Σ.Ο.Π.Π. ΠΕ Καρδίτσας 07 Νοε 2017

Συνεδρίασε το Συντονιστικό της Π.Ε. Καρδίτσας για την αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων του επερχόμενου χειμώνα (+Φώτο +Βίντεο)
.
Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 07 Νοεμβρίου 2017
Η συνεργασία μεταξύ των φορέων αλλά και των δημοτών, ο συντονισμός ενεργειών και η κατάλληλη προετοιμασία είναι τα κλειδιά για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων.
Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγήκε από την σημερινή ευρεία συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, της Π.Ε. Καρδίτσας παρουσία εκπροσώπων από την αποκεντρωμένη Διοίκηση, των Δήμων, υπηρεσιών, Σωμάτων Ασφαλείας, και εθελοντικών οργανώσεων.
Όπως τονίστηκε όμως χαρακτηριστικά οφείλει και η κεντρική διοίκηση να συμβάλει και να μην βάζει εμπόδια, είτε υποχρηματοδοτώντας, είτε με νόμους που λειτουργούν εις βάρος της καλύτερης προετοιμασίας.
Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από τον Δήμαρχο Σοφάδων κ. Σκάρλο πως δεν μπορεί να γίνει ανάθεση για ποσό πάνω από 20.000 ευρώ για προμήθεια αλατιού ή συντήρηση μηχανημάτων και αν πάει σε δημοπράτηση θα χρειαστεί πάνω από έξι μήνες, ενώ ο αντιδήμαρχος Μουζακίου κ. Καλλιώρας υπογράμμισε πως δεν μπορείς να πεις στον ιδιοκτήτη μηχανήματος να παρέμβει όταν δεν έχει πληρωθεί από πέρυσι.
Γενικότερα το οικονομικό και οι διαδικασίες ήταν θέματα που αναφέρθηκαν από όλους σχεδόν τους παρευρισκομένους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, συμπεριλαμβανομένων του αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκου και του αντιδημάρχου Καρδίτσας κ. Ξυλομένου. Από την άλλη υπήρξε αισιοδοξία ότι η καλή συνεργασία που επιδείχθηκε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και η εμπειρία που έχουν αποκομίσει όλοι από τα περσινά φαινόμενα, θα συμβάλουν για να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο παρόμοιες καταστάσεις που όλοι, πάντως,  απεύχονται.
Στα θετικά τώρα θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε πως η Π.Ε. είναι πανέτοιμη από κάθε άποψη. Μίλησε για συντηρημένα μηχανήματα, τόνισε ότι υπάρχει σχεδιασμός και συνεννόηση με τους Δήμους για το που θα παρεμβαίνει ο καθένας και ειδικότερα σε περιπτώσεις αποχιονισμού δρόμων και ζήτησε την βοήθεια των δημοτών, εφόσον χρειαστεί μέσω της επίδειξης ψυχραιμίας και καλής συνεργασίας.
Ακόμα χαρακτήρισε ευτύχημα για το νομό το φράγμα Σμοκόβου και τα αντιπλημμυρικά στον «Μέγα» ποταμό, τα οποία έχουν περιορίσει σημαντικά τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Παράλληλα ζήτησε από τους αρμοδίους φορείς να ολοκληρώσουν το γκρέμισμα των χωμάτινων φραγμάτων στα ποτάμια διευκολύνοντας την ροή των υδάτων.
Ανάλογη ήταν και η θέση του δημάρχου Σοφάδων σε ότι αφορά τα αντιπλημμυρικά αλλά και η δήλωση ετοιμότητας από μέρους του Δήμου και των υπηρεσιών του.
Συστάσεις για προμήθεια αλατιού, συντήρηση μηχανημάτων και άλλων απαραίτητων ενόψει του χειμώνα παρεμβάσεων έγιναν από την προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Μπαρτζιώκα, ενώ επί του θέματος μίλησε και ο κ. Γαβριηλίδης εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Η σύσκεψη συνεχίστηκε μέχρι αργά με πιο εξειδικευμένη συζήτηση πάνω σε θέματα αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων με την συμμετοχή και εκπροσώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επικεφαλής τον Διοικητή κ. Κορέλα.
Σημειώνουμε εδώ πως άπαντες οι αυτοδιοικητικοί και όχι μόνο εξήραν τον ρόλο που παίζουν οι εθελοντικές οργανώσεις σε περιπτώσεις δύσκολων κατάστάσεων.
Στη σύσκεψη εκτός των προαναφερομένων συμμετείχαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ.Μάττας, η κ Παπαστεργίου-Ζαρκάδα αντιδήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, ο περιφερειακός σύμβουλος υπεύθυνος για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Αναγνωστόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού κ. Μαρκινός, εκπρόσωποι του Συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ντενησιώτη, εκ μέρους του κυνηγητικού Συλλόγου ο κ. Παπούλιας και εκ μέρους της Ραδιολέσχης ο κ. Αυγέρης, ο πρόεδρος της Αερολέσχης κ. Μιχόπουλος, οι διοικητές των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Παλαμά και Μουζακίου, εκπρόσωπος του ΚΕΣΝ Ρούσου, των Δασικών υπηρεσιών, των Τεχνικών υπηρεσιών και του ΔΕΔΔΗΕ.
Π.Κ.
πηγή:www.karditsalive.net
 
 
Δείτε βίντεο από τη συνεδρίαση του συντονιστικού:
 
 
 
 

sigjrr

 
 
random_31.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1232635
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..44.204.164.147