Σύγκληση Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου (Πλημμύρες - Χιονοπτώσεις) 2009

Σύσκεψη για το σχεδιασμό αντιμετώπισης τυχόν ακραίων καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια του επερχόμενου χειμώνα πραγματοποιήθηκε χθές 5 NOE 2009 στη Νομαρχία Καρδίτσας. 
Ήταν μια έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συντονιστικού οργάνου (ΣΝΟ) της Νομαρχίας Καρδίτσας, όπου ο νομάρχης κ. Φώτης Αλεξάκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών των δημοτικών διαμερισμάτων και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν ακραίων καιρικών φαινομένων, κυρίως για πλημμυρικά φαινόμενα και έντονες χιονοπτώσεις.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη εύρεσης πιστώσεων για τον καθαρισμό ποταμών και τεχνητών τάφρων που δεν καθαρίζονται μετά την κατάργηση του κατασκευαστικού τμήματος της Υπηρεσίας Εγγείων Βελτιώσεων.
Εκτεθειμένος σε κάθε είδους πλημμυρικό φαινόμενο είναι ο Νoμός Καρδίτσας καθώς υπάρχουν ποτάμια που δεν έχουν καθαριστεί την τελευταία εικοσαετία!!
Επίσης αναφέρθηκε στα θέματα του αποχιονισμού κυρίως των ορεινών περιοχών και ρίψης αλατιού στα οδικά τμήματα που σχηματίζεται πάγος κατά τη διάρκεια του χειμώνα και τονίσθηκε η θέση πως η χρήση του αλατιού πρέπει να γίνεται με φειδώ για να μην προκαλούνται ζημιές στα αυτοκίνητα και στις υποδομές.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν Δήμαρχοι του νομού, Υπηρεσιακοί παράγοντες όλων των Υπηρεσιών και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων ( Ραδιολέσχη, 4χ4, ορειβατικός ) που δήλωσαν παρόντες σε κάθε είδους βοήθεια προς την κοινωνία της Καρδίτσας

random_22.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1279115
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..44.192.94.177