Απόφαση για την μπάντα των 50 MHz

 2019-11-21-iaru
 
Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (Ε.Ε.Ρ.)
21 Νοεμβρίου στις 8:55 μ.μ.
 
Ο Πρόεδρος της IARU Περιοχής 1, στην οποία ανήκει η Ελλάδα, Don Beattie G3BJ, ενημέρωσε σήμερα την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών ότι ανακοινώθηκε η απόφαση, που ελήφθη στα πλαίσια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Τηλεπικοινωνιών (World Telecommunication Conference 2019 – WRC-19), να παραχωρηθεί η μπάντα των 50 MHz (50-54MHz) σε όλες τις χώρες της Περιοχής 1.
Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων, που διεξήχθησαν για περισσότερες από τρεις εβδομάδες στην WRC-19 στην Αίγυπτο, όπου η IARU ήταν ο μόνος Οργανισμός που εκπροσωπούσε τους ραδιοερασιτέχνες. Συνολικά 14 άτομα, μέλη της αποστολής της IARU και εθνικών αποστολών από άλλες χώρες, υποστήριξαν την IARU σε αυτό το ζήτημα.
Πολλά συγχαρητήρια από όλους μας στα μέλη της ομάδας της IARU και σε όσους ασχολήθηκαν με το θέμα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ώστε να επιτευχθεί αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Σημειώνουμε ότι για να ισχύσει η παραχώρηση αυτή και στην Ελλάδα, θα πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να συμπεριλάβει την διεύρυνση της ζώνης των 6Μ στον επόμενο Εθνικό Κανονισμό Κατανομής Ζωνών Συχνοτήτων - ΕΚΚΖΣ. Η Ε.Ε.Ρ. θα προχωρήσει σε κάθε δυνατή ενέργεια, ώστε η επικαιροποίηση του ΕΚΚΖΣ να πραγματοποιηθεί σε εύθετο χρόνο. Μέχρι τότε τα όρια της περιοχής παραμένουν ως έχουν.
 
 

sigjrr

 
 
random_33.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1260518
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..3.215.186.30