιτυχία του αγώνα, εκφράζει τις ευχαριστίες της στο Διοικητή του Νοσοκομείου μας και το προσωπικό που διέθεσε, στο Τοπικό Διαμέρισμα της Κερασιάς, στη Ραδιολέσχη Καρδίτσας, στη Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας για την αξιόλογη έκθεση φωτογραφίας που διοργάνωσε, τον νεοσύστατο Ποδηλατικό Όμιλο Καρδίτσας, καθώς και όλους που με οποιοδήποτε τρόπο στάθηκαν αρωγοί.
Να θυμίσουμε, ότι στις 25 του περασμένου Απρίλη, πάλι, στην περιοχή της λίμνης Ν. Πλαστήρα είχε πραγματοποιηθεί με τη στήριξη της Ν. Α. Καρδίτσας ο πανελλήνιος αγώνας της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α), στον οποίο συμμετείχαν 60 αθλητές και φυσικά επισκέφτηκαν την περιοχή μας με την ευκαιρία αυτή πολλοί συνοδοί τους.
Απομένει να γίνει ένας ακόμη ποδηλατικός αγώνας παιδιών στις 12 Ιουνίου στην Καρδίτσα με τη συνεργασία, επίσης, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου της πόλης. Οι παραπάνω αγώνες πραγματοποιούνται με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και ότι του χρόνου θα ξαναγίνουν με την προοπτική να αποτελέσουν θεσμούς για το μέλλον.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας υποστηρίζει κάθε προσπάθεια που στόχο έχει την ανάδειξη και προβολή του τόπου μας, καθώς και το εύρος των δυνατοτήτων του για την αναβάθμιση του εναλλακτικού τουρισμού του. Συγκεκριμένα σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας, αυτή την περίοδο, άρχισε η σήμανση των ορεινών μονοπατιών και η καταγραφή πληροφοριακού υλικού για την έκδοση ενός σχετικού έντυπου και ηλεκτρονικού Οδηγού. Όσον αφορά στο θέμα του ποδηλάτου η Ν. Α. σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Καρδίτσας καθώς και με άλλους φορείς εκπονεί επιχειρησιακό σχέδιο ώστε αυτό, δηλαδή το ποδήλατο να αναδειχθεί ως στοιχείο ταυτότητας, όχι μόνο της πόλης αλλά και του Νομού Καρδίτσας.

 

random_25.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1235514
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..54.173.214.79