Σύγκληση Σ.Ο.Π.Π. της Π.Ε. Καρδίτσας

 

7-4-2022

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη η Πρώτη Ειδική Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας για την Αντιπυρική Περίοδο 2022.

Θέμα της συνεδρίασης ήταν «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη, ετοιμότητα και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2022».

.

27-4-2022

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 27/4/2022 και ώρα 12:00, μέσω τηλεδιάσκεψης, η δεύτερη ειδική συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. της Π.Ε. Καρδίτσας, για την Αντιπυρική Περίοδο 2022.

Θέμα της συνεδρίασης ήταν η πορεία υλοποίησης των προγραμματισμένων δράσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δράσεις συνεργασίας καθώς και ενέργειες για την πρόληψη πυρκαγιών σε περιοχές με αυξημένη επικινδυνότητα, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2022.

.

10-6-2022

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ Σ.Ο.Π.Π. ΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "GENESIS"

Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, εκτάκτως, χθες Πέμπτη 9-6-2022 στις 20:00 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καρδίτσας, με θέμα την επερχόμενη καταιγίδα "genesis" και τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αυτή θα φέρει, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από ισχυρούς ανέμους.

Τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα, με ραγδαίες βροχές και καταιγίδες, εντοπίζονται χρονικά στο 24ωρο της Παρασκευής, 10 Ιουνίου, στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου επηρεάζοντας και τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Εύβοια.

Αιφνίδιες πλημμύρες μπορούν να συμβούν σε πολλές πόλεις και οικισμούς. Κυρίως, στη δυτική Στερεά συμπεριλαμβανομένου και μέρους των νησιών του Ιονίου, αλλά και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο μέχρι την Πιερία και τις Σποράδες. Ειδικά στη Θεσσαλία, αναμένονται βροχοπτώσεις με μεγάλη διάρκεια.

Απευθύνεται ισχυρή σύσταση και θα πρέπει όλοι μας:

Να αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Ποτέ και για κανέναν λόγο, να μην διασχίζουμε χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα. Το επαναλαμβάνουμε, για κανέναν λόγο!

Θα πρέπει να παρακολουθούμε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης και να ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες των Αρχών.

 

23-8-2022
Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καρδίτσας για τα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται μέχρι την Πέμπτη (25/08)
Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ της Π.Ε Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι με αφορμή το δελτίο της ΕΜΥ που προβλέπει την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων τα επόμενα εικοσιτετράωρα στην περιοχή.
Όπως τόνισε ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Βασίλης Καραλής, οι προβλέψεις της ΕΜΥ κάνουν λόγο για τοπικά έντονα καιρικά φαινόμενα από την Τετάρτη μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης με κύριο χαρακτηριστικό την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων κατά τόπους. Από το πρωί της Παρασκευής τα φαινόμενα θα βρίσκονται σε αποδρομή, θα παραμένει όμως η αστάθεια στα ορεινά. Ο κ. Καραλής ζήτησε να βρίσκονται όλοι σε πλήρη εγρήγορση, οι δήμοι να έχουν σε ετοιμότητα τα μηχανήματα έργου και να ενημερώνουν σε πρώτο χρόνο για τυχόν προβλήματα ( ιρλανδικές διαβάσεις κλπ).
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας Κωστής Νούσιος τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα, για να παρέμβουν αν τυχόν χρειαστεί. Ζήτησε από τους Δήμους να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα φρεάτια και να καθαιρέσουν άμεσα τα φράγματα στα σημεία που χρειάζεται, ενώ ταυτόχρονα να είναι έτοιμοι για να εφαρμόσουν τα επικαιροποιημένα σχέδια για ανάλογες περιπτώσεις.’’ Η Π.Ε Καρδίτσας είναι σε πλήρη επιφυλακή, χρειάζεται έγκαιρη ενημέρωση για να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα’’, κατέληξε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης.
 

 

20-10-2022

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 13:00, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα σύμφωνα με το σχέδιο ΔΑΡΔΑΝΟΣ»

2. «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό σύμφωνα με το σχέδιο ΒΟΡΕΑΣ»

 

 
 

sigjrr

 
 
random_03.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1236084
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..52.86.227.103