Σύσκεψη για την νέα αντιπυρική περίοδο.

Συγκλήθηκε το πρωί, στο Δημαρχείο Καρδίτσας, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρδίτσας με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται σε επίπεδο Δήμου, σε δράσεις πολιτικής προστασίας, για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με την αρ. Πρωτ. 1521/21-3-13 Εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Τη σύσκεψη συντόνισε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός συνεπικουρούμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Φίλιππο Κωτούλα, τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Γιάννη Παπακυρίτση και συμμετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτριος Ντούρλιας, με εκπροσώπους από το Δασαρχείο, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομική Διεύθυνση, το Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας, τη Δημοτική Αστυνομία, τη Διεύθυνση Καθαριότητας-Πρασίνου του Δήμου, την Ραδιολέσχη και τον ΕΟΣΚ.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν επί τάπητος τα παρακάτω θέματα:

Ο σχεδιασμός της υλοποίησης έργων και εργασιών προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης σε συνεργασία με τις αρμόδιες κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες.

Η διερεύνηση της ετοιμότητας του δυναμικού και μέσων για διάθεση προς υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή δασικών πυρκαγιών.

Ο συντονισμός σε τοπικό επίπεδο της διαχείρισης των συνεπειών που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές, με ειδική αναφορά στην υλοποίηση της δράσης της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών.

Ο προσδιορισμός των μέτρων ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κάθε άλλο θέμα που κρίνεται απαραίτητο στην πρόληψη και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών (υδροστόμια – πυροφυλάκια – Υδροσυλλέκτες).

Από τους συμμετέχοντες υπογραμμίστηκε ακόμη η ανάγκη ρυθμίσεων, ή παρεμβάσεων, τόσο στην Καρδίτσα, όσο και σε Δημοτικές Κοινότητες για την αντιμετώπιση προβλημάτων τεχνικής φύσεως, αποψίλωσης εκτάσεων και προσβασιμότητας τα οποία έχουν ήδη εντοπιστεί.

Τοποθετούμενος σχετικά ο κ. Παπαλός είπε ότι οι επισημάνσεις καταγράφηκαν και ότι παρά την δεδομένη οικονομική στενότητα του Δήμου, ελέω κρίσης και υποχρηματοδότησης από την Πολιτεία, οι αρμόδιες Υπηρεσίες είναι έτοιμες να συνδράμουν το δύσκολο έργο της πυρασφάλειας στην περιοχή μας με μηχανήματα, ή τεχνικά μέσα που διαθέτουν γι΄ αυτό τον σκοπό, αλλά και με προσωπικό, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων τους.

Στο τέλος της σύσκεψης συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής επικοινωνία και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών που προγραμματίζονται ενόψει του καλοκαιριού και της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Πηγή: http://www.karditsalive.net/index.php?option=com_content&view=article&id=20400:2013-04-17-11-42-06&catid=75:local-epikairotita&Itemid=110

 

 

sigjrr

 

 

random_21.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1235445
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..54.160.133.33