Η Πορεία της διαβούλευσης επί του ΣΝ Κατασκευές Κεραιών Ξηράς. 18.12.18

 
Ενημέρωση για την πορεία της διαβούλευσης επί του Σ/Ν Κατασκευές Κεραιών Ξηράς (24/12/2018)
Στις 18 Δεκεμβρίου 2018 κατόπιν συνεχών διαβουλεύσεων και εποικοδομητικής συνεργασίας με τους υπευθύνους της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης επικαιροποιήθηκε το νομοσχέδιο για τις κατασκευές κεραιών ξηράς σε ό,τι αφορά τους ραδιοερασιτέχνες, από το οποίο προκύπτουν τα παρακάτω:
Α. Δεν θα υπάρχει τέλος διατήρησης των εγκατεστημένων ραδιοερασιτεχνικών κεραιών ή εκείνων, που τυχόν προστεθούν στο μέλλον.
Β. Δεν θα απαιτείται η συναίνεση του 100% των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας σε όσες κατά περίπτωση Γενικές Συνελεύσεις θα συγκληθούν. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε συμφωνία με τα αναγραφόμενα στον κανονισμό της εκάστοτε πολυκατοικίας και σύμφωνα με το Αστικό Δίκαιο και εάν δεν υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας, θα απαιτείται για την εγκατάσταση σε κοινόχρηστους χώρους η συμμόρφωση με τις κείμενες διατάξεις περί οροφοκτησίας και περί συνιοδιοκτησίας.
Γ. Θα υποβάλλεται ηλεκτρονική δήλωση με συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά των υπαρχόντων κεραιοσυστημάτων, με ενημέρωση του ΣΗΛΥΑ στην ΕΕΤΤ, και θα επικαιροποιείται ανάλογα στο μέλλον.
Σύμφωνα με την επικοινωνία που είχαμε στις 24 Δεκεμβρίου 2018 με τον αρμόδιο Γ.Γ. του Υπουργείου, κ. Βασίλη Μαγκλάρα, το νομοσχέδιο με τη νέα του μορφή θα σταλεί στη Βουλή για την επεξεργασία του από τις αρμόδιες νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, οι οποίες ευελπιστούμε ότι δεν θα κάνουν αλλαγές στις παραγράφους που μας αφορούν, και μετά στην ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση.
Θεωρούμε ότι η θετική έκβαση του θέματος αυτού είναι αποτέλεσμα της αμέριστης συνεργασίας με 13 ραδιοερασιτεχνικούς συλλόγους στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και της Διεθνούς ‘Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών IARU καθώς και με όλους τους συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες που κινητοποιήθηκαν. Αποφασιστικής σημασίας ήταν και η κατανόηση που επέδειξε το Υπουργείο για το ανεκτίμητο έργο που προσφέρουν στην πολιτεία οι Έλληνες ραδιοερασιτέχνες μέσω της συμμετοχής τους στις Ομάδες Εκτάκτων Αναγκών για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και καταστροφών και την προσπάθεια προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας του κοινωνικού συνόλου.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους αρμόδιους στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου ΨΠΤΕ καθώς και τους πολιτικούς και κρατικούς φορείς για τη διάθεση εποικοδομητικής συνεργασίας τους με τους ραδιοερασιτέχνες που επέδειξαν, για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος προς το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων μερών.
Πηγή: www.raag.org
 
 

sigjrr

 
 
random_22.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1279326
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..44.192.94.177